Рішення
від 26.09.2019 по справі 391/714/19
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Справа № 391/714/19

Провадження № 2-о/391/26/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.09.2019р.селище Компаніївка

Компаніївський районний суд Кіровоградської області:

Головуюча - суддя Мумига І.М.

за участю секретаря - Качинської О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме, що дані облікової картки застрахованої особи РНОКПП НОМЕР_1 внесені до Реєстру застрахованих осіб в період 2004-2009 років, належать йому - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В заяві заявник пояснив, що 24.01.1954 року він народився в с. Покровське Кіровоградського району Кіровоградської області. З 1978 року по теперішній час проживає в с. Губівка Компаніївського району Кіровоградської області. 14.12.2010 року йому видано паспорт громадянина України та 14.11.1996 року податковою інспекцією його персональні дані занесено до Державного реєстру фізичних осіб та присвоєно йому ідентифікаційний номер - НОМЕР_2 . За час проживання на території України він офіційно працював та має трудовий стаж. В 2014 році йому призначено пенсію за віком, однак дана пенсія не є достатньою для забезпечення нормального рівня життя, тому в серпні 2019 року звернувся до головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про перерахунок пенсії, але йому відмовлено, оскільки в наданій довідці про перерахунок стажу роботи його РНОКПП не відповідає його даним в Державному реєстрі фізичних осіб. Встановлення факту йому потрібно для перерахунку пенсії, тому він змушений звернутись до суду.

На виконання вимог п.2 ч.3 ст.265 Цивільного процесуального кодексу України (далі -ЦПК України) суд зазначає заяви та клопотання, що подавались під час судового розгляду справи.

Ухвалою від 18.09.2019 року відкрито провадження та призначено справу до розгляду.

Заявник в судове засідання, з`явився, але подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, вимоги заяви підтримав у повному обсязі, просив її задовольнити.

Представник заінтересованої особи - Головне управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області - у судове засідання не з`явився, направив до суду заяву, в якій просить розглянути справу без участі представника на розсуд суду.

Вивчивши матеріали справи та дослідивши письмові докази у справі у їх сукупності, суд встановив наступні обставини.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що заявник народився ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Покровське Кіровоградського району Кіровоградської області, що підтверджується паспортом громадянина України серії НОМЕР_3 від 14.12.2010 року, який виданий на прізвище ОСОБА_1 . (а.с. 5).

Згідно довідки від 14.12.2010 року заявнику присвоєно ідентифікаційний номер НОМЕР_2 на прізвище ОСОБА_1 . (а.с. 6).

З відповіді Компаніївського сектору обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області № 662/02-17 від 20.08.2019 встановлено, що підприємством ТОВ АФ Золотий колос код ЄДРПОУ 30798294 (підприємство не веде діяльність, правонаступники відсутні - порушено справу про банкрутство 22.12.2004 року) було відображено у звітності до Реєстру застрахованих осіб за 2000, 2001, 2002 рік ОСОБА_1 з РНОКПП НОМЕР_1 . Підприємством ПП Губівське код ЄДРПОУ 31794877 (підприємство ліквідоване та знято з обліку 20.01.2012 року) було відображено у звітності до Реєстру зарахованих осіб за 2003-2008 роки ОСОБА_1 з РНОКПП НОМЕР_1 , а за 2009 рік з РНОКПП НОМЕР_4 (а.с. 7).

Отже, цифри РНОКПП співпадають, крім цифри 9 замість якої, зазначена цифра 4 , що суд розцінює як помилку.

Виходячи з вищевикладеного, неможливо внести виправлення до реєстру застрахованих осіб, а саме РНОКПП НОМЕР_1 на РНОКПП НОМЕР_2 , оскільки відповідно до Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, вносяться на підставі звітності, що подається страхувальником до органу доходів і зборів та передається до Пенсійного фонду України в порядку міжвідомчого обміну інформацією. В зв`язку з тим, що ПП Губівське ліквідовано без правонаступників, відкоригувати недостовірні відомості у заявника не має можливості.

Зазначене порушення прав заявника підлягає судовому захисту, оскільки у порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення факту, що має юридичне значення.

У суду немає підстав ставити під сумніви письмові докази надані заявником.

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області про встановлення факту, що має юридичне значення в повному обсязі.

Згідно до п.1 Постанови Пленуму Верховного Суду України "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" №5 від 31.03.1995 року в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення, заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Підтвердження даного факту необхідно заявнику для зарахування періоду його роботи 2004-2009 р., до загального трудового стажу для перерахунку пенсії.

Відповідно до ч. 7 ст. 294 ЦПК України при ухваленні рішення судові витрати не відшкодовуються.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 57-61, 209, 212-214, 218, 234, п.6 ч. 1 ст. 256, 259 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області про встановлення факту, що має юридичне значення задовольнити повністю.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що дані облікової картки застрахованої особи РНОКПП НОМЕР_1 внесені до Реєстру застрахованих осіб в період 2004-2009 років належать ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянину України.

Судові витрати по справі віднести на рахунок заявника.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Кропивницького апеляційного суду Кіровоградської області через Компаніївський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Відомості про учасників справи:

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_2 .

Заінтересована особа: Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, місце знаходження вул. Соборна, 7-А м. Кропивницький Кіровоградська область, код ЄДРПОУ № 20632802.

Суддя


І.М. Мумига

СудКомпаніївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення26.09.2019
Оприлюднено01.10.2019
Номер документу84594713
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —391/714/19

Рішення від 26.09.2019

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні