Ухвала
від 24.09.2019 по справі 127/26338/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/26338/19

Провадження №1-кс/127/14769/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 вересня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши усудовому засіданнів залісуду клопотання слідчогоСУ Головногоуправління Національноїполіції уВінницькій областікапітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУГоловного управлінняНаціональної поліціїу Вінницькійобласті капітанполіції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2.

Клопотання мотивовано тим, що Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020000000097 від 22.02.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 01.08.2018 КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» в системі публічних закупівель «Prozorro» розміщено інформацію щодо закупівлі робіт з проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» очікуваною вартістю 1 334 439,70 грн. (ЄДРПОУ 41329990, місцезнаходження: м. Вінниця, вул. Ватутіна, б.18а) в особі директора Уварової Тетяни Вікторівни.

Уподальшому, 01.08.2018 року між ТОВ «АНП-ЦЕНТР» в особі директора ОСОБА_4 , Немирівською міською радою та КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» в особі головного лікаря ОСОБА_5 укладено трьохсторонній договір підряду № 333, згідно якого замовником робіт з капітального ремонту будівлі лікувального корпусу комунального закладу по вул. Шевченка, 22 в м. Немирів Вінницької області, виступила Немирівська міська рада, а платником КП «Немирівський міський ЦПМСД» .

В період часу з жовтня по листопад 2018 року до КП «Немирівський міський ЦПМСД» було надано 3 (три) акти приймання-виконаних будівельних робіт на суму виконаних робіт 1 302 495,91 грн, які підписано учасниками договору та здійснено повний розрахунок за актами.

Згідно висновку експерта № 44 від 11.05.2019 загальна вартість невиконаних робіт становить 421 446,00 грн., зокрема не виконані роботи по заміні старих дверних блоків, влаштуванню водостоків та влаштуванню внутрішнього опорядження приміщень, а також не відповідає кількість фактично замінених віконних блоків та обсяг застосованих металоконструкцій евакуаційних сходів та козирків.

Крім того, встановлено, що матеріали (металопластикова продукція), які використовувались під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівськийміський ЦПМСД»не відповідаютьтехнічним характеристикам,зазначених вактах виконанихробіт.

Таким чином, встановлено обставини, що можуть свідчити про скоєння розкрадання бюджетних коштів, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання будівельних робіт службовими особами КЗ «Немирівський міський ЦПМСД».

З огляду на викладене, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виникла необхідність у наданні дозволу на проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого, заслухавши пояснення учасників розгляду клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Стаття 237 КПК України, передбачає, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Приймаючи до уваги викладене та доводи клопотання слідчого, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2 на предмет відповідності матеріалів (металопластикової продукції), які використовувались під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» технічним параметрам зазначених в актах приймання-виконаних будівельних робіт.

Таким чином, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого мотивоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2 на предмет відповідності матеріалів (металопластикової продукції), які використовувались під час проведення капітального ремонту будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» технічним параметрам зазначених в актах приймання-виконаних будівельних робіт.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя /підпис/

Копія вірна.

Суддя / ОСОБА_1 /

Секретар / ОСОБА_2 /

Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84597694
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду будівлі лікувального корпусу КЗ «Немирівський міський ЦПМСД» розташованого за адресою: Вінницька область, м. Немирів, вул. Шевченка, 2

Судовий реєстр по справі —127/26338/19

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні