Ухвала
від 30.09.2019 по справі 420/5499/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5499/19

У Х В А Л А

про повернення судового збору

30 вересня 2019 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючого судді Бойко О.Я.

розглянувши у порядку письмового провадження клопотання позивача про повернення судового збору за адміністративним позовом Єпархіального управління Одеської Єпархії РПЦЗ до Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради про зобов`язання вчинити дії, пов`язані із демонтажем тимчасової споруди,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Єпархіального управління Одеської Єпархії РПЦЗ до Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради про зобов`язання вчинити дії, пов`язані із демонтажем тимчасової споруди.

Ухвалою суду від 30.09.2019 р. позовну заяву повернуто позивачу у зв`язку з її відкликанням.

27.09.2019 р. через канцелярію суду від позивача надійшла заява про повернення судового збору.

Підстави повернення судового збору передбачені статтею 7 Закону України "Про судовий збір", згідно з якою: сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: 1) зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; 2) повернення заяви або скарги; 3) відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі; 4) залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням); 5) закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Як зазначено в абз.1 п.5 Розділу І Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів , затвердженого 03.09.2013 наказом Міністерства фінансів України №787, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.09.2013 за №1650/24182, повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджетів здійснюється за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, а при поверненні судового збору (крім помилково зарахованого) - за ухвалою суду, яка набрала законної сили.

Згідно з абз.6 п.5 Розділу І Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів у разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого) до органу Казначейства подається оригінал або належним чином засвідчена копія ухвали суду.

Як зазначено у абз.7 п.5 Розділу І Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів ухвала суду подається платником до органу Казначейства разом з його заявою про повернення коштів з бюджету та оригіналом або копією документа на переказ або паперовою копією електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету (у разі знаходження оригіналу документа на переказ, який підтверджує зарахування судового збору до бюджету, в матеріалах судової справи та зазначення про це в ухвалі суду).

Заява та подання або ухвала суду подається до відповідного органу Казначейства за місцем зарахування платежу до бюджету (абз. 1 п. 10 Розділу І Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів ).

Враховуючи вищевикладене, суд робить висновок про повернення з Державного бюджету Єпархіальному управлінню Одеської Єпархії РПЦЗ сплачений судовий збір згідно з квитанцією №22780823 від 18.09.2019 р. у розмірі 1921,00 грн.

На підставі викладеного керуючись , ст.ст. 293, 295 КАС України, Законом України Про судовий збір , суд, -

УХВАЛИВ

Повернути сплачений судовий збір з Державного бюджету України через Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області Єпархіальному управлінню Одеської Єпархії РПЦЗ (код ЄДРПОУ 25126096) сплачений судовий збір згідно з квитанцією №22780823 від 18.09.2019 р. у розмірі 1921 (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна),00 грн.

Порядок і строки оскарження ухвали визначаються ст.ст.293,295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту іі підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти з днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвалу суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до П`ятого апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд.

Суддя: О.Я. Бойко

Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84615801
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити дії, пов`язані із демонтажем тимчасової споруди

Судовий реєстр по справі —420/5499/19

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні