Ухвала
від 27.09.2019 по справі 200/4408/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову у залученні третіх осіб

27 вересня 2019 р. Справа №200/4408/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Мозгової Н.А.

при секретарі Синиці М.І.

за участю

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представників відповідача Паська М.І., Карацюба В.Л.,

представників третіх осіб не з`явились

розглянувши у відкритому судовому засіданні у режимі відеоконференції в порядку загального позовного провадження заяву ОСОБА_1 про залучення третіх осіб у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Маріупольської міської ради за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Міністерство інфраструктури України, Комунальне підприємство Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління про визнання протиправним та скасування рішень,-

В С Т А Н О В И В:

27 березня 2019 року позивач, ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ), звернувся до суду з позовною заявою до Виконавчого комітету Маріупольської міської ради (код ЄДРПОУ 33852448, місцезнаходження: Донецька область, м. Маріуполь, пр. Миру, 70), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Міністерство інфраструктури України (код ЄДРПОУ 37472062, місцезнаходження: м.Київ, пр. Перемоги, 14), Комунальне підприємство Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління (код ЄДРПОУ 05393725, місцезнаходження: Донецька обл., м.Маріуполь, вул. Миколаївська, 92) з урахуванням уточненої позовної заяви, про

визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради №5 від 27.02.2017 року Про затвердження тарифів на проїзд та перевезення багажу у транспортних засобах комунального підприємства Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління ,

визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради №6 від 27.02.2017 року Про узгодження тарифів на проїзд в автобусах, які працюють у режимі маршрутного таксі на маршрутах ,

визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради від 22.10.2018 року №444 Про затвердження коефіцієнта співвідношення та тарифів на проїзд та перевезення багажу у транспортних засобах комунального підприємства Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління ,

визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради №49 від 22.02.2019 року Про внесення змін до рішення виконкому міської ради №444 від 22.10.2018 року Про затвердження коефіцієнта співвідношення та тарифів на проїзд та перевезення багажу у транспортних засобах комунального підприємства Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління ,

визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Маріупольської міської ради №50 від 22.02.2019 р. Про внесення змін до рішення виконкому міської ради від 27.02.2017 року №6 .

27.09.2019 року через відділ документообігу та архівної роботи суду позивач надав клопотання про залучення мешканця громади м.Маріуполя ОСОБА_3 та громадську організацію Агенцію стратегічного захисту ініціатив Азовська паланка у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, оскільки судове рішення може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Позивач та його представник у судовому засіданні підтримали клопотання про залучення третіх осіб.

Представники відповідача у судовому засіданні заперечували проти залучення мешканця громади м.Маріуполя ОСОБА_3 та громадську організацію Агенцію стратегічного захисту ініціатив Азовська паланка у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Розглянувши клопотання про залучення третіх осіб, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (ч.4 ст.49 КАС України).

Як зазначено у ч.5 ст.49 КАС України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою суду від 01.07.2019 року закрито підготовче провадження у справі та призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

Таким чином, позивачем порушені строки подачі клопотання про залучення мешканця громади м.Маріуполя ОСОБА_3 та громадську організацію Агенцію стратегічного захисту ініціатив Азовська паланка у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Крім того, обґрунтовуючи клопотання про залучення третьої особи, відповідач жодним чином не вказує та не конкретизує, яким чином та на які права, свободи, інтереси або обов`язки мешканця громади м.Маріуполя ОСОБА_3 та громадської організації Агенція стратегічного захисту ініціатив Азовська паланка може вплинути рішення у даній адміністративній справі.

За наведених обставин, суд прийшов до висновку про відсутність правових підстав для задоволення клопотання про залучення третьої особи.

Керуючись статтями 49, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви ОСОБА_1 про залучення третіх осіб мешканця громади м.Маріуполя ОСОБА_3 та громадську організацію Агенцію стратегічного захисту ініціатив Азовська паланка у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Маріупольської міської ради за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Міністерство інфраструктури України, Комунальне підприємство Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління про визнання протиправним та скасування рішень.

Ухвала прийнята у нарадчій кімнаті та проголошено її вступну та резолютивну частини у судовому засіданні 27 вересня 2019 року. Повний текст ухвали виготовлений та підписаний 02 жовтня 2019 року.

Ухвала суду першої інстанції може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Донецький окружний адміністративний суд.

Суддя Н.А. Мозговая

Дата ухвалення рішення27.09.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84669856
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —200/4408/19-а

Рішення від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Постанова від 02.10.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Постанова від 02.10.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Постанова від 02.10.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Мозговая Н.А.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні