Ухвала
від 19.09.2019 по справі 127/25475/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/25475/19

Провадження №1-кс/127/14250/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2019 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019020000000354 від 7.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Клопотання мотивоване тим, що на адресу ГУНП у Вінницькій області заяви від директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 про те, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зловживаючи довірою шахрайським шляхом заволоділи продукцією товариства у особливо великих розмірах.

Досудовим слідством установлено, що 24.09.2018 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (продавець) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (покупець) укладено договір № 101/18 поставки муки на загальну суму 3399998 гривень. Предметом договору є зобов`язання продавця передати у власність покупця муки відповідної якості згідно ДСТУ, а покупець зобов`язаний прийняти та оплатити товар відповідно до умов договору. Відвантаження продукції відбувається в період з 01.10.2018 по 31.10.2018, розрахунок на протязі 45 банківських днів з дати отримання продукції.

На аналогічних умовах 29.10.2018 та 28.11.2018 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (продавець) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (покупець) укладено договори № 122/18 та 133/18 поставки муки на загальні суми 4300 002 гривень та 3937501 гривень. Відвантаження продукції відбувається в період з 29.10.2018 по 30.11.2018 та з 1.12.2018 по 31.12.2018 відповідно, розрахунок на протязі 45 банківських днів з дати отримання продукції.

На виконання взятих зобов`язань ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом жовтня грудня 2018 року відвантажило на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до м. Хмельницький продукцію на загальну суму 8659165 гривень, за яку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не провело розрахунки.

Проведеними слідчими (процесуальними) діями установлено, що адреса за якою відбулось розвантаження продукції муки в АДРЕСА_1 знаходиться ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та саме вказане підприємство відповідно до товарно-транспортних накладних її отримало.

У ході виконання ухвали, 05.09.2019 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що стосуються отримання та подальшого руху продукції муки отриманої відповідно до вище вказаних товарно-транспортних накладних, виїмку не здійснено так як головний бухгалтер ОСОБА_6 повідомила, макаронна фабрика не мала господарських відносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », продукцію від даного товариства не отримували, вся продукція надходила від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відповідно до укладеного договору на переробку давальницької сировини по накладних, а по виготовленні готової продукції складався акт прийняття-виконаних робіт.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до речей та документів, які зберігаються у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » по господарських відносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період з 01.10.2018 року по день винесення ухвали про тимчасовий доступ, тобто до документів, що стали підставою для прийняття продукції муки від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також документів щодо подальшого руху (використання, переробки) отриманої продукції, у тому числі договори, угоди, накладні, рахунки, акти виконаних робіт, товарно-транспортні накладні, банківські виписки чи інші документи про проведені розрахунки за виконану роботу, надані послуги, крім того надати інформацію про загальну кількість продукції муки, яка надійшла на переробку, кількість виготовленої з неї готової продукції, кількість поставленої сировини (муки), яка на даний час не перероблена, наявну (відсутню) заборгованості ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перед макаронною фабрикою за виготовлену готову продукцію (макарони) з поставленої сировини (муки) у визначений період.

В судове засідання слідчий не з"явився, натомість подав заяву про те, що повністю підтримує подане ним клопотання просить розглянути клопотання у його відсутність.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя находить, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав..

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Крім того, під час розгляду клопотання знайшов своє підтвердження факт того, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Судом встановлено, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншим способом, запитувані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 159, 162, 163, 164, 165,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати старшому слідчому СУ ГУНПу Вінницькійобласті ОСОБА_3 або членамгрупи слідчиху даномупровадженні тимчасовий доступ до документів та інформації, тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: до оригіналів документів по господарських відносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в період з 01.10.2018 року по день винесення ухвали про тимчасовий доступ, тобто до документів, що стали підставою для прийняття продукції муки від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також документів щодо подальшого руху (використання, переробки) отриманої продукції, у тому числі договори, угоди, накладні, рахунки, акти виконаних робіт, товарно-транспортні накладні, банківські виписки чи інші документи про проведені розрахунки за виконану роботу, надані послуги, крім того надати інформацію про загальну кількість продукції муки, яка надійшла на переробку, кількість виготовленої з неї готової продукції, кількість поставленої сировини (муки), яка на даний час не перероблена, наявну (відсутню) заборгованості ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перед макаронною фабрикою за виготовлену готову продукцію (макарони) з поставленої сировини (муки) у визначений період.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84684060
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/25475/19

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні