Ухвала
від 01.10.2019 по справі 607/12614/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.10.2019 Справа №607/12614/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді - Сливка Л.М.

за участі секретаря судового засідання - Хамелко О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі заяву Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну боржника у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

Заявник Тернопільський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області подав до суду заяву, у якій просить замінити боржника у виконавчому провадженні АСВП №59846300 з Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України на Дочірнє підприємство Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України . В обґрунтування заявлених вимог покликається на те, що на примусовому виконанні у Тернопільському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції перебуває виконавче провадження №59846300 з примусового виконання судового наказу №607/12614/19 виданого Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області про стягнення з Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України в користь держави судовий збір у сумі 192,10 гривень. Однак, згідно інформації, яка міститься у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань боржник Філія "Тернопільський райавтодор" Дочірнього підприємства "Тернопільский облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Автомобільні дороги України" ліквідована. Правонаступником Філії "Тернопільський райавтодор" Дочірнього підприємства "Тернопільський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Автомобільні дороги України" є Дочірнє підприємство Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України , що зазначено у статуті. З цих підстав просить заяву задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали заяви, встановив такі обставини:

27 травня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення із Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на його користь заборгованість по нарахованій але не виплаченій заробітній платі в сумі 7369,63 гривень.

Судовим наказом №607/12614/19 виданим 31 травня 2019 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області стягнуто із Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на користь ОСОБА_1 заборгованість по нарахованій але не виплаченій заробітній платі в сумі 7369,63 гривень та в дохід держави 192,10 гривень судового збору.

21 серпня 2019 року головним державним виконавцем Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Кифор О.М. винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП№59846300 з примусового виконання судового наказу №607/12614/19 виданого Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області про стягнення із Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України 192,10 гривень судового збору.

Згідно долученої заявником до матеріалів заяви відповіді Державної фіскальної служби України від 15 липня 2019 року за №1054585655, юридичну особу за кодом ЄДРПОУ 26197655, тобто Філію Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор - ліквідовано.

Із долученого заявником статуту Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України затвердженого Наказом Державного агентства автомобільних доріг України від 13 січня 2012 року слідує, що правонаступником усіх прав та обов`язків Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України є Дочірнє підприємство Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України .

Відповідно до ч. 5 ст. 124 Конституції України, ст. 18 ЦПК України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Положеннями п. 9 ч. 3 ст. 129 Конституції України вказано, що до основних засад судочинства віднесено обов`язковість рішень суду.

За змістом ст. 442 ЦПК України, ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , а також пункту 12 Розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 року № 512/5 (в редакції від 28 серпня 2018 року) у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження (припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни сторони у виконавчому провадженні), якщо правовідносини допускають правонаступництво, виконавець за заявою сторони виконавчого провадження, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно ч. 1 ст. 520 ЦК України, боржник у зобов`язанні може бути замінений іншою особою (переведення боргу) лише за згодою кредитора, якщо інше не передбачено законом.

Наявність судового рішення про задоволення вимог кредитора, яке не виконане боржником, не припиняє зобов`язальних правовідносин сторін.

Крім того, виконання судових рішень у цивільних справах є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду та ефективного захисту сторони у справі, що передбачено статтями 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Відповідно до статті 129-1 Конституції України суд ухвалює рішення іменем України і судове рішення є обов`язковим до виконання.

Частиною першою статті 18 ЦПК визначено, що судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Згідно ч. 1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

За вказаних обставин, суд приходить до переконання про наявність визначених законом підстав підстав для заміни боржника у виконавчому провадженні АСВП №59846300 з примусового виконання судового наказу №607/12614/19 виданого 31 травня 2019 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області із Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на Дочірнє підприємство Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України (адреса місцезнаходження: вул. О. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 31995099).

Відтак, заява Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну боржника у виконавчому провадженні підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись статтями 259, 260, 261, 352-354, 442 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну боржника у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити боржника Філію Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на його правонаступника Дочірнє підприємство Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України (адреса місцезнаходження: вул. О. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 31995099) у виконавчому провадженні АСВП №59846300 з примусового виконання судового наказу №607/12614/19 виданого 31 травня 2019 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області про стягнення із Філії Тернопільський райавтодор Дочірнього підприємства Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України на користь ОСОБА_1 заборгованості по нарахованій але не виплаченій заробітній платі в сумі 7369,63 гривень та в дохід держави 192,10 гривень судового збору.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Тернопільського апеляційного суду.

Дата складення та підписання ухвали суду - 01 жовтня 2019 року.

Головуючий суддяЛ. М. Сливка

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84690349
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/12614/19

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

Судовий наказ від 31.05.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Сливка Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні