Ухвала
від 03.10.2019 по справі 712/12491/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Ухвала

Іменем України

про відкриття провадження

та розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження

Справа № 712/12491/19

Провадження № 2/712/2614/19

03 жовтня 2019 року м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Марцішевська О.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Інтертранспостач про стягнення компенсації за невикористану відпустку та середній заробіток за весь час затримки, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) звернулася до суду з позовом до відповідача ТОВ Інтертранспостач (вул. Громова, 167, м. Черкаси) про стягнення компенсації за невикористану відпустку та середній заробіток за весь час затримки, в обґрунтування своїх вимог вказує, що 20.07.2016 року подала заяву про надання відпустки по догляду за дитиною до 27.05.2019 року. 13.05.2019 року позивач намагалася подати заяву про звільнення з 27.05.2019 року особисто, однак не змогла її подати, тому заява подана засобами поштового зв`язку. Позивача не було ознайомлено із наказом про звільнення, а також не було виплачено компенсації за невикористану відпустку у належному розмірі. Просить суд стягнути з відповідача компенсацію за невикористані дні відпустки в розмірі 24 796,03 грн. та середній заробіток за весь час затримки в розмірі 24 796,03 грн.

26 вересня 2019 р. ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси позовна заява позивача залишена без руху.

26 вересня 2019 року позивач подала заяву про усунення недоліків згідно ухвали суду.

Позовну заяву подано з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, а саме: наказ про звільнення позивача, розрахунок компенсації за невикористану відпустку та інших виплат при звільненні ОСОБА_1 , довідку нараховану та виплачену заробітну плату за весь період, довідку про розмір посадового окладу згідно штатного розкладу на 2019 рік по посаді, яку займала позивач. В обґрунтування клопотання вказувала, що докази потрібні для правильного обрахунку належних виплат, а також вона та її представник позбавлені можливості надати документи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд вважає, що заява про клопотання про витребування доказів підлягає до задоволення, оскільки заявником обґрунтовано, що вказані у клопотанні можуть мати доказове значення у справі та заявником обґрунтовано неможливість їх отримати у позасудовому порядку.

Враховуючи приписи ст.. 12, 19, 274 ЦПК України, суд приходить до висновку, що розгляд справи належить здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.. 84, 187 Цивільного процесуального кодексу України, суддя-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі та розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання по розгляду справи по суті на 04 грудня 2019 року на 11 год. 30 хв. в приміщенні суду по вул. Гоголя, 316, м. Черкаси, 18000.

Визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - п`ять днів з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позову - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів з дня вручення відзиву відповідача на позов з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення - п`ять днів з дня вручення відповіді на відзив з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету штрафу у сумі у випадках ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк (ст.148 ЦПК України).

Роз`яснити, що відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч.ч.3,8 ст.83 ЦПК України).

Витребувати у відповідача ТОВ Інтертранспостач (код ЄДРПОУ 25584924, 18018, Черкаська обл., місто Черкаси, вул.. Громова, 167, м. Черкаси) наказ про звільнення ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), розрахунок компенсації за невикористану відпустку та інших виплат при звільненні ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), довідку про нараховану та виплачену заробітну плату ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за весь період, довідку про розмір посадового окладу згідно штатного розкладу на 2019 рік по посаді, яку займала ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Строк для витребування доказів встановити - 5 днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити, що в разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення до відповідальності не звільняє їх обов`язку подати суду докази.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та наявність у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення часник справи подає суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з одночасним надісланням копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи ( ст..212 ЦПК України).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://sn.ck.court.gov.ua/sud2316/ .

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали суду виключно в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. В іншій частині ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О.М.Марцішевська

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення03.10.2019
Оприлюднено04.10.2019
Номер документу84712917
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —712/12491/19

Рішення від 15.06.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Рішення від 15.06.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

Ухвала від 26.09.2019

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Марцішевська О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні