Ухвала
від 03.10.2019 по справі 680/738/18
НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 680/738/18

№2/680/160/19

УХВАЛА

про відкриття провадження

"03" жовтня 2019 р. смт.Нова Ушиця

Суддя Новоушицького районного суду Хмельницької області Яцина О.І.,

розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь Поділля (адреса місцезнаходження: вул.Бойчука, 16-А, с.Песець, Новоушицького району, Хмельницької області)до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 Хмельницької АДРЕСА_2 з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни (адреса місцезнаходження: м.Бар, площа Пам`яті, 13, Барського району, Вінницької області) про визнання договору оренди землі недійсним,-

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю Промінь Поділля звернулося до суду із зазначеним вище позовом.

Протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями від 01 жовтня 2019 року справу розподілено головуючому судді Яцині О.І.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні. Справа підсудна Новоушицькому районному суду Хмельницької області.

Згідно положень пункту 2 частини другої статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

В силу вимог пункту 2 частини четвертої статті 274 ЦПК України дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження, тому у ній слід призначити підготовче засідання.

Статтею 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Позивач заявив клопотання про: витребування у Новоушицької районної державної адміністрації Хмельницької області належним чином завірену копію договору оренди землі №б/н від 28 квітня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни ; витребування у ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни оригінал (для огляду) та належним чином завірену копію вказаного договору оренди землі.

На переконання суду, з метою повного, всебічного, об`єктивного та своєчасного розгляду справи, клопотання необхідно задовольнити та витребувати запитувані документи.

Керуючись статтями 84, 187, 260 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Промінь Поділля до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни про визнання договору оренди землі недійсним та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 15 годину 30 хвилин 31 жовтня 2019 року у приміщенні Новоушицького районного суду Хмельницької області (смт.Нова Ушиця, вул.Українська, 27 ).

В підготовче засідання викликати сторони, надіславши їм копію ухвали про відкриття провадження, а відповідачам, крім того, копію позовної заяви з додатками.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Новоушицької районної державної адміністрації Хмельницької області належним чином завірену копію договору оренди землі № б/н від 28 квітня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни щодо земельної ділянки розміром 2,4927 га кадастровий номер 6823382500:05:003:0133, розташованої на території Заміхівської сільської ради (Новоушицької об`єднаної територіальної громади) Новоушицького району Хмельницької області.

Витребувати у ОСОБА_1 оригінал (для огляду) та належним чином завірену копію договору оренди землі № б/н від 28 квітня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни щодо земельної ділянки розміром 2,4927 га кадастровий номер 6823382500:05:003:0133, розташованої на території Заміхівської сільської ради (Новоушицької об`єднаної територіальної громади) Новоушицького району Хмельницької області.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни , код ЄДРПОУ 41101332, оригінал (для огляду) та належним чином завірену копію договору оренди землі № б/н від 28 квітня 2017 року, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Зелені Подоляни щодо земельної ділянки розміром 2,4927 га кадастровий номер 6823382500:05:003:0133, розташованої на території Заміхівської сільської ради (Новоушицької об`єднаної територіальної громади) Новоушицького району Хмельницької області.

Вказані документи необхідно надати суду у строк до 31 жовтня 2019 року. У разі неможливості подати витребувані судом докази у встановлений строк, - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідачі мають право протягом п`ятнадцятикалендарних днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 31 жовтня 2019 року, надіслати суду відзив на позовну заяву відповідно до ст.ст.178, 191 ЦПК України і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути ним подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання та подати відповідне письмове клопотання, яке повинно відповідати ст. ст. 84, 183 ЦПК України.

Відповідачі зобов`язані в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів (рекомендованим повідомленням), після чого надати суду підтверджуючі відомості направлення таких.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити учасникам справи, що ними з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 ЦПК України, може бути заявлено відвід судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання.

Відповідач також має право пред`явити зустрічний позов відповідно до ст.ст.193, 194 ЦПК України у строк для подання відзиву, який повинен відповідати вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud2212/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо мотивів порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду через Новоушицький районний суд Хмельницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. І. Яцина

Дата ухвалення рішення03.10.2019
Оприлюднено04.10.2019

Судовий реєстр по справі —680/738/18

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Яцина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні