Ухвала
від 03.10.2019 по справі 04/5026/803/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

03 жовтня 2019 року, м. Черкаси справа № 04/5026/803/2012

Вх.суду № 25589/19 від 20.08.2019

Господарський суд Черкаської області

у складі головуючого судді Хабазні Ю.А.,

із секретарем судового засідання Ковбою І.М.

за участю у судовому засіданні: Назаренка С.А. (від боржника, адвокат, особисто), Архипенко В.О. (прокурор відділу прокуратури Черкаської області, особисто), Мусієнка Г.І. (від ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", представник за довіреністю),

у судове засідання не з'явились: представники від Головного управління ДФС у Черкаській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, ПАТ НАК "Нафтогаз України", ДК "ГАЗ України НАК "Нафтогаз України", приватного нотаріуса Жашківського районного нотаріального округу Шелудько В.П., ОСОБА_5, ОСОБА_4, представники працівників боржника ОСОБА_7, ОСОБА_8,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду заяву від 19.08.2019 №02-30/401

заявника, боржника у особі ліквідатора банкрута,

про витребування майна з чужого незаконного володіння

у справі за заявою

ініціюючого кредитора, Управління Пенсійного фонду України в Жашківському районі,

до боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю "ВІГ-Жашківський цукровий завод",

про визнання банкрутом

УСТАНОВИВ:

1. Судом розглядається заява боржника у особі ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Носань Н.С., від 19.08.2019 №02-30/402 з вимогами про витребування у громадян Китаю ОСОБА_5 та ОСОБА_4 на користь ТОВ "ВІГ-Жашківський цукровий завод" 1/2 частини комплексу за адресою: Черкаська область, м.Жашків, вул. Маслозаводська, 8, загальною вартістю 9536350,6 грн., до якого входять 24 об'єкти (за наведеним їх переліком в ухвалі); зобов'язати державного реєстратора скасувати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записи від 08.06.2017 №20812556, №20812555 про право приватної спільної часткової власності громадян Китаю ОСОБА_5 та ОСОБА_4 на 1/2 комплексу, що складається із нежитлових будівель і споруд за адресою: Черкаська область, Жашківський район, м.Жашків, вул.Маслозаводська, буд.8.; зобов'язати державного реєстратора зареєструвати право власності ТОВ "ВІГ-Жашківський цукровий завод" на комплекс, що складається із нежитлових будівель і споруд, реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна: 460524071209, за адресою: Черкаська область, Жашківський район, м. Жашків, вул.Маслозаводська, буд.8.

2. ОСОБА_5 та ОСОБА_4, явка яких судом визнавалась обов'язковою, у судове засідання не з'явились, направлена на їх адресу ухвала суду про дату, час і місце судового засідання повернута поштою з відміткою: "за закінченням встановленого строку зберігання".

3. У судовому засіданні представник заявника подав додаткові докази: рішення Жашківської міської ради від 22.06.2018 №7-67/VIII "Про надання дозволу фізичним особам ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на передачу орендованої земельної ділянки в суборенду" та заявив усні клопотання:

про залучення до розгляду заяви боржника ТОВ "Сенлін" як особу, якій згідно з вказаним рішенням громадянами ОСОБА_5 та ОСОБА_4 було передано у суборенду земельну ділянку, розташованою за адресою: Черкаська область, м.Жашків, вул.Маслозаводська,8;

про витребування у Жашківської міської ради копій документів, що стали підставою для прийняття нею вказаного вище рішення.

У судовому засіданні представник ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" клопотання підтримав. Присутній у засіданні прокурор клопотання в частині залучення до участі у розгляді вимог заявника ТОВ "Сенлін" підтримав, в частині ж витребування у Жашківської міської ради документів - залишив його вирішення на розсуд суду.

Суд вважає за необхідне витребувати у Жашківської міської ради документи, на підставі яких нею було прийнято рішення від 22.06.2018 №7-67/VIII, оскільки вказана інформація необхідна для установлення обставин, які є предметом вимог, та залучити до участі у розгляді заяви боржника ТОВ "Сенлін", оскільки прийняте судом рішення у справі може вплинути на його права або обов'язки.

4. Також представником заявника заявлено усне клопотання про витребування у Жашківської міської ради копії реєстраційної справи на об'єкт нерухомого майна (реєстраційний номер 460524071209): комплекс, що складається із нежитлових будівель і споруд, за адресою: Черкаська область, Жашківський район, м.Жашків, вул.Маслозаводська, 8.

Присутні у засіданні представники заявлене клопотання підтримали.

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки інформація, що міститься у документах реєстраційної справи на спірне майно (об'єкт нерухомості) необхідна для установлення обставин, які є предметом заявленої вимоги боржника.

За таких обставин розгляд справи необхідно відкласти.

Керуючись ст.216 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Розгляд справи відкласти на 10 год. 10 хв. 31 жовтня 2019 року .

2. Усне клопотання представника боржника у особі ліквідатора банкрута від 03.10.2019 про залучення третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у розгляді заяви як третю особу, яка не заявляє самостійний вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "Сенлін" (04208, м.Київ, просп.Гонгадзе, буд.5-А, оф.7, ідентифікаційний код 41253326).

3.Судове засідання провести у приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, 18005, зал судових засідань №317. Офіційна електронна адреса суду (E-mail): inbox@ck.arbitr.gov.ua. Веб-адреса суду в мережі Інтернет для отримання інформації по цій справі: https://ck.arbitr.gov.ua/sud5026/

4. Визнати явку:

а) обов'язковою та викликати у судове засідання як учасника у справі про банкрутство: Носань Н.С. (заявника, ліквідатора банкрута); ОСОБА_5, ОСОБА_4 (як осіб, щодо яких вирішується питання про їх права, інтереси та/або обов'язки).

Суд роз'яснює, що особа, яка викликається до суду зобов'язана повідомити суд про причини неявки, що наслідки неявки у судове засідання передбачені наступними нормами ГПК України: п.4 ч.1 ст.226 (для заявника), ст.202, ст.135 (штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

б) необов'язковою та повідомити про час і місце проведення засідання як учасника у справі про банкрутство: ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", ДК "ГАЗ України НАК "Нафтогаз України", ПАТ НАК "Нафтогаз України", Головне управління ДФС у Черкаській області, Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області (членів комітету кредиторів); ОСОБА_7, ОСОБА_8 (представники працівників боржника); Прокуратуру Черкаської області (як іншу особу, яка бере участь у провадженні у справі про банкрутство); ТОВ "Сенлін" (як третю особу).

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи без поважних причин не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених ст.202 ГПК України.

5.Особам, які з'являться у судове засідання мати з собою: 1) документ, що підтверджує особу (паспорт чи інший згідно із законом про єдиний державний демографічний реєстр - в.т.ч. адвокату); 2) документ, що підтверджує повноваження (адвокату - довіреність і посвідчення або ордер і договір; керівнику - рішення про призначення чи обрання, представнику державного органу чи органу самоврядування - довіреність).

6.Роз'яснити що причини неявки мають підтверджуватись доказами; що неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні, відсутності штатних працівників), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи призначити іншого або представляти інтереси особисто; що учасники справи, явка яких визнана обов'язковою, зобов'язані повідомляти причини неявки.

7.Встановити наступні строки з дня отримання цієї ухвали: для підготовки заяв і клопотань (ст.169, 170 ГПК України) - три дні; для їх подання (надходження) у канцелярію суду - не пізніш як за один день до дати судового засідання, визначеного цією ухвалою. Усі заяви і клопотання викладаються у письмовій паперовій формі (ч.2 ст.169 ГПК України), до них додаються оригінали доказів їх надіслання учасникам справи.

8.Подані суду письмові докази мають відповідати вимогам ст.80, 91 ГПК України і п.2.2 постанови пленуму ВГС України від 26.12.2011 №18. Копії посвідчуються написом "згідно з оригіналом " і зазначенням посади, прізвища, дати, підпису . Посилання на докази, які містяться у справі, має містити вказівку на том і аркуш справи.

9. Усні клопотання представника боржника у особі ліквідатора банкрута від 03.10.2019 про витребування доказів задовольнити.

Зобов'язати Жашківську міську раду (відповідно до ч.4 ст.74 ГПК України) протягом п'яти днів з дня отримання ухвали але не пізніше 25.10.2019 направити суду належним чином завірені (див.п.8 цієї ухвали):

1) копії документів, на підставі яких Жашківською міською радою було прийнято рішення від 22.06.2018 №7-67/VIII "Про надання дозволу фізичним особам ОСОБА_4 та ОСОБА_5 на передачу орендованої земельної ділянки в суборенду";

2) копію реєстраційної справи на об'єкт нерухомого майна (реєстраційний номер 460524071209): комплекс, що складається із нежитлових будівель і споруд, за адресою: Черкаська область, Жашківський район, м.Жашків, вул.Маслозаводська, 8.

Суд роз'яснює, що відповідно до ст. 135 ГПК України невиконання процесуальних обов'язків, зокрема, ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, неявка у судове засідання особи, явка якої визнана судом обов'язковою, є підставою постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Направити цю ухвалу ліквідатору банкрута, членам комітету кредиторів (5), Прокуратурі Черкаської області, представникам працівників боржника (ОСОБА_7, ОСОБА_8), ОСОБА_5 (на дві адреси: АДРЕСА_1; АДРЕСА_2), ОСОБА_4 (АДРЕСА_3), ТОВ "Сенлін" (04208, м.Київ, просп.Гонгадзе, буд.5-А, оф.7), Жашківській міській раді, приватному нотаріусу Жашківського районного нотаріального округу Шелудько В.П. (19200, Черкаська область, м.Жашків, вул.Соборна, 27).

Суддя Ю.А. Хабазня

Я-16

Дата ухвалення рішення03.10.2019
Оприлюднено04.10.2019
Номер документу84728677
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —04/5026/803/2012

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні