Ухвала
від 04.10.2019 по справі 420/5800/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5800/19

УХВАЛА

04 жовтня 2019 року суддя Одеського окружного адміністративного суду, ОСОБА_1, дослідивши адміністративний позов Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області до Публічного акціонерного товариства Будгідравліка про стягнення заборгованості по стягнення заборгованості на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком № 1 та Списком № 2 у сумі 110481,25 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов зазначений адміністративний позов.

Відповідно до п.п.3,5,6 ч.1 ст.171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 цього Кодексу; чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 3 ст. 161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Підпунктом 1 п.3 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою встановлюється ставка судового збору1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до Закону України Про Державний бюджет України на 2019 рік розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2019 року становить 1921, 00 грн.

Таким чином, за звернення до суду із зазначеним позовом позивач має сплатити судовий збір у розмірі 1921,00 грн.

У якості додатку до адміністративного позову, позивач, у тому числі, надав копію фіскального чеку від 01.10.2019 року на підтвердження направлення на адресу відповідача адміністративного позову, проте, опис вкладення до листа у якості додатку до позову відсутній, що унеможливлює встановлення факту направлення на адресу відповідача саме адміністративного позову з додатками.

Згідно з п. 8 ч. 5 ст. 160, ч. 4 ст. 161 КАС України, в позовній заяві зазначається: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності), зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Суддя зазначає, що в адміністративному позові позивач не наводить перелік осіб, які є колишніми працівниками ПАТ Будгідравліка та яким призначено пенсію на пільгових умовах за Списком № 1 та Списком № 2, а також, не надає доказів на підтвердження факту призначення пільгових пенсій зазначеним особам.

Крім цього, позивач не надав суду доказів на підтвердження направлення на адресу відповідача повідомлень, які містять місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (копії повідомлень та рекомендовані поштові повідомлення, що підтверджують направлення вказаних повідомлень).

Згідно з ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, приймаючи до уваги вищевикладене, суд вважає за необхідне залишити адміністративний позов без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Виявлені недоліки повинні бути усунені шляхом надання доказів на підтвердження сплати судового збору у розмірі 1921,00 грн., опис вкладення до листа, яким на адресу відповідача направлено позов з додатками, надання доказів: переліку осіб, колишніх працівників ПАТ Будгідравліка , яким призначено пенсію на пільгових умовах, доказів на підтвердження факту призначення пільгових пенсій зазначеним особам, копії повідомлень, які містять місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій та рекомендовані поштові повідомлення, що підтверджують направлення вказаних повідомлень на адресу відповідача.

Керуючись ст.ст. 160,161, 169 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Залишити без руху адміністративний позов Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області до Публічного акціонерного товариства Будгідравліка про стягнення заборгованості по стягнення заборгованості на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком № 1 та Списком № 2 у сумі 110481,25 грн.

Повідомити позивача про необхідність у термін протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали про залишення адміністративного позову без руху усунути недоліки та роз'яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду не належить до оскарження.

Суддя Н.В. Бжассо

Дата ухвалення рішення04.10.2019
Оприлюднено06.10.2019
Номер документу84741662
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по стягнення заборгованості на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком № 1 та Списком № 2 у сумі 110481,25 грн

Судовий реєстр по справі —420/5800/19

Рішення від 29.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 18.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 04.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні