Ухвала
від 30.09.2019 по справі 216/5889/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/5889/19

Провадження № 1-кс/216/5002/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30.09.2019 року м. Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІ ЕЛКОМ Україна» щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

В С Т А Н О В И В:

Скаржник звернувся до суду зі скаргою щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В обґрунтування скарги зазначив, що 18.09.2019 року ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення та отримано Криворізьким відділом ГУНП в Дніпропетровській області за вхідним номером №3424 від 18.09.2019 року. Засобами телефонного зв`язку представнику ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» було повідомлено, що відповідна заява зареєстрована в журналі ЄО за №20000516 від 18.09.2019 року. Станом на 24.09.2019 року на адресу заявника не було надано інформації про внесення відповідних відомостей про скоєне кримінальне правопорушення, що має ознаки злочину передбаченого ст..361 КК України та на звернення представника заявника не було надано відповідного витягу з ЄРДР про внесення відомостей щодо скоєного правопорушення.

Представник скаржника ОСОБА_3 підтримав вимоги зазначені в скарзі та просили її задовольнити.

Представник слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області у судове засідання не з`явився, надав до суду заперечення в якому просив відмовити в задоволенні скарги ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» через відсутність приведення скаржником у своїй заяві факту, який би достовірно свідчив про вчинення протиправних дій.

Дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вважає, що вона підлягає задоволенню з таких підстав.

Слідчим суддею встановлено, що 18.09.2019 року ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення та отримано Криворізьким відділом ГУНП в Дніпропетровській області за вхідним номером №3424 від 18.09.2019 року. Засобами телефонного зв`язку представнику ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» було повідомлено, що відповідна заява зареєстрована в журналі ЄО за №20000516 від 18.09.2019 року. Станом на 24.09.2019 року на адресу заявника не було надано інформації про внесення відповідних відомостей про скоєне кримінальне правопорушення, що має ознаки злочину передбаченого ст..361 КК України та на звернення представника заявника не було надано відповідного витягу з ЄРДР про внесення відомостей щодо скоєного правопорушення.

Згідно з інформацією, викладеною в запереченні заступника начальника СВ Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 від 25.09.2019 року вбачається, що вищевказану заяву було зареєстровано (повідомлення до ЖЕО) за № 20516 від 18.09.2019 року, в подальшому розглянуто слідчим відділом та у зв`язку з відсутністю приведення скаржником у своїй заяві факту, який би достовірно свідчив про вчинення протиправних дій, на підставі п.1 ч.1 ст.303 КПК України не було внесено до ЄРДР.

Відповідно до ч. ч. 1-3 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно із п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені, зокрема, бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Частиною 2 ст. 307 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про: 1) скасування рішення слідчого чи прокурора; 2) зобов`язання припинити дію; 3) зобов`язання вчинити певну дію; 4) відмову у задоволенні скарги.

Ураховуючи те, що ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» подано заяву про вчинення кримінального правопорушення - злочину, то відповідно до вимог ч. 1 ст. 214 КПК України невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, слідчий зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За таких обставин слідчий суддя приходить до висновку про те, що скарга ТОВ «ДІ ЕЛКОМ Україна» є достатньо обґрунтованою, тому її слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 214, 303, 304, 306, 307 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІ ЕЛКОМ Україна» щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати уповноважену посадову особу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області внести відповідні відомості на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ДІ ЕЛКОМ Україна» про вчинення кримінального правопорушення - злочину від 18.09.2019 року року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84798117
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —216/5889/19

Ухвала від 30.09.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні