Ухвала
від 04.10.2019 по справі 906/595/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"04" жовтня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/595/19

Господарський суд Житомирської області у складі:

судді: Кудряшової Ю.В.

розглядаючи справу за позовом: Приватного підприємства "Промнафтохімкомплект"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аврора транспортна логістика"

за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- Фізичної особи підприємця Супруновського Володимира Володимировича

- Селянського (Фермерського) господарства "Ранок"

про стягнення 246 500,04 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: Грязон Р.М. - адвокат, довіреність від 02.01.2019 (приймав участь в судовому засіданні в режимі відеокнференції),

від відповідача: Сіра А.В. - адвокат, ордер серії ЖТ №060599 від 01.07.2019.

від третьої особи - ФОП Супруновського В. В.: не прибув,

від третьої особи - СФГ "Ранок": не прибув.

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з відповідача 246500,04 грн. завданих збитків.

Господарським судом ухвалою від 17.09.2019 закрито підготовче провадження та призначено справу №906/595/19 до судового розгляду по суті; судове засідання призначено на 04.10.2019 об 11 год. 00 хв.

Господарським судом ухвалою від 26.09.2019 задоволено клопотання Приватного підприємства "Промнафтохімкомплект" від 24.09.2019 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції; доручено Господарському суду Черкаської області забезпечити проведення відеоконференції за участю повноважного представника позивача - Приватного підприємства "Промнафтохімкомплект" у справі Господарського суду Житомирської області №906/595/19, розгляд якої відбудеться 04.10.2019 о 11:00 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судового засідання № 415.

04.10.2019 через загальний відділ суду надійшло клопотання відповідача за вх.№26227/19 про відшкодування витрат на правничу допомогу.

В судове засідання 04.10.2019 треті особи повноважних представників не направили, про причини неявки не повідомили, хоча про дату, час та місце судового засідання повідомлялися своєчасно та належним чином.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві. Вважає, що відповідач не мав реального наміру на перевезення вантажу позивача. Вантаж зник. Також, вважає, що доданий відповідачем до матеріалів справи лист, в якому зазначено, що СФГ "Ранок" отримало товар від ТОВ "Атлант і Тера" (якого згідно відомостей з ЄДРЮОФОП та ГФ не існує) жодним чином не підтверджує того факту, що саме товар позивача доставлено СФГ "Ранок". Повідомив, що за поставлений товар СФГ "Ранок" має заплатити позивачу кошти, проте наразі позивачу ніхто не заплатив.

На запитання представника відповідача: "На якій підставі існували правовідносини позивача з СФГ "Ранок" щодо поставки товару?" представник позивача пояснив, що з СФГ "Ранок" був укладений усний договір купівлі-продажу.З метою виконання усної домовленості був виставлений рахунок №254 на оплату товару. Також зазначає, що позивач виставляв СФГ "Ранок" претензію щодо проведення розрахунків, в задоволені якої було відмовлено.

Представник позивача повідомляє, що відповідач прийняв товар позивача по ТН№420 від 15.02.2019 під перевезення та повіз його СФГ "Ранок". Проте відсутні докази, що саме товар позивача доставлений вантажоодержувачу, відсутній звіт про виконання роботи по договору від 14.02.2019. Зазначає, що у відзиві на позовну заяву відповідач визнає факт укладення договору перевезення і прийняття товару для перевезення. Також зазначає, що листом ТОВ "Фрі-Сістем" від 16.02.2019 підтверджено, що товар позивача відвантажено відповідачу.

На запитання представника відповідача: "Чи станом на сьогоднішній день СФГ "Ранок" пред`явив позивачу претензію про неотримання товару?" представник позивача повідомив, що СФГ "Ранок" не пред`являло позивачу претензію, тому що господарство не отримало товар.

Представник відповідача зазначила, що не визнає доводи викладені у позовній заяві з підстав, наведених у відзиві. Стверджує, що відповідачем та третьою стороною товар був вчасно доставлений вантажоодержувачу - СФГ "Ранок". На підтвердження чого СФГ "Ранок" видало довідку що отримало товар по кількості та якості та жодних претензій до перевізника немає. Вважає, що позивач не довів наявності збитків, що виникли з вини відповідача, оскільки відсутні всі складові, які мають мати місце у разі заявлення до стягнення збитків. Стверджує, що жодних порушень зі сторони відповідача не було. Крім того, у разі постановлення рішення про відмову в задоволенні позову просить стягнути витрати на надання правничої допомоги, які пов`язані з участю адвоката в судовому процесі.

На запитання представника позивача: "Чи є довідка про те, що СФГ "Ранок" отримало товар саме від позивача, а не від невідомої компанії "Атланта І Тера", якої згідно даних ЄДРЮОФОП та ГФ не існує?" представник відповідача зазначила, що в довідці, яка міститься в матеріалах справи, є чітке посилання на те, від кого товар був отриманий. Товар був отриманий від перевізника ОСОБА_1 Відомості в довідці повністю співпадають з ТТН, якою товар доставлявся до СФГ "Ранок". Вказане свідчить про те, що ОСОБА_1 доставив відвантажений позивачем товар саме СФГ "Ранок".

Представник позивача пояснив, що позивач виставляв СФГ "Ранок" рахунок на оплату , який наразі є неоплаченим. Звертає увагу, що вказаної в довідці від 18.02.2019 юридичної особи - ТОВ "Атлант і Тера" не існує, це можна перевірити в ЄДРЮОФОП та ГФ. Також повідомив, що позивач пред`являв СФГ "Ранок" претензію, на що господарство стверджує, що товар у позивача не замовляли. Зазначає, що позивач передав товар перевізнику, а останній розвантажив його у невідомому пункті, не перевіривши чи позивач отримав кошти за товар. Вважає, що відсутні докази того, що товар позивача доставлений СФ "Ранок".

На запитання судді: "Чи СФГ "Ранок" пред`являв позивачу претензію з приводу непоставленого товару?" представник позивача повідомив, що такої претензії не було, оскільки товар відвантажили без попередньої оплати.

Згідно з приписами ч.1 та ч.5 ст.216 ГПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо розгляд справи було відкладено, суд продовжує провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено. У випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті суд може почати розгляд справи по суті спочатку.

Зважаючи на неявку в судове засідання повноважних представників третіх осіб, з метою повного з`ясування обставин справи, господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи по суті на іншу дату в межах строку, встановленого ст.195 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 120, 195, 216, 202 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи по суті на "25" жовтня 2019 р. о 11:00 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, в залі судових засідань № 412

2. Викликати в судове засідання повноважних представників сторін та третіх осіб.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

3. Роз`яснити сторонам та третім особам, що відповідно ч.1 ст. 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначних цією статтею.

4. Копію даної ухвали надіслати сторонам у справі та третім особам.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://zt.arbitr.gov.ua/sud5007/

Ухвала набрала законної сили в день прийняття та оскарженню не підлягає.

Ухвала суду підписана: 09.10.2019

Суддя Кудряшова Ю.В.

Друк. :

1 - в справу

2,3 - сторонам (рек. з повід.),

4- третій особі - ФОП Супруновському Володимиру Володимировичу : АДРЕСА_1 (реком. з повід.),

5- третій особі СФГ "Ранок": 32112, Хмельницька область, Ярмолинецький район, село Волудринці (реком. з повід.).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення04.10.2019
Оприлюднено09.10.2019
Номер документу84815853
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/595/19

Рішення від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 01.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 04.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 26.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 11.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 11.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні