Ухвала
від 09.10.2019 по справі 539/1121/19
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1121/19

Провадження № 2-ві/539/6/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2019 року м. Лубни

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Алтухової О.С.,

за участю секретаря Гусак А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Лубни Полтавської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення про визнання недієздатним ОСОБА_2 , -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 14.03.2019 року звернулася до Лубенського міськрайонного суду про продовження строку дії рішення про визнання недієздатним ОСОБА_2 Справа перебуває у провадженні судді Іващенка Ю.А.

В порядку автоматичного розподілу справ автоматизованою системою було визначено присяжними для розгляду даної справи ОСОБА_3 та ОСОБА_4

08.10.2019 року до суду від судді Іващенка Ю.А. надійшло подання про вирішення питання щодо відводу присяжної Гребінник А.Г. від участі у розгляді справи.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями 08.10.2019 року справу з поданням судді Іващенка Ю.А. про відвід присяжних передано на розгляд судді Алтухової О.С.

Подання мотивоване тим, що присяжна Гребінник А.Г. неодноразово не з`являлася в судові засідання, що приводило до їх зриву. ОСОБА_5 ОСОБА_3 відмовляється з`являтися в судові засідання, та просить виключити її із складу присяжних.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися.

За вказаних обставин, суд вважає за можливе розглянути заяву про відвід за відсутності заінтересованої особи, неявка не перешкоджає розгляду даної заяви.

Заслухавши думку заявника, який підтримав заяву, а також учасників справи, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Частиною 4 ст.293 ЦПК України передбачений розгляд справи про визнання фізичної особи недієздатною у складі одного судді та двох присяжних.

Згідно з ч.4 ст.66 Закону України Про судоустрій та статус суддів увільнення від виконання обов`язків присяжного внаслідок відводу (самовідводу) у конкретній справі здійснюється в порядку, встановленому процесуальним законом або за поданням головуючого судді.

Відповідно дост.63 Закону України Про судоустрійта статуссуддів ,присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя. Присяжний користується правами та обовязками, передбаченими для суддів, зокрема зобовязаний справедливо, безсторонньо та своєчасно розглядати і вирішувати судові справи відповідно до закону з дотриманням засад і правил судочинства, дотримуватися правил суддівської етики, у тому числі виявляти та підтримувати високі стандарти поведінки у будь-якій діяльності з метою укріплення суспільної довіри до суду, забезпечення впевненості суспільства в чесності та непідкупності суддів; виявляти повагу до учасників процесу.

Відтак, присяжний зобов`язаний вчасно з`явитися на запрошення суду для участі в судовому засіданні.

За таких обставин, враховуючи, що присяжна Гребінник А.Г. не може належним чином виконувати свої обов`язки, у судові засідання з`являтися не може, що порушує інтереси заявника, та її неявка у судові засідання може негативно вплинути на оперативність розгляду даної справи, а тому суд вважає зазначені у поданні підстави для відводу присяжної законними та обґрунтованими, та дійшов до висновку про необхідність заміни вказаної присяжної шляхом повторного автоматичного визначення присяжних у складі суду та задоволення заяви про відвід з підстав, передбачених п.5 ч.1 ст.36 ЦПК України.

Керуючись ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст.ст.14, 40, 293 ЦПК України,ст. 66 ЗУ Про судоустрій і статус суддів , -

У Х В А Л И В :

Подання судді Іващенка Юрія Анатолійовича про відвід присяжної Гребінник А.Г. - задовольнити.

Відвести присяжну Гребінник А.Г. від розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення про визнання недієздатним ОСОБА_2

Для визначення присяжних автоматизованою системою документообігу суду справу передати до канцелярії суду відповідно до ст.14 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду О.С. Алтухова

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено10.10.2019
Номер документу84819694
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недієздатним ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —539/1121/19

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Рішення від 30.10.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 09.10.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Алтухова О. С.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні