Вирок
від 09.10.2019 по справі 557/700/19
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 557/700/19

провадження № 1-кп/563/108/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.10.2019 року м. Корець

Корецький районний суд Рівненської області

в особі головуючого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Корці кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Дуліби Гощанського району Рівненської області, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , та проживаючого АДРЕСА_2 , з базовою загальною середньою освітою, не одруженого, не працюючого громадянина України, раніше судимого

- вироком Гощанського районного суду Рівненської області від 07.05.2019 року за ч.3 ст.185 КК України до трьох років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України іспитовий строк один рік;

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,-

встановив:

На початку грудня 2018 року, близько 22-ї години, ОСОБА_4 , маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном та прагнучи обернути його на свою користь, діючи умисно, з корисливих мотивів, шляхом пошкодження навісних замків на вхідних дверях, проник в будинок в якому звершуються богослужіння релігійною громадою Свято-Різдво-Богородичної парафії с. Дуліби УПЦ КП Рівненської єпархії, розміщеного за адресою с. Дуліби по вул. Шевченка, 14, Гощанського району Рівненської області звідки таємно викрав євхаристичний набір, чим завдав потерпілому матеріальної шкоди на суму 3652 гривень.

Також, 14 січня 2019 року, близько 23 год. ОСОБА_4 , маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном та прагнучи обернути його на свою користь, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, шляхом пошкодження вікна, проник в будинок в якому звершуються богослужіння релігійною громадою Свято-Різдво-Богородичної парафії с. Дуліби УПЦ КП Рівненської єпархії, розміщеного за адресою с. Дуліби по вул. Шевченка, 14, Гощанського району Рівненської області звідки таємно викрав електричний конвектор «Термія», електричний подовжувач довжиною 10 м., та електричну гірлянду на ялинку, чим завдав потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 763,01 гривень.

Крім того,в серединісічня 2019року увечірню порудоби,точної датита часудосудовим слідствомне встановлено, ОСОБА_4 ,маючи умиселна незаконнезаволодіння чужиммайном тапрагнучи обернути його на свою користь, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, шляхом відкриття вхідних дверей проник в житловий будинок ОСОБА_5 , розташований за адресою АДРЕСА_3 звідки таємно викрав пилосос марки «Vitek», сковорідку марки «ALPAPІ», електрочайник марки «ROTEX», одіяло, дві подушки, антену загальною вартістю 675,02 гривень, чим завдав потерпілій матеріальну шкоду на зазначену суму.

В подальшому, в кінці січня 2019 року у вечірню пору доби, точної дати та часу досудовим слідством не встановлено, ОСОБА_4 , маючи умисел на незаконне заволодіння чужим майном та прагнучи обернути його на свою користь, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, шляхом відчинення вхідних дверей проник в житловий будинок ОСОБА_5 , розташований за адресою АДРЕСА_3 звідки таємно викрав два килимки, праску марки «MOULINEX INICIO 10» моделі ІМ1110, сувенірний набір посуду «Рибки», стопки в кількості 4 шт., фужери в кількості 3 шт. загальною вартістю 658,75 гривень, чим завдав потерпілій матеріальну шкоду на зазначену суму.

Також,всередині лютого2019року увечірню порудоби,точної датита часудосудовим слідствомне встановлено, ОСОБА_4 ,маючи умиселна незаконнезаволодіння чужиммайном тапрагнучи обернутийого насвою користь,діючи умисно,повторно,з корисливихмотивів,шляхом відчиненнявхідних дверейпроник вжитловий будинок ОСОБА_5 ,розташований заадресою АДРЕСА_3 звідки таємновикрав дитячісанчата марки«ТАКО»,два дивандеки,два покривала,ковдру,дві пелюшкизагальною вартістю960,16гривень,чим завдавпотерпілій матеріальнушкоду на зазначену суму.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні вину визнав та підтвердив те, що він дійсно здійснив крадіжки, які вказані в обвинувальному акті. На даний час розкаюється у вчиненому та просить суд його суворо не карати.

Потерпіла ОСОБА_5 подала до суду заяву в якій просить кримінальне провадження розглянути без її участі, матеріальна та моральна шкода їй відшкодована, покарання обвинуваченому просить обрати на розсуд суду.

Представник потерпілого ОСОБА_6 в судове засідання не з"явився, але до суду подано заяву про розгляд кримінального провадження без його участі, питання щодо відшкодування завданої шкоди буде вирішувати у цивільному порядку.

Визнавши недоцільним дослідження доказів стосовно фактичних обставин справи, які ніким не оспорюються, з"ясувавши правильне розуміння обвинуваченим та іншими учасниками судового розгляду змісту цих обставин за відсутності сумнівів у добровільності та істинності їх позиції, роз"яснивши їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи у апеляційному порядку, суд вважає вину ОСОБА_4 доведеною.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 під час проведення досудового розслідування кваліфіковано правильно за ч. 3 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка) поєднана з проникненням у житло, інше приміщення, вчинена повторно.

При призначенні покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу винного, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченому судом не встановлено.

За таких умов, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції його від суспільства.

Керуючись ч.3 ст. 349, ст.ст. 369, 370, 374 КПК України, суд -

з а с у д и в:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185КК України і призначити покарання три роки три місяці позбавлення волі.

На підставі ч.4 ст.70 КК України із врахуванням вироку Гощанського районного суду Рівненської області від 07.05.2019 року остаточну міру покарання ОСОБА_4 обрати шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - три роки три місяці позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк один рік шість місяців.

На підставі ст.76 КК України зобов"язати ОСОБА_4 періодично з"являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Стягнути з ОСОБА_4 в дохід держави витрати на залучення експерта в сумі 5720 грн..

Речові докази по справі: подовжувач, електричну гірлянду на ялинку, конвектор "Термія", євхаристичний набір, які знаходяться на зберіганні в представника потерпілого ОСОБА_6 залишити йому ж.

Дитячі санчата марки «ТАКО», пилосос марки «Vitek», електрочайник марки «ROTEX», праску марки "Moulinex inicio 10", сковорідку марки «ALPARI», два килимки, телевізійну антену, ковдру, рожеве покривало, два дитячих простирадла, два великих та одне мале диванні покривала та каструлю, одіяло, каструлю, фужери, стопки, сувенірний набір рибок, які знаходяться на зберіганні в потерпілої ОСОБА_5 залишити їй же.

Вирок суду може бути оскаржений до Рівненського апеляційного суду через Корецький районий суд протягом 30 днів з моменту проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84820199
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —557/700/19

Вирок від 09.10.2019

Кримінальне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 07.08.2019

Кримінальне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Сачук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні