Ухвала
від 10.09.2019 по справі 753/17415/19
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/17415/19

провадження № 1-кс/753/6171/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" вересня 2019 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018100020007625 від 30.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Нацональної поліції у м. Києві ОСОБА_4 за погодженням з процесуальним керівником, прокурором Київської місцевої прокуратури № 2, ОСОБА_5 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення вчиненого під час капітального ремонту благоустрою парку "Партизанської Слави" у Дарницькому районі, знарядь, засобів та предметів вчинення кримінального правопорушення та їх вилучення, а саме: проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з капітальногоо ремонту благоустрою парку "Партизанська Слава" у Дарницькому районі, відповідним чином затверджену замовником, експертний висновок (позитивний) щодо розробленої проектно-кошторисної документації, кошторисну документацію, розрахунок договірної ціни та акти приймання виконаних робіт в електронному вигляді ( файли формату imd) для роботи в ПК АВК-5, затверджену замовником, погодження замовником розрахункового рівня заробітньої плати при складанні кошторисної документації та актів виконаних робіт; наказ про затвердження кошторисної документації, протокол погодження цін на будівельні матеріали та обладнання; видаткові накладні на використані будівельні матеріали, вироби та конструкції; документи, підтверджуючі вартість 1 маш-год використаних будівельних механізмів, виконавчу документацію з підписами виконавців, розрахунок фактичних загальновиробничих та адміністративних витрат, загальний перелік актів приймання виконаних робіт, підписаний сторонами, або довідку бухгалтерії замовника про проведені акти виконаних робіт та іншу фінансову-господарську документацію по об`єкту "Капітальний ремонт благоустрою парку партизанська Слава" у Дарницькому районі. Клопотання обгрунтоване тим, що групою слідчих слідчого відділу Дарницького управління поліцї Головного управління Національної поліції у м. Києві розслідується кримінальне провадження № 12018100020007625 від 30.08.2018 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення з кваліфікацією, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України

Досудовим розслідуванням установлено, що відповідно до договору підряду №49/4 від 18 квітня 2018 року на виконання комплексу будівельних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі, укладеного між Київським комунальним об`єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд», надалі іменується «Замовник», в особі заступника генерального директора з питань капітальних вкладень ОСОБА_6 , який діє на підставі Довіреності від 29.12.2017 №44

та ТОВ «Трівіжн» (ЄДРПОУ 40698959), надалі іменується «Виконавець», в особі директора ОСОБА_7 , який діє на підставі Статуту, встановлено, що підрядник зобов`язується на свій ризик, власним і залученими силами та засобами виконати за ДК 021-2015 (CPV): (45453000-7 - Капітальний ремонт і реставрація) «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі» відповідно до Розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (Київської державної адміністрації) від 04.04.2018 № 550 «Про затвердження адресного переліку об`єктів для виконання робіт з капітального ремонту в межах затверджених бюджетних призначень на 2018 рік Управлінню екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)», виконання яких передбачено даним Договором у відповідності до затвердженої кошторисної документації та згідно з ДСТУ БД 1.1-12013.

Загальна вартість робіт та обладнання (матеріалів) за договором згідно з Договірною ціною яка є невід`ємною частиною договору, складає 44 775 000,00 гривень. Термін виконання робіт згідно календарного плану-до 12.12.2018. Впродовж 2018 року підрядній організації перераховано 40 275 325, 46 грн., як за виконаний конкретний етап робіт та поставлене й змонтоване устаткування.

Так, головним державним фінансовим інспектором Північного офісу Держаудитслужби перевірено окремі питання фінансово-господарської діяльності Київського комунального об`єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд» в частині виконання капітального ремонту парку «Партизанська Слава», про що складена 26.04.2019 відповідна довідка.

Перевіркою встановлено завищення вартості виконаних робіт, чим ККО «Київзеленбуд» завдано матеріальної шкоди на загальну суму 19 954 446, 46 грн.

Так, обстеженням території по об`єкту «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі» на наявність змонтованого або просто наявного устаткування на загальну суму 965 458,7 грн. з ПДВ виявлено лише наявність змонтованого устаткування на загальну суму 499 976, 92 грн. з ПДВ.

Поряд з вищезазначеним, проведеним вибірковим обстеженням виконаних ТОВ «Трівіжн» робіт по об`єкту «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі», а саме улаштування асфальтної дороги, улаштування покриття доріжок з ФЕМів, улаштування бюветів, оглядового майданчика (площадки), ремонт приміщення туалету встановлено завищення обсягів фактично виконаних робіт на загальну суму

9488 964, 67 грн. з ПДВ.

Також, 28.12.2018 між Замовником та Підрядником з порушенням вимог законодавства укладено додаткову угоду № 6, відповідно до якої продовжено термін дії Договору до 31.12.2019 (без зазначення істотної зміни обставин, якими сторони керувались при укладенні договору).

Допитаний в якості свідка ОСОБА_7 пояснив, що ТОВ «Трівіжн» фактично здійснює свою діяльність за адресою: м. Київ, вул. Володимира Сосюри, 5, офіс 207. Окрім цього, повідомив, що бухгалтером у товаристві є ОСОБА_8 .

Крім того, 02.07.2019 слідчим суддею Дарницького районного суду міста Києва ОСОБА_9 постановлено ухвалу про тимчасовий доступ до документів по об`єкту «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі», які перебувають у володінні ТОВ «Трівіжн» (ЄДРПОУ 40698959). Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення. тобто до 02.08.2019. Керівником ТОВ «Трівіжн» відповідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є ОСОБА_7 . Так, ОСОБА_7 вручено копію ухвали про тимчасовий доступ до документів на виконання, про що свідчить його підпис в ухвалі. Однак, не зважаючи на це, керівником ТОВ «Трівіжн» станом на 06.08.2019 не надано всіх документів, які зазначені в ухвалі суду.

В ході проведення комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи експертом надіслане клопотання про надання додаткових документів,

Вказані в клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також для проведення судово-почеркознавчої експертизи та комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи, доказуванні і кваліфікації кримінального правопорушення та зберігаються ТОВ «Трівіжн» (ЄДРПОУ 40698959).

В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетний, ОСОБА_10 , директор з питань капітальних вкладень Київського комунального об`єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста «Київзеленбуд», який відмовився надавати покази 07.08.2019, але вказав місце проживання: АДРЕСА_2 . Згідно інформації відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання, ОСОБА_11 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухому майно інформація за адресою: АДРЕСА_2 про право власника відсутня.

З метою дослідження викладених вище обставин кримінального правопорушення необхідно вилучити оригінали вказаних документів, оскільки наявні в них відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази та об`єкти експертних досліджень під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій. В інший спосіб неможливо довести обставини, які передбачається довести за їх допомогою.

У відповідності до п.7 п.п.4 «Рішення координаційної ради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України» від 02 березня 2012 року проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формується виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилученні саме оригіналів документів, а не їх копій.

У зв`язку з вищевикладеним, вбачається необхідним проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_10 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий Слідчого відділу Дарницького управління поліції ГУ НП в м. Києві ОСОБА_12 , клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, а також зазначив, що іншим способом отримати оригінали документів, як отримання дозволу слідчого судді на обшук, в органу досудового розслідування немає підстав визначених кримінальним процесуальним законодавством, тому виникла необхідність звернутись до суду із клопотанням про про надання дозволу на проведення обшуку.

Дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про повне задоволення елопотання з таких підстав. Зазначені уклопотанні обставинисвідчать проіснування кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч.3 ст. 233 КАК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу..

Положеннями ст. 234 КПК України Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Приймаючи до уваги, те, що є достатні підстави вважати, що обшук за місцем реєстрації ОСОБА_10 квартири, за адресою АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме знарядь, засобів та предметів вчинення кримінального првопорушення та їх вилучення. , вважаю за можливе надати дозвіл на проведення обшуку.

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Слідчого відділу Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018100020007625 від 30.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. - задовольнити.

Дозволити слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 , слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_13 , старшому слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 , слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_12 , слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_14 , слідчому СВ Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_15 , на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_10 квартири, що адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення вчиненого під час капітального ремонту благоустрою парку «Партизанської Слави» у Дарницькому районі, знарядь, засобів та предметів вчинення кримінального правопорушення та їх вилучення, а саме: проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з капітального ремонту благоустрою парку «Партизанська слава» у Дарницькому районі, відповідним чином затверджену замовником; експертний висновок (позитивний), щодо розробленої проектно- кошторисної документації; кошторисну документацію, розрахунок договірної ціни та акти приймання виконаних робіт в електронному вигляді (файли формату imd) для роботи в ПК АВК-5, затверджену замовником; погодження замовникові розрахункового рівня заробітної плати при складанні кошторисної документації та актів виконаних робіт; наказ про затвердження кошторисної документації; протокол погодження цін на будівельні матеріали та обладнання; видаткові накладні на використані будівельні матеріали, вироби та конструкції; документи, підтверджуючі вартість 1 маш-год використаних будівельних механізмів; виконавчу документацію з підписами виконавців; розрахунок фактичних загальновиробничих та адміністративних витрат; загальний перелік актів приймання виконаних робіт, підписаний сторонами, або довідку бухгалтерії замовника о проведених актах виконаних робіт та іншу фінансово-господарську документацію по об`єкту «Капітальний ремонт благоустрою парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі».

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84823455
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12018100020007625 від 30.08.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —753/17415/19

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні