Ухвала
від 07.10.2019 по справі 826/3903/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

07 жовтня 2019 року м. Київ №826/3903/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г., здійснюючи розгляд питання про поновлення провадження в адміністративній справі

за позовомОСОБА_1 доМіністерства економічного розвитку та торгівлі України третя особаПублічне акціонерне товариство "Родовід Банк" в особі Уповноваженої особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченка Андрія Миколайовича про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась ОСОБА_1 з позовом до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, третя особа: Публічне акціонерне товариство "РОДОВІД БАНК" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченко Андрій Миколайович, про:

- визнання протиправною бездіяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яка полягає у нездійсненні ефективних заходів контролю за додержанням Публічним акціонерним товариством "Родовід Банком" як суб`єктом зовнішньоекономічної діяльності норм Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" під час отримання послуг від компанії Akin Gump Strauss Hauer&Feld LLP (США);

- зобов`язати Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, за порушення норм частини 43 статті 16 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" шляхом здійснення зовнішньоекономічної операції з компанією Akin Gump Strauss Hauer&Feld LLP без індивідуальної (разової) ліцензії, застосувати до Публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" (04136, м. Київ, вул. Північно-Сирецька, буд. 1-3, код ЄДРПОУ 14349442) спеціальну санкцію у вигляді штрафу у сумі 10 відсотків вартості проведеної операції, перерахованої у валюту України за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України на день здійснення такої операції.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.03.2018 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 28.11.2018 вирішено звернутись із судовим дорученням про надання правової допомоги в отриманні інформації про наявність та зміст відносин між Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP та Публічним акціонерним товариством "Родовід Банк" щодо надання останньому правової допомоги стосовно справи № 1052/2015, яка розглядається Окружним судом Нікосії, Кіпр, а також належним чином засвідченої копії довіреності, доданої до електронного листа співробітника Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP Олівера Сірича від 11 лютого 2015 року на адресу співробітника Bombardier Inc Емілі Жермейн-Вільнев на підтвердження повноважень представляти інтереси Публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" до компетентного державного органу Сполучених Штатів Америки.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 28.11.2018 зупинено провадження у справі №826/3903/18 за позовом ОСОБА_1 до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, третя особа Публічне акціонерне товариство "Родовід Банк" в особі Уповноваженої особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченка Андрія Миколайовича про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії до отримання відповіді від компетентного державного органу Сполучених Штатів Америки на судове доручення.

04.10.2019 до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов лист Головного територіального управління юстиції у м. Києві про повернення без виконання доручення Окружного адміністративного суду м. Києва про витребування інформації відносно Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP та ПАТ Родовід Банк .

Відповідно до положень статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи, що відпали обставини, які були підставою для зупинення провадження у справі, а саме - повернуто без виконання доручення Окружного адміністративного суду м. Києва про витребування інформації відносно Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP та ПАТ Родовід Банк , суд приходить до висновку щодо доцільності поновлення провадження у справі.

Керуючись положеннями ст. 237, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Поновити провадження у справі №826/3903/18 за позовом ОСОБА_1 до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, третя особа Публічне акціонерне товариство "Родовід Банк" в особі Уповноваженої особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Шевченка Андрія Миколайовича про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

2. Призначити розгляд справи у судове засідання на 28 листопада 2019 року о 13:00 год., що відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А, зал судового засідання № 124.

3. Ухвалу направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про поновлення провадження.

Суддя Н.Г. Вєкуа

Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено10.10.2019
Номер документу84825954
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/3903/18

Рішення від 12.02.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Постанова від 04.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Постанова від 04.12.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Юлія Анатоліївна

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ісаєнко Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні