Ухвала
від 10.10.2019 по справі 161/17070/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/17070/19

Провадження № 1-кс/161/8637/19

У Х В А Л А

про відмову в наданні дозволу на проведення огляду

м. Луцьк 10 жовтня 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду приміщення розташованого за адресою: м.Луцьк Волинська область вул.Конякіна, 2Б, що належить на праві приватної власності ТОВ «Промагроінвест» (код - 31102277) в офісі «Смарт Агро Плюс» код ЄДРПОУ 42686987,

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду приміщення розташованого за адресою: м. Луцьк Волинська область вул. Конякіна, 2Б, що належить на праві приватної власності ТОВ «Промагроінвест» (код - 31102277) в офісі ТОВ «Смарт Агро Плюс», код ЄДРПОУ 42686987.

З матеріалів клопотання вбачається, що СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за №32019030000000025 від 11.07.2019 за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.321-1 КК України.

Оскількипроведення оглядувказаного приміщення,на думкуслідчого тапрокурора,має важливезначення длявстановлення об`єктивноїістини уданому кримінальномупровадженні,з метоювідшукання тавилучення бухгалтерських документів,документів чорновоїбухгалтерії тачорнових записів,договорів,контрактів,чеків,квитанцій,виписок побанківських рахунках,поштових відправлень,в томучислі міжнародних,документів,що підтверджуютьпридбання тареалізацію лікарськихзасобів,а також документів щодо повернення (відшкодування) сплачених податків з покупок лікарських засобів на території Європейського союзу (т.з. «ТАХ FREE»), в яких вказані реквізити ТОВ «Смарт Агро Плюс», громадян ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 щодо здійснення господарської діяльності за період з 2016 року по даний час, виявлення та вилучення лікарських засобів іноземного виробництва, банківських карток, на які перераховувались або могли перераховуватись кошти покупцями за придбання лікарських засобів, грошових коштів, комп`ютерної та офісної техніки, смартфонів, електронних носіїв інформації, на яких зберігається або могла зберігатися інформація щодо протиправної діяльності пов`язаної із замовленням та реалізацією лікарських засобів, а також інших речей і предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, тому звернулися до суду з даним клопотанням.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, хоча належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, водночас, подали суду клопотання про проведення судового засідання за їх відсутності, а тому у відповідності до вимог ч. 4 ст. 107 КПК України судове засідання проводиться за їх відсутності, а також не здійснюється фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до висновку, що у задоволенні клопотання про проведення огляду слід відмовити.

Згідно ч.ч.1, 2 ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження не доведено наявності правових підстав для надання дозволу на проведення огляду приміщення розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , кримінальне провадження відносно останнього не здійснюється, окрім того, з витягу з ЄРДР не вбачається, що відносно вказаних осіб проводиться досудове розслідування, відомості до ЄРДР внесені не конкретизовані, метою огляду не може бути здобуття доказів можливої причетності особи (до внесення відповідних відомостей до ЄРДР), тому, надання дозволу на тимчасове обмеження конституційних прав та свобод осіб вказаних у клопотанні буде прямо суперечити нормам Конституції України та чинному законодавству України, в зв`язку з чим в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.234,237, 369, 372 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області ОСОБА_3 про проведення огляду приміщення розташованого за адресою: м.Луцьк Волинська область вул.Конякіна, 2Б, що належить на праві приватної власності ТОВ «Промагроінвест» (код - 31102277) в офісі «Смарт Агро Плюс» код ЄДРПОУ 42686987 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення10.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84848585
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —161/17070/19

Ухвала від 10.10.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Полюшко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні