Ухвала
від 09.10.2019 по справі 420/5878/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5878/19

У Х В А Л А

09 жовтня 2019 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Стефанов С.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Єпархіального управління Одеської Єпархії Руської Православної Церкви Закордоном (Михайлівська площа, 1, м. Одеса, 65005, код ЄДРПОУ 25126096) до Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради (вул. Косівська, 2д, м. Одеса, 65074, код ЄДРПОУ 25830731), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - фізичної особи підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про зобов`язання виконати розпорядження щодо демонтажу тимчасової споруди, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Єпархіального управління Одеської Єпархії Руської Православної Церкви Закордоном до Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - фізичної особи підприємця ОСОБА_1 , в якому позивач просить зобов`язати Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради виконати своє розпорядження та вчинити дії пов`язані з демонтажем тимчасової споруди розташованої за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч.4 ст.77 КАС України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно ч.6, 7, 8 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Відповідно до положень ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Принцип рівності сторін - один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду - передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище в порівнянні з опонентом (серед інших рішень та mutatis mutandis, "Кресс проти Франції" (Kress v. France), [GC], № 39594/98, п. 72, ECHR 2001-VI; "Ф.С.Б. проти Італії" (F.C.B. v. Italy) від 28 серпня 1991 року, Серія A № 208-B, п. 33; "Т. проти Італії" (Т. v. Italy) від 12 жовтня 1992 року, Серія A № 245-C, п. 26; та "Кайя проти Австрії" (Kaya v. Austria), № 54698/00, п. 28, від 8 червня 2006 року).

Гарантії Статті 6 § 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод є вчинення операцій із доказами на процесуальному рівні. Прийнятність доказів або спосіб їх оцінки за обставинами справи, у першу чергу - питання національних судів, чиїм завданням є оцінка доказів у процесі слухання справи (Garcнa Ruiz v. Spain (Гарсіа Руїз проти Іспанії) [ВП], § 28; Farange S.A. v. France (Фаранж проти Франції) (dйc.)).

Відповідно до ч.5 ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України. Серед основних засад судочинства в Україні, згідно з п.9 ч.3 ст.129 Конституції України, є обов`язковість рішень суду.

Згідно з ч.7, 8 ст.80 КАС особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Стаття 147 КАС України передбачає, що у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

З огляду на необхідність дотримання судом вказаних процесуальних гарантій, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, дотримання приписів ЄСПЛ та КАС України, суд вважає за необхідне для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи витребувати:

- у Єпархіального управління Одеської Єпархії Руської Православної Церкви Закордоном належним чином засвідчені копії статутних документів;

- з Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради належним чином засвідчену копію розпорядження про демонтаж елементів вуличної торгівлі (дитячих атракціонів), розташованих за адресою: м. Одеса, Михайлівська площа, 1, які належать ФОП ОСОБА_1 , а також всіх документів, які були підставою видання зазначеного розпорядження;

- у фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 належним чином оформлені докази на підставі яких розміщено елементи вуличної торгівлі (дитячі атракціони) за адресою: АДРЕСА_2 площа АДРЕСА_3 1.

Відповідно до ст.370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Керуючись ст.ст.72, 77, 79, 80, КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Витребувати:

- у Єпархіального управління Одеської Єпархії Руської Православної Церкви Закордоном належним чином засвідчені копії статутних документів;

- з Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради належним чином засвідчену копію розпорядження про демонтаж елементів вуличної торгівлі (дитячих атракціонів), розташованих за адресою: м АДРЕСА_4 Одеса АДРЕСА_3 Михайлівська площа, 1, які належать ФОП ОСОБА_1 , а також всіх документів, які були підставою видання зазначеного розпорядження;

- у фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 належним чином оформлені докази на підставі яких розміщено елементи вуличної торгівлі (дитячі атракціони) за адресою: АДРЕСА_2 1.

Зобов`язати Єпархіальне управління Одеської Єпархії Руської Православної Церкви Закордоном, Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради та фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 надати належним чином оформлені та витребувані документи у строк до 01 листопада 2019 року до Одеського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 65062, м. Одеса, Фонтанська дорога, 14.

У разі своєчасного виконання обов`язків щодо подання витребуваних судом доказів не шляхом здачі таких доказів до канцелярії суду, а шляхом відправки їх до суду у встановлений строк засобами поштового зв`язку, необхідно про надіслання відповідних доказів засобами поштового зв`язку повідомити суд на його електронну адресу, факс, за допомогою телефонограми.

Згідно з п.1 та п.2 розділу ІІ Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень, затверджених Наказом Міністерства інфраструктури України від 28 листопада 2013 року №958, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.01.2014 року за №173/24950, нормативні строки пересилання простої письмової кореспонденції операторами поштового зв`язку (без урахування вихідних днів об`єктів поштового зв`язку): 1) місцевої - Д+2, пріоритетної - Д+1; 2) у межах області та між обласними центрами України (у тому числі для міст Києва, Сімферополя, Севастополя) - Д+3, пріоритетної - Д+2; 3) між районними центрами різних областей України (у тому числі для міст обласного підпорядкування) - Д+4, пріоритетної - Д+3; 4) між іншими населеними пунктами різних областей України - Д+5, пріоритетної - Д+4, де Д - день подання поштового відправлення до пересилання в об`єкті поштового зв`язку або опускання простого листа чи поштової картки до поштової скриньки до початку останнього виймання; 1, 2, 3, 4, 5 - кількість днів, протягом яких пересилається поштове відправлення. При пересиланні рекомендованої письмової кореспонденції зазначені в пункті 1 цього розділу нормативні строки пересилання збільшуються на один день.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Стефанов

Дата ухвалення рішення09.10.2019
Оприлюднено15.10.2019
Номер документу84895537
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання виконати розпорядження щодо демонтажу тимчасової споруди

Судовий реєстр по справі —420/5878/19

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні