Ухвала
від 11.10.2019 по справі 283/2177/19
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/2177/19

Провадження №1-кс/283/1400/2019

У Х В А Л А

11 жовтня 2019 року м. Малин

Слідчий суддяМалинського районногосуду Житомирськоїобласті ОСОБА_1 розглянувши клопотанняслідчого СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 про надання доручення на проведення експертизи,-

в с т а н о в и в :

В клопотанні, яке надійшло до суду зазначено, що 02.10.2019 року близько 18 години, за місцем свого проживання, у АДРЕСА_1 , виявлено труп ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який за попередніми даними вчинив самогубство шляхом повішання.

Під часпроведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні посмертної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи ОСОБА_3 , а тому слідча просить задовольнити клопотання.

Дослідивши матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

За даним фактом згідно витягу з кримінального провадження 03.10.2019 року Малинським ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області до ЄРДР внесені відомості за № 12019060080000614 про вчинення злочину, передбаченого ч.1ст.115КК України та розпочато досудове розслідування.

Відповідно до ст. 242 КПК України експертиза проводитьсяекспертною установою,експертом абоекспертами,за дорученнямслідчого суддічи суду,наданим заклопотанням стороникримінального провадженняабо,якщо дляз`ясування обставин,що маютьзначення длякримінального провадження,необхідні спеціальнізнання.Не допускаєтьсяпроведення експертизидля з`ясуванняпитань права.

Статтею 243 КПК України передбачено, що експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Статтею 244 КПК України встановлено, що у разіякщо дляз`ясування обставин,що маютьзначення длякримінального провадження,необхідні спеціальнізнання,сторони кримінальногопровадження маютьправо звернутисяз клопотаннямпро проведенняекспертизи дослідчого судді. Слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Звертаючись з даним клопотанням до слідчого судді, суду, слідчий довів, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, який має спеціальні у галузі судово-медичних експертиз.

Тому вважаю, що клопотання є обґрунтованим, зі змісту якого вбачається необхідність проведення даної слідчої дії.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 242-244 КПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити повністю.

Надати доручення експертам Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 на проведення посмертної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

-Яка загальна психологічна характеристика ОСОБА_3 (характер, темперамент, нахили, потребо-мотиваційна сфера та інше)?

-Чи був здатний ОСОБА_3 з урахуванням індивідуально-психологічних особливостей та рівня розумового розвитку правильно сприймати обставини, що мають значення у справі?

-Які психічні властивості особи мають яскраво виражений характер і можуть справляти істотний вплив на поведінку ОСОБА_3 (запальність, замкненість та інше)?

-Чи страждав ОСОБА_3 будь-якими психічними захворюваннями, які позбавляли б його можливості усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

-Яким чином перебування в ООС (АТО) вплинуло на психологічний та психічний стан ОСОБА_3 та чи перебування в ООС (АТО) знаходиться в причинному зв`язку із вчиненим суїцидом?

-Чи страждав ОСОБА_3 під час вчинення суїциду тимчасовим розладом психічної діяльності, недоумством або іншим хворобливим станом психіки, які б лишали його можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними, якщо так, то яким саме?

Зобов`язати слідчого СВ Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 надати в розпорядження експертів матеріали кримінального провадження № 12019060080000614.

Роз`яснити експерту його права та обов`язки, передбачені ст. 69 КПК України, попередити про відповідальність за завідомо неправдивий висновок, відмову без поважних причин від виконання покладених обов`язків за ст. ст. 384, 385 КК України.

Після проведення експертизи висновок експерта та матеріали кримінального провадження № 12019060080000614 направити до Малинського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області за адресою: вул. Захарченка, 16, м. Малин Житомирської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84910994
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання доручення на проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —283/2177/19

Ухвала від 11.10.2019

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Малинський районний суд Житомирської області

Тимошенко А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні