Ухвала
від 15.10.2019 по справі 904/4559/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

15.10.2019м. ДніпроСправа № 904/4559/19

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Колісник І.І., розглянувши матеріали

за позовом Виконавчого комітету Криничанської селищної ради Дніпропетровської області, смт. Кринички, Криничанський р-н, Дніпропетровська обл.

до Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпровські електромережі", м. Дніпро

третя особа-1 , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергоінвестпроект", м. Харків

третя особа-2 , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровські енергетичні послуги", м. Дніпро

про зобов`язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

Виконавчий комітет Криничанської селищної ради Дніпропетровської області звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпровські електромережі" та просить зобов`язати погодити зміну електропостачальника відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 року № 312.

Судові витрати позивач просить покласти на відповідача.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські електромережі" безпідставно відмовило у зміні електропостачальника, порушуючи вимоги пункту 6.1.14 Правил роздрібного ринку електричної енергії.

У позовній заяві позивач визначив Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергоінвестпроект" третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача та Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровські енергетичні послуги" третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

За частиною першою статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Зазначені позивачем обставини справи дозволяють дійти висновку про можливість залучення указаних господарюючих суб`єктів третіми особами у справі.

Подана позовна заява відповідає вимогам, викладеним у статтях 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Приймаючи до уваги ціну позову, категорію й складність справи, обсяг та характер поданих доказів, справа підлягає одноособовому розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 50, 176, 177, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1 . Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергоінвестпроект" (ідентифікаційний код 34633789; місцезнаходження: 61013, м. Харків, вул. Шевченка, буд. 146, оф. № 39).

3. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровські енергетичні послуги" (ідентифікаційний код 42082379; місцезнаходження: 49074, м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 127 Б).

4 . Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

5. Призначити підготовче засідання на 13.11.2019 об 11:40год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінеті) № 1-208 за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

6. Викликати учасників справи у підготовче засідання.

7. Запропонувати учасникам справи подати до суду:

Відповідачу:

- протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі підготувати відповідно до вимог статей 165, 178 ГПК України відзив на позовну заяву та надіслати його оригінал суду, а копію відзиву та доданих до нього документів - усім учасникам справи;

- протягом 5 днів з дня отримання від позивача відповіді на відзив (за наявності) надати суду, а також усім учасникам справи заперечення з урахуванням вимог частин третьої - шостої статті 165 та статті 167 ГПК України.

- у 5-ти денний строк з дня отримання від третіх осіб пояснення до позову або відзиву (за наявності) надати суду, а також усім учасникам справи відповідь на такі пояснення з урахуванням вимог частини четвертої статті 168 ГПК України;

Позивачу:

- у 5-ти денний строк з дня отримання відзиву на позов подати до суду, а також усім учасникам справи відповідь на відзив з урахуванням вимог частин третьої - шостої статті 165 та статті 166 ГПК України.

- у 5-ти денний строк з дня отримання від третіх осіб пояснення до позову або відзиву (за наявності) надати суду, а також усім учасникам справи відповідь на такі пояснення з урахуванням вимог частини четвертої статті 168 ГПК України.

Третій особі-1, 2:

- у 10-ти денний строк з дня отримання копії позову, відзиву відповідача подати до суду, а також усім учасникам справи пояснення з урахуванням вимог частин третьої - сьомої статті 165 та статей 168, 179 ГПК України.

Учасникам справи:

- при поданні заяв по суті справи надати суду докази на підтвердження дати отримання таких заяв від інших учасників для перевірки судом дотримання строку подачі відповідних заяв, а також докази надсилання на адресу інших учасників справи заяв, що подаються до суду.

8. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

9. Заяви і клопотання щодо процесуальних питань у справі подаються учасниками справи у письмовій формі (частина друга статті 169 ГПК України).

10. Учасникам справи направити в підготовче засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 ГПК України та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

11. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку її функціонування.

12. Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили 15.10.2019 з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя І.І. Колісник

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено16.10.2019
Номер документу84914519
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —904/4559/19

Ухвала від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Колісник Іван Іванович

Ухвала від 13.11.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Колісник Іван Іванович

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Колісник Іван Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні