Ухвала
від 04.04.2019 по справі 405/2549/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2549/19

1-кс/405/1414/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Кропивницький 04 квітня 2019 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши на відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчийв ОВСВР ЗСГСДСУ Головногоуправління Національноїполіції вКіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.02.2019 №12019120000000038, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку території Новоукраїнського родовища де розташований комплекс будівель, а саме за адресою: Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Новоукраїнка, вул. Панаса Мирного, 1, яка на праві приватної власності належить ВАТ «Новоукраїнський кар`єр» код ЄДРПОУ 01372867, де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Ново-український кар`єр», код ЄДРПОУ 41198547, з метою відшукання і вилучення оригіналів документів:

-накази про призначення звільнення керівника підприємства, головного бухгалтера, маркшейдера та особи відповідальної за дотримання природоохоронного законодавства, а також посадові інструкції останніх;

-журнали виконаних робіт щодо видобутку корисних копалин, чи інших журналів, які підтверджують видобуток;

-чорнові записи щодо реалізації, списання, перевезення гірничої маси, щебеню;

-бухгалтерські документи щодо оприбуткування гірничої маси, щебеню та :х реалізації, відповідні угоди з контрагентами, видаткові накладні, товарно- транспортні накладні, акти прийому передачі, подорожні листи;

-первинні документи на транспортування товарів, гірничої маси та щебеню протягом 2018 року (подорожні листи та товарно-транспортні накладні на перевезення товару;

-грошових коштів здобутих злочинним шляхом, електронно-обчислювальних приладів, електронних носіїв інформації, які містять інформацію щодо здійснення фінансово-господарської діяльності з реалізації гірничої маси та щебню.

Слідчий в клопотанні вказує, що доступ до вказаних речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, так як на даному етапі це може викрити наміри досудового слідства, що призведе до знищення важливих документів та унеможливить документування кримінального правопорушення, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

На судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши доводи слідчого, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що СУ Головногоуправління Національноїполіції вКіровоградській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.02.2019 №12019120000000038, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З поданого слідчим клопотання видно, що досудове слідство здійснюється у зв`язку із тим, що службові особі ТОВ «Ново-український кар`єр» протягом 2018 року вчинили привласнення майна, а саме гірської породи яка знаходилась на території кар`єру.

Неможливість отримання речей та документів, які плануються відшукати добровільно, на підставі ст. 93 чи порядку визначеному главою 15 Розділу ІІ КПК України слідчий мотивує тим, що це призведе до знищення важливих доказів та унеможливить документування кримінального правопорушення, а також притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. Разом з цим, на судовому засіданні слідчий вказав, що працівниками УЗЕ допитано бухгалтера ТОВ «Ново-український кар`єр» з приводу обставин вчинення кримінального правопорушення, що свідчить про обізнаність службових осіб підприємства про здійснення досудового слідства.

Згідно з п. 5 ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

У зв`язку з викладеним, слідчий суддя вважає, що слідчим в клопотанні та під час його розгляду по суті не доведено неможливість отриманні речей та документів, які плануються відшукати добровільно, на підставі ст. 93 чи порядку визначеному главою 15 Розділу ІІ КПК України, тому в задоволенні клопотання необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст. 234-235, 369-372 КПК України,

постановив:

в задоволенні клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення04.04.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84924177
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/2549/19

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні