Ухвала
від 15.10.2019 по справі 263/11409/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа №263/11409/19

Провадження № 2/263/2313/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 жовтня 2019 року м. Маріуполь

Суддя Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області Соловйов О.Л., ознайомившись із позовною заявою Повного товариства Ломбард Перший Товариства з обмеженою відповідальністю Мікрофінанс і компанія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором,

ВСТАНОВИВ:

До Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області надійшла позовна заява Повного товариства Ломбард Перший Товариства з обмеженою відповідальністю Мікрофінанс і компанія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором.

Ознайомившись із матеріалами позову, суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Місце проживання фізичної особи визначається відповідно до положень статті 29 ЦК України статті 3 ЗУ від 11 грудня 2003 року № 1382-IV Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні .

Згідно ст. 29 ЦК України місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово.

Статтею 3 ЗУ Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні , визначено: місце перебування - адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік; місце проживання - житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає строком понад шість місяців на рік; реєстрація - внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру про місце проживання або місце перебування особи із зазначенням адреси, за якою з особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції; довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування - документ, який видається органом реєстрації особі за її вимогою та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи.

Згідно п. 3, 4 Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів затвердженого Наказом МВС України 22.11.2012 року № 1077, реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) (далі - орган реєстрації) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради у день подання особою або її представником документів.

Згідно інформації Департаменту адміністративних послуг Маріупольської міської ради від 23.09.2019, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з 17.04.2013 по теперішній час зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що за територіальністю відноситься до Приморського району м. Маріуполя Донецької області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, даний позов не підсудний Жовтневому районному суду м. Маріуполя Донецької області та належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду за місцем реєстрації відповідача, а саме до Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області, тому даній позов слід передати на розгляд до Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України , спори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ст. ст. 29,31 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Повного товариства Ломбард Перший Товариства з обмеженою відповідальністю Мікрофінанс і компанія до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором, направити для розгляду до Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області, за підсудністю.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання в порядку передбаченому ч. 2 ст. 261 ЦПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Донецького апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Маріуполя Донецької області.

Суддя О.Л.Соловйов

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено16.10.2019
Номер документу84927527
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —263/11409/19

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Бізяєва Н. О.

Рішення від 17.12.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Соловйов О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні