Ухвала
від 25.09.2019 по справі 449/1209/19
ПЕРЕМИШЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 449/1209/19

6/449/26/19

У Х В А Л А

"25" вересня 2019 р. м.Перемишляни

Перемишлянський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді: Борняк Р.О.,

за участі секретаря судових засідань: Баран П.Д.,

головного державного виконавця

Перемишлянського РВ ДВС: Кривуцької Г.М.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні подання головного державного виконавця Перемишлянського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області - Кривуцької Г.М., про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа,-

В С Т А Н О В И В :

головний державний виконавець Перемишлянського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області - Кривуцька Г.М., звернулася до суду з поданням, в якому просить тимчасово обмежити у праві виїзду за кордон без вилучення паспорта громадянина України для виїзду за кордон керівника ПП Діва-Семенюк - ОСОБА_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , 879066 до виконання зобов`язань, покладених на неї згідно виконавчого листа № 2-1316/285/11 виданого 22.10.2014 р., про стягнення солідарно з ОСОБА_1 та ПП Діва-Семенюк на користь КС Альянс Україна в особі Львівського відділення КС Альянс Україна заборгованість в сумі - 226683, 10 грн.

Подання обгрунтовує тим, що на виконанні Перемишлянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області знаходиться виконавче провадження № 51302173 з виконання виконавчого листа № 2-1316/285/11 виданого 22.10.2014 р., про стягнення солідарно з ОСОБА_1 та ПП Діва-Семенюк на користь КС Альянс Україна в особі Львівського відділення КС Альянс Україна заборгованість в сумі - 226683, 10 грн.

За вказаним виконавчим документом боржником є: ПП Діва-Семенюк , код ЄДРПОУ: 32940130.

Відповідно до статей 3, 4, 24, 25, 26 Закону України «Про виконавче провадження» (далі - Закон), виконавцем 31.05.2016 р., винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, якою боржника зобов`язано подати декларацію про доходи та майно та попереджено боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей. Копію постанови направлено сторонам виконавчого провадження.

Рішення на сьогоднішній день боржником не виконано, декларацію не надано, будь яких дій спрямованих на його виконання не здійснено, що суперечить вимогам частини п`ятої статті 19 Закону України "Про виконавче провадження". Реєстраційний номер виконавчого провадження: 51302173..

Під час виконання рішення суду виконавцем встановлено, що згідно інформації наданої на запити реєструючих органів майно належне боржнику на праві власності відсутнє.

Виконавцем на адресу боржника надсилались виклики (копії додаються) щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак керівник ПП Діва-Семенюк на виклики не з`явилася, про причини неявки не повідомила виконавця.

Враховуючи викладене, рішення до теперішнього часу не виконано, а боржник ухиляється від виконання його, не вживає заходів щодо виконання рішення за рахунок належного йому майна і доходів.

Отже, боржником рішення виконано не було, що призвело до вжиття відносно нього вищевказаних заходів примусового виконання .

В судовому засіданні головний державний виконавець - Кривуцька Г.М., подання підтримала та просила його задовольнити з підстав зазначених у ньому.

Перевіривши матеріали подання, суд приходить до переконання, що подання слід задовольнити, виходячи із наступного.

Як вбачається із матеріалів подання, 31.05.2016 р., відкрито виконавче провадження з виконання з виконання виконавчого листа № 2-1316/285/11 виданого 22.10.2014 р., про стягнення солідарно з ОСОБА_1 та ПП Діва-Семенюк на користь КС Альянс Україна в особі Львівського відділення КС Альянс Україна заборгованість в сумі - 226683, 10 грн.

З матеріалів подання також вбачається, що головним державним виконавцем Перемишлянського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області - Кривуцькою Г.М., на адресу боржника надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причин невиконання рішення суду, однак керівник ПП Діва-Семенюк на виклики не з`явився, про причини неявки не повідомив виконавця.

Згідно ч.1 ст.18 Закону України Про виконавче провадження виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

За правилом п.5 ч.1 ст.6 Закону України Про порядок виїзду з України та в`їзду в Україну громадян України , громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, в тому числі, якщо він ухиляється від виконання покладених на нього судовим рішення зобов`язань до виконання цих зобов`язань.

Згідно п.19 ч.3 ст.18 Закону України Про виконавче провадження виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право, зокрема, у разі ухилення боржника від виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду, який видав виконавчий документ, за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника фізичної особи чи керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Відповідно до ст.441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена за поданням державного або приватного виконавця, яким відкрито відповідне виконавче провадження. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Відповідно до правової позиції Верховного Суду України щодо вирішення питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ухилення від виконання зобов`язань, покладених судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи) , яке вжите у п. 5 ч. 1 ст. 6 Закону №3857-ХІІ та у п.18 ч.3 ст.11 Закону №606-ХІV , позначає з об`єктивної сторони такі діяння (дії чи бездіяльність) особи боржника, які полягають у навмисному чи іншому свідомому невиконанні нею зазначених обов`язків. У зв`язку з цим і здійснюється примусове виконання. Особа, яка має невиконані зобов`язання, не може вважатися винною в ухиленні, поки не буде доведено протилежне.

Таким чином, наявність у керівника ПП Діва-Семенюк невиконаного зобов`язання, покладеного на неї рішенням суду, є підставою для обмеження у праві виїзду за межі України.

За таких обставин суд приходить до висновку, що подання головного державного виконавця - Кривуцької Г.М., про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа слід задовольнити та тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України керівника ПП Діва-Семенюк - Семенюк ОСОБА_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , 879066 до виконання зобов`язань, покладених на неї згідно виконавчого листа № 2-1316/285/11 виданого 22.10.2014 р., про стягнення солідарно з ОСОБА_1 та ПП Діва-Семенюк на користь КС Альянс Україна в особі Львівського відділення КС Альянс Україна заборгованість в сумі - 226683, 10 грн.

Керуючись ст.ст. 267 , 441 ЦПК України , Законом України Про порядок виїзду і в`їзду в України громадян України , суд, -

У Х В А Л И В:

подання головного державного виконавця Перемишлянського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Львівській області - Кривуцької Г.М., про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа - задовольнити.

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України керівника ПП Діва-Семенюк - Семенюк ОСОБА_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , 879066 до виконання зобов`язань, покладених на неї згідно виконавчого листа № 2-1316/285/11 виданого 22.10.2014 р., про стягнення солідарно з ОСОБА_1 та ПП Діва-Семенюк на користь КС Альянс Україна в особі Львівського відділення КС Альянс Україна заборгованість в сумі - 226683, 10 грн.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Борняк Р.О.

Дата ухвалення рішення25.09.2019
Оприлюднено16.10.2019
Номер документу84930525
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа

Судовий реєстр по справі —449/1209/19

Ухвала від 25.09.2019

Цивільне

Перемишлянський районний суд Львівської області

Борняк Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні