Ухвала
від 07.10.2019 по справі 607/12225/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07.10.2019 Справа №607/12225/19

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі: головуючого Грицай К.М.

за участю секретаря Стус К.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИВ:

В.о. начальника відділу Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Литвин Р.М. звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження з Філії Тернопіль райавтодор ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України на ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України у зв`язку з ліквідацією боржника.

Представник заявника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області в судове засідання не з`явився та не повідомив суд про причини неявки.

Інші учасники судового розгляду в судове засідання не з`явилися, хоча про день та час розгляду заяви були повідомлені належним чином, що не перешкоджає розгляду заяви.

Проаналізувавши матеріали справи, суд приходить до переконання, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Постановою головного державного виконавця Тернопільського районного відділу ДВС ГТУЮ у Тернопільській області Бойко Д.О. від 04.07.2019 року відкрито виконавче провадження № 59447168 з виконання судового наказу № 607/12225/19 від 24.05.2019 року про стягнення з Філії Тернопіль райавтодор ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України в користь держави судовий збір в сумі 192,10 грн .

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань боржник Філія "Тернопіль райавтодор" Дочірнього підприємства "Тернопільский облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державне акціонерне товариство "Автомобільні дороги України" ліквідовано. Аналогічна інформація, щодо ліквідації боржника надійшла від Державної податкової служби України у відповіді на запит, щодо рахунків боржника.

Відповідно до ч.1 ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ст.1 Закону України Про виконавче провадження , виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - це сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до ч.5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під процесуальним правонаступництвом у виконавчому провадженні слід розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов`язків від правопопередників до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні.

Заміна сторони правонаступником може відбуватися як при відкритому виконавчому провадженні, так і при відсутності виконавчого провадження, тобто може бути проведена на будь-якій стадії процесу.

Враховуючи вищевказане, суд приходить до висновку, що заяву Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити та замінити боржника з Філії Тернопіль райавтодор ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України на ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України у зв`язку з ліквідацією боржника.

Керуючись ст. 442 ЦПК України, ст.ст.1, 8, 11, 15 Закону України Про виконавче провадження , суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити боржника Філію Тернопіль райавтодор ДП Тернопільський облавтодор відкрите акціонерне товариство Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України (місцезнаходження: вул. Промислова, 7а, с. Острів, Тернопільський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 26197655) на ДП Тернопільський облавтодор відкритого акціонерного товариства Державне акціонерне товариство Автомобільні дороги України (місцезнаходження: вул. О. Кульчицької, 8, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 31995099) з виконання судового наказу № 607/12225/19 від 24.05.2019 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, визначеному п.15.5 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі через суд першої інстанції, у 15-денний строк з дня проголошення, апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення ухвали, можуть подати апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії.

Головуючий суддяК. М. Грицай

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення07.10.2019
Оприлюднено17.10.2019
Номер документу84932999
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/12225/19

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 06.08.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Судовий наказ від 24.05.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні