Ухвала
від 15.08.2019 по справі 757/39812/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39812/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «АНЖЕЛ - ТОРГ» про скасування арешту майна, -

ВСТАНОВИВ:

Адвокат ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «АНЖЕЛ - ТОРГ» звернулась до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва в порядку ст. 174 КПК України із клопотанням про скасування арешту майна, накладеного ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 05.07.2019 по справі № 757/34825/19-к на суми коштів (ліміт ПДВ) в системі електронного адміністрування податку на додану вартість ТОВ «АНЖЕЛ - ТОРГ» та видаткові операції, які обліковуються на банківських рахунках електронного адміністрування ПДВ ТОВ «АНЖЕЛ - ТОРГ», що відкриті та обслуговуються в Державній казначейській службі України (МФО 899998).

Вважає арешт накладеним необґрунтовано, посилаючись на те, що ліміт ПДВ не є грошовими коштами або електронними грошима. Суми коштів ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ та видаткові операції, які обліковуються на банківських рахунках електронного адміністрування ПДВ ТОВ «АНЖЕЛ - ТОРГ», не відповідають критеріям, визначеним ст. 98 КПК України, та не можуть бути предметом спеціальної конфіскації. Посадові особи ТОВ «АНЖЕЛ - ТОРГ» не мають відношення до кримінального провадження. Товариство здійснює свою діяльність в межах чинного законодавства, сплачує соціальні платежі та податки. Накладення арешту блокує господарську діяльність товариства, унеможливлює виконання договірних зобов`язань.

В судове засідання 15.08.2019 представник власника майна адвокат ОСОБА_3 , надала на адресу суду заяву, згідно якої справу просила розглянути у її відсутність.

Прокурор, за клопотання якого накладено арешт - ОСОБА_4 надав на адресу суду заяву про розгляд справи за його відсутності, в якій також зазначив, що проти задоволення клопотання заперечує.

Вивчивши матеріали справи, матеріали клопотання №757/34825/19-к, в рамках якого накладено арешт, надходжу до наступних висновків.

Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 42014000000000869 від 26.08.2014 за фактом скоєння службовими особами Державного агентства «Укравтодор», Міністерства інфраструктури України, ДП «Українські дорожні інвестиції», ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 5 ст. 191 КК України, а також за фактом скоєння службовими особами ДП «Харківський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» за попередньою змовою зі службовими особами ПАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління № 33», ТОВ «Нікопром Трейд», ТОВ «Мостстройком» та іншими невстановленими особами злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, яке розслідується слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

В рамках означеного кримінального провадження ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 05.07.2019 по справі № 757/34825/19-к накладено арешт на суми коштів ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміт ПДВ) та видаткові операції, які обліковуються на банківських рахунках електронного адміністрування ПДВ, що відкриті та обслуговуються в Державній Казначейській службі України (МФО 899998) по ТОВ «АНЖЕЛ-ТОРГ» (код ЄДРПОУ 42448780), рахунок 37514000381949 (980) із забороною розпоряджатися сумами коштів ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміт ПДВ) та проводити видаткові операції з рахунків електронного адміністрування ПДВ, які відкриті та обслуговуються в Державній Казначейській службі України (МФО 899998).

Відповідно до ч. 1 ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Вказаний арешт накладено слідчим суддею з метою збереження речових доказів.

Поряд з цим, до клопотання заявником не долучено жодних доказів в спростування доводів, наведених слідством в обґрунтування необхідності арешту майна, зокрема і довідки про рух коштів по рахункам товариства, даних про контрагентів та господарську діяльність, кількість найманих працівників товариства.

Отже вважаю, що в силу принципу змагальності сторін власником майна не доведено, що арешт накладено необґрунтовано або в його застосуванні відпала потреба, а тому клопотання слід залишити без задоволення.

Керуючись ст. ст. 170-174, 309, 372, 392 КПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «АНЖЕЛ - ТОРГ» про скасування арешту майна - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84956482
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —757/39812/19-к

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні