Ухвала
від 15.10.2019 по справі 182/7104/19
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/7104/19

Провадження № 1-кс/0182/3393/2019

У Х В А Л А

Іменем України

15.10.2019 року м. Нікополь

Слідчий суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , яке погоджене прокурором Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження №12019040330000465,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВНікопольського ВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_2 ,звернувсядо судуз клопотанням,погодженим зпрокурором Нікопольськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду території та приміщень, які знаходяться за адресою: м. Марганець, вул. Лазо, буд. №24, що належить на праві власності, ТОВ «ІНТЕРДЖУС» код 42813493, з метою встановлення чи наявна у ТОВ ІНТЕРДЖУС» фактична можливість у своїй діяльності утворити біологічні відходи, які фігурують у кримінальному провадженні.

В клопотанні зазначено, що 05 вересня 2019 року розпочато кримінальне провадження №12019040330000465, за ознаками кримінально правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.239 КК України

Згідно клопотання 05.09.2017 року на адресу Марганецького ВП Нікопольського ГУНП в Дніпропетровській області надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що 05.09.2019 в районі між колишнім приміщенням Центральної збагачувальної фабрики та озера (Блакитне), що знаходиться в м. Марганці Дніпропетровської області, виявлено звалище токсичного сміття, яке ймовірно утворилося в результаті виробництва яблучного соку чи морсу. Допитаний за даним фактом у якості свідка ОСОБА_4 , повідомив, що біля озера Блакитне бачив звалище сміття у вигляді жмиху та фруктів, а саме яблук, об`ємом приблизно 10 тонн.

Під час досудового розслідування, було залучено спеціаліста відокремленого структурного підрозділу «Марганецького міськрайонного відділу лабораторних досліджень» ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України». В ході проведення аналізу ґрунту, встановлено накопичення в ґрунті токсичних хімічних сполук, хворобливих бактерій, які можуть викликати спільні захворювання для людей та тварин.

Для проведення повної та об`єктивної перевірки необхідно встановити чи наявна у ТОВ «ІНТЕРДЖУС» фактична можливість у своїй діяльності утворити біологічні відходи, які фігурують у кримінальному провадженні, транспортні засоби та працівники , які б могли бути задіяні в вивозі відходів, аналогічні відходи виробництва, відібрати зразки.

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у проведені огляду території та приміщень, які знаходяться за адресою: м. Марганець, вул. Лазо, буд. №24, що належить на праві власності, ТОВ «ІНТЕРДЖУС» код 42813493, з метою встановлення чи наявна у ТОВ ІНТЕРДЖУС» фактична можливість у своїй діяльності утворити біологічні відходи, які фігурують у кримінальному провадження.

Вивчивши матеріали клопотання вважаю, що клопотання слідчого про проведення огляду підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно дост.237КПК Україниогляд проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення,слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів.

Згідно ч. 7 ст.237 КПК України при огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки , оглядати та вилучати речі і документи , які мають значення для кримінального провадження.

З матеріалів клопотання вбачається, що 05.09.2019 року розпочато кримінальне провадження №12019040330000465 за правовою кваліфікацією ч. 1 ст.239 ККУ (а.с.4), за фактом того, що невстановлена особа перебуваючи в районі між колишнім приміщенням Центральної збагачувальної фабрики та о. Блакитне в м. Марганці забруднила землю відходами. Згідно пояснень свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , які вказують, що бачили трактор, у причепі, якого була гора яблук, однак не вказують, ні державного номеру трактору, ні держаного номеру причепу, що унеможливлює встановлення власника. Згідно протоколу відбору зразків, у ґрунті підвищено кількість нітратів, що вказує на давнє забруднення ґрунту. Так слідчий довів, що дійсно має місце організація стихійного звалища органічних відходів. Однак слідчим в своєму клопотанні не мотивовано, в зв`язку з чим він має намір отримати дозвіл на огляд території саме вказаного підприємства. Також, слідчим не надано витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно стосовно приміщень, які розташовані за адресою АДРЕСА_1 , тобто власника вказаних приміщень не встановлено. Також не надано витягу з ЄДРПОУ, який підтвердив існування вказаного підприємства за вказаною у клопотанні адресою, а також у якому зазначено якими видами діяльності воно займається. Враховуючи вищевикладене, вважаю, що клопотання слідчим належним чином не обґрунтовано, в зв`язку з чим підлягає поверненню.

Керуючись ст.ст. 234,309, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , яке погоджено прокурором Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду території та приміщень в рамках кримінального провадження №12019040330000465 повернути слідчому.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу84958377
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —182/7104/19

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Борисова Н. А.

Ухвала від 04.03.2020

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Борисова Н. А.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Борисова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні