Ухвала
від 17.10.2019 по справі 8/26-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

м. Суми

17.10.2019 Справа № 8/26-08 Господарський суд Сумської області у складі судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Данілової Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Сумської області клопотання представника головного управління ДПС у Сумській області про заміну кредитора правонаступником та матеріали справи № 8/26-08

за заявою кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю Промислово-фінансової компанії Прометей , м. Донецьк,

до боржника - відкритого акціонерного товариства Спартак , м. Суми,

про визнання банкрутом,

за участі представників:

кредитор - не з`явилися,

заявник - не з`явився,

ліквідатор - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 26.01.2008 порушено провадження у справі № 8/26-08 про банкрутство відкритого акціонерного товариства Спартак .

Постановою господарського суду Сумської області від 22.02.2010 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Закорка В.В.

Справа № 8/26-08 знаходилась в провадженні судді Костенко Л.А.

До суду надійшло клопотання б/н, б/д головного управління ДПС у Сумській області про заміну кредитора, в якому просить суд замінити кредитора головне управління ДФС у Сумській області на правонаступника головне управління ДПС у Сумській області у справі № 8/26-08 про банкрутство відкритого акціонерного товариства Спартак .

У зв`язку з тим, що суддя Костенко Л.А. звільнена з посади судді (вихід у відставку) та необхідністю розгляду поданого клопотання, розпорядженням заступника керівника апарату господарського суду Сумської області від 30.09.2019 справа № 8/26-08 призначена на повторний автоматичний розподіл.

У відповідності до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.09.2019 головуючим суддею визначено Яковенка В.В.

Ухвалою суду від 01.10.2019 у справі № 8/26-08 призначено розгляд вищезазначеного клопотання в судове засідання на 17.10.2019, 11:30.

Учасники справи в засідання суду не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

Постановою Кабінету Міністрів України № 537 від 19.06.2019 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1, а також реорганізовано територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2. Згідно з додатками 1 та 2 даної Постанови утворено Головне управління ДПС у Сумській області, до якого приєдналось Головне управління ДФС у Сумській області.

Відповідно до пунктів 12, 13 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1074 від 20.10.2011 Про затвердження Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади орган виконавчої влади, утворений в результаті реорганізації, здійснює повноваження та викопує функції у визначених Кабінетом Міністрів України сферах компетенції з дня набрання чинності актом Кабінету Міністрів України щодо можливості забезпечення здійснення таким органом повноважень та виконання функцій органу виконавчої влади, що припиняється. Акт Кабінету Міністрів України про можливість забезпечення здійснення утвореним органом виконавчої влади повноважень та виконання функцій органу виконавчої влади, що припиняється, видається після здійснення заходів, пов`язаних з державною реєстрацією утвореного органу виконавчої влади як юридичної особи публічного права, затвердженням положення про нього, структури та штатного розпису його апарату, кошторису та заповненням 30 відсотків вакансій.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 682-р від 21.08.2019 Питання Державної податкової служби визначено можливість забезпечення здійснення Державною податковою службою покладених на неї постановою Кабінету Міністрів України від 06.03.2019 № 227 Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України функцій і повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на Державну податкову службу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2018 № 1200 Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України визначено, що Державна податкова служба України є правонаступником прав та обов`язків реорганізованої Державної фіскальної служби України у відповідних сферах діяльності. Основні завдання та повноваження Державної податкової служби України визначені в Положенні про Державну податкову службу, затвердженому Кабінетом Міністрів України № 227 від 06.03.2019 Згідно з п. 7 даного Положення Державна податкова служба здійснює повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку її територіальні органи.

Головне управління ДПС у Сумській області зареєстровано як юридична особа публічного права і включено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань згідно Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за кодом 43144399.

Наказом Державної податкової служби України № 14 від 12.07.2019 Про затвердження Положення про територіальні органи ДПС затверджено Положення про головне управління ДПС у Сумській області, відповідно до п. 1 якого ГУ ДПС у Сумській області є правонаступником усіх прав та обов`язків ГУ ДФС у Сумській області.

Наказом ГУ ДПС у Сумській області № 9 від 29.08.2019 Про початок діяльності Головного управління ДПС у Сумській області розпочато виконання ГУ ДПС у Сумській області функцій і повноважень ГУ ДФС у Сумській області, що припиняється.

Згідно зі статтею 52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Відповідно до частини першої статті 21 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі її правонаступником.

Враховуючи наведене, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника головного управління ДПС у Сумській області про заміну кредитора правонаступником.

Керуючись статтею 21 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , статтями 52, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання б/н, б/д (вх. № 2988(з) від 24.09.2019) представника головного управління ДПС у Сумській області про заміну кредитора правонаступником задовольнити.

2. Замінити кредитора у справі № 8/26-08 про банкрутство відкритого акціонерного товариства Спартак - головне управління ДФС у Сумській області (вул. Іллінська, 13, м. Суми, 40009, ідентифікаційний код 39456414) на правонаступника - головне управління ДПС у Сумській області (вул. Іллінська, 13, м. Суми, 40009, ідентифікаційний код 43144399).

3. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення.

4. Ухвала може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строки та в порядку, встановлені статтями 253-259 Господарського процесуального кодексу України.

5. Копію ухвали надіслати кредитору, заявнику та ліквідатору.

Суддя В.В. Яковенко

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення17.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу84978695
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/26-08

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 13.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков Микола Борисович

Ухвала від 12.09.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Постанова від 25.09.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 16.09.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Постанова від 27.06.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні