Ухвала
від 18.10.2019 по справі 733/959/19
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Справа №733/959/19

№ 2/733/445/19

У Х В А Л А

Іменем України

"18" жовтня 2019 р. Ічнянський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді: Т.В. Карапиш

при секретарі В.Ю. Донченко

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Ічня цивільну справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Ічнянської міської ради Чернігівської області та Борзнянського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до суду з позовом до Ічнянської міської ради Чернігівської області та Борзнянського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

В судове засідання позивачі не з`явилися, але в позовній заяві вказали про розгляд справи без їх участі.

Представник відповідача Борзнянського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в судове засідання не з`явився, але надав суду відзив на позовну заяву в якому просив замінити неналежного відповідача Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України на належного - Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, оскільки 11 червня 2019 року Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України припинило діяльність в результаті його реорганізації. Відповідно до постанови КМУ від 22 серпня 2018 року № 628 правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (14005, м. Чернігів, вул. П`ятницька, 83-а, код ЄДРПОУ 21390940). А також просив розглядати справу без його участі.

Представник відповідача Ічнянської міської ради Чернігівської області в судове засідання не з`явився, але надав суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України , у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом. Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Як вбачається із матеріалів справи відповідачем по справі вказано Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України. Але 11 червня 2019 року Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України припинило діяльність в результаті його реорганізації. Відповідно до постанови КМУ від 22 серпня 2018 року № 628 правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (14005, м. Чернігів, вул. П`ятницька, 83-а, код ЄДРПОУ 21390940).

Враховуючи вище викладене, суд вважає, що клопотання представника відповідача про заміну по справі неналежного відповідача Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України на належного - Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 51 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представник відповідача Борзнянського об`єднаного управління Пенсійного фонду України задовольнити.

Замінити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Ічнянської міської ради Чернігівської області та Борзнянського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про визнання права власності на майно в порядку спадкування відповідача Борзнянське об`єднане управління Пенсійного фонду України на належного - Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (14005, м. Чернігів, вул. П`ятницька, 83-а, код ЄДРПОУ 21390940).

Відповідач Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали має право надіслати (надати) учасникам справи копії відзиву на позов з доданими до нього документами, з одночасним направленням (наданням) такого відзиву з доданими до нього документами до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Карапиш Т.В.

СудІчнянський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення18.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу85016356
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —733/959/19

Рішення від 07.11.2019

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 07.08.2019

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Карапиш Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні