Ухвала
від 15.10.2019 по справі 335/11312/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/11312/19 1-кс/335/7317/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 жовтня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про арешт майна, в рамках кримінального провадження № 12019080000000330 від 25 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

12жовтня 2019року слідчий СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на майно.

З наданихв обґрунтуванняматеріалів вбачається,що 10жовтня 2019року,приблизно о15годині 00хвилин,помічник вихователяДочірнього підприємства«Загальноосвітня школа-інтернатз дошкільнимвідділенням «Надія»Товариства зобмеженою відповідальністю«ЕММАУС» ОСОБА_4 ,діючи зкорисливих мотивів,використовуючи уразливийстан неповнолітніхвихованців вищевказаногозакладу ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ,передав останніх ОСОБА_9 з метоюїх залученнядо трудовоїексплуатації,зокрема длявиконання ремонтнихта побутовихробіт замежами навчальноїустанови натериторії домоволодінняза адресою: АДРЕСА_1 .Крім того,07.10.2019слідчим суддеюОрджонікідзевського районногосуду м.Запоріжжя ОСОБА_1 була винесенаухвала продозвіл напроведення обшукуземельних ділянок,усіх будівель,споруд таприміщень,які розташованіна територіїДочірнього підприємства«Загальноосвітня школа-інтернатз дошкільнимвідділенням «Надія»Товариства зобмеженою відповідальністю«ЕММАУС» (ЄДРПОУ31433300),яке розташованеза адресою:Запорізька область,Приазовський район,смт.Приазовське,вул.Зарічна (Петровського),буд.30,з метоювідшукання тавилучення особовихсправ вихованців(учнів)Дочірнього підприємства«Загальноосвітня школа-інтернатз дошкільнимвідділенням «Надія»Товариства зобмеженою відповідальністю«ЕММАУС»;медичної документаціївищевказаних осіб;інструкцій,положень таінших документівщодо перебуваннявихованців (учнів)у закладі;установчих документівДочірнього підприємства«Загальноосвітня школа-інтернатз дошкільнимвідділенням «Надія»Товариства зобмеженою відповідальністю«ЕММАУС» (ЄДРПОУ31433300);документів,що встановлюютьрозпорядок дня;штатний розкладзакладу;посадові інструкціїкерівників тапрацівників закладу;предметів,на якихможе зберігатисяінформація щодовчинення кримінальногоправопорушення (комп`ютери,електронні носіїінформації),засобів мобільногозв`язку (карткиоператорів стільниковогозв`язку,мобільні телефони);засобів фото-відеофіксації(відеокамери,фотоапарати);платіжних банківськихкарток;блокнотів;чорнових записів;розписок;речей іпредметів,що збереглисліди злочину.10.10.2019під часпроведення обшукуна територіїДочірнього підприємства«Загальноосвітня школа-інтернатз дошкільнимвідділенням «Надія»Товариства зобмеженою відповідальністю«ЕММАУС» (ЄДРПОУ31433300),за адресою:Запорізька область,Приазовський район,смт.Приазовське,вул.Зарічна (Петровського),буд.30,було виявленота вилученоречі тадокументи.11.10.2019 вилучене майно, грошові кошти та документи були визнані речовими доказами та визначено місце їх зберігання.

З метою забезпечення збереження речових доказів, слідчий звернувся з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

Слідчий в судове засідання, надав заяву про розгляд клопотання без його участі.

Представник власника майна у судове засідання не з`явився.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що в проваджені СУ ГУНП у Запорізької області перебуває кримінальне провадження № 12019080000000330 від 25 липня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України.

Ухвалою слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 07.10.2019 надано дозвіл на проведення обшуку земельних ділянок, усіх будівель, споруд та приміщень, які розташовані на території Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС» (ЄДРПОУ 31433300), яке розташоване за адресою: Запорізька область, Приазовський район, смт. Приазовське, вул. Зарічна (Петровського), буд. 30, який було проведено 10.10.2019.

Згідно ст. 167 КПК України, тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення. Тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: 1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; 2) надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його чинення; 3) є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом; 4) набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 7 ст. 237 КПК України, вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученими.

Згідно з положеннями ч.ч. 1, 2 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому діючим КПК України порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у діючим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно з положенням ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 діючого КПК України.

Згідно з положеннями ч. 10 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

Згідно положень ч. 1 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Вилучене майно під час проведення обшуку, має істотне значення для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, оскільки може зберігати на собі сліди скоєного кримінального правопорушення та може бути використано як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час досудового розслідування.

З урахуванням наведеного, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання слідчого та накладення арешту на вказане майно, оскільки воно відповідає критеріям, передбаченим ст. 98, ч. 2 ст. 167 КПК України, містить на собі відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів.

Керуючись ст. ст. 98, 167, 168,170-173, 175, 309, 372, 392, 532 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на теку швидкозшивач фіолетового кольору, в якій у канцлерських файлах містяться оригінали та копії документів щодо отримання пожертв, у загальній кількості на 30 (тридцяти) аркушах; прибуткові касові ордери на отримання добровільних пожертв школою-інтернатом «Надія» за період з 2014 року по 2017 рік на 116 (сто шістнадцяти) аркушах; прибуткові касові ордери на отримання добровільних пожертв школою-інтернатом «Надія» на 182 (сто вісімдесяти двох) аркушах, прибуткові касові ордери на отримання добровільних пожертв школою-інтернатом «Надія» за період з 21.06.2017 до 04.10.2019 на 57 (п`ятдесяти семи) аркушах; прибутковий касовий ордер № 16 від 04.10.2019 на отримання добровільної пожертви школою-інтернатом «Надія» на суму 2 000 Євро, грошові кошти у загальній сумі 4 771 (чотири тисячі сімсот сімдесят одна) гривня; шкіряний гаманець коричневого кольору, в якому знаходяться грошові кошти у загальній сумі 1 735 (одна тисяча сімсот тридцять п`ять) гривень; полімерний канцелярський файл, в якому знаходяться грошові кошти у загальній сумі 940 (дев`ятсот сорок) гривень, паперовий конверт, квитанція, фіскальний чек, товарний чек, аркуші паперу з рукописними пояснювальними написами; картонну теку швидкозшивач, в якій наявні полімерні канцелярські файли, в яких містяться у загальній сумі 2 403,75 (дві тисячі чотириста три) гривні 75 (сімдесят п`ять) копійок та у загальній сумі 90 (дев`яносто) Євро, а також конверти, чеки, аркуші паперу з рукописними пояснювальними написами; полімерний канцелярський файл, в якому знаходяться грошові кошти у загальній сумі 115 (сто п`ятнадцять) Євро, грошові кошти у загальній сумі 177 (сто сімдесят сім) гривень, з аркушами паперу з пояснювальними надписами; полімерний канцелярський файл, в якому знаходиться паперовий конверт з надписом « ОСОБА_10 ….» з грошовими коштами всередині у загальній сумі 3 649 (три тисячі шістсот сорок дев`ять) гривень; трикотажний гаманець, в якому знаходяться грошові кошти у загальній сумі 7 758 (сім тисяч сімсот п`ятдесят вісім) гривень; паперовий пакет з рукописним написом «Скиданова», в якому знаходиться грошові кошти у загальній сумі 2 600 (дві тисячі шістсот доларів) США, та аркуші паперу з рукописними пояснювальними надписами; трудові книжки на наступних працівників Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС», а саме: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; паспорт громадянина України ( НОМЕР_1 , виданий Приазовським РС УДМС України в Запорізькій області 27.11.2014) на ім`я ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; копію паспорту та копію військового квитка на ім`я ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; роздруківку штатних співробітників Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС» на 1 аркуші; копію паспорту, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, довідку до акту огляду МСЕК, пенсійне посвідчення, військовий білет на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; копію паспорту, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру на ім`я ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ; копію паспорту, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, посвідчення про приписку до призовної дільниці на ім`я ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; колективний договір Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС на 2015-2019 роки на 24 аркушах; журнал реєстрації платіжних доручень із рукописними 94 (дев`яносто чотирма) записами за період з 28.11.2001 до 07.10.2019; зошит з друкованим написом «Пожертвования» із заповненими рукописними записами на трьох аркушах за період з 31.03.2010 до 09.09.2019; теку-швидкозшивач із надписом «Особові картки працівників», в якій знаходяться особові картки на наступних працівників: ОСОБА_15 ; ОСОБА_16 ; ОСОБА_17 ; ОСОБА_18 ; ОСОБА_19 ; ОСОБА_20 ; ОСОБА_11 ; ОСОБА_21 ; ОСОБА_22 ; ОСОБА_23 ; ОСОБА_24 ; ОСОБА_25 ; ОСОБА_11 ; ОСОБА_26 ; ОСОБА_27 ; ОСОБА_28 ; ОСОБА_4 ; ОСОБА_29 ; ОСОБА_30 ; ОСОБА_14 ; ОСОБА_12 ; ОСОБА_31 ; ОСОБА_32 ; ОСОБА_33 ; ОСОБА_34 ; ОСОБА_35 ; теку накопичувач синього кольору з реєстраційними та установчими документами Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС у 48 полімерних канцелярських файлах; прямокутний штамп Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС, печатка округлої форми Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС, печатка округлої форми Громади Євангельських християн-баптистів, прямокутний штамп Громади Євангельських християн-баптистів, з яких зроблені експериментальні відтиски на 4 (чотирьох) окремих аркушах формату А4; теку швидкозшивач фіолетового кольору з наказами по Дочірньому підприємству «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС на 53 аркушах; книгу наказів з кадрових питань по Дочірньому підприємству «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС на 194 сторінках; теку швидкозшивач помаранчевого кольору з наказами по Дочірньому підприємству «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС на 47 аркушах; теку швидкозшивач синього кольору з наказами по Дочірньому підприємству «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС на 47 аркушах; посадову інструкцію № 1 Директора на 5 аркушах; посадову інструкцію № 2 Бухгалтера на 5 аркушах; посадову інструкцію № 3 Вчителя початкових класів на 5 аркушах; посадову інструкцію № 4 Вихователя на 5 аркушах; посадову інструкцію № 5 Вчителя на 5 аркушах; посадову інструкцію № 6 Вихователя групи продовженого дня на 5 аркушах; посадову інструкцію № 7 Вихователя дошкільної групи на 5 аркушах; посадову інструкцію № 8 Медичної сестри на 5 аркушах; посадову інструкцію № 10 Помічника вихователя на 4 аркушах; особові справи на наступних вихованців Дочірнього підприємства «Загальноосвітня школа-інтернат з дошкільним відділенням «Надія» Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕММАУС»: ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_37 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_38 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_39 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_40 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_41 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_42 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_15 ; фармацевтичні препарати іноземного виробництва у загальній кількості 46 (сорок шість) упаковок та окремо у 4 (чотирьох) медичних блістерах; грошові кошти у загальній сумі 1 000 (одна тисяча) гривень купюрами, номіналом по 200 (двісті) гривень з наступними серіями, номерами та роками випуску: ХЄ 8270338 2014 року, КЙ 2678796 2011 року, УЗ 5789490 2014 року, СД 1643101 2014 року, СГ 9656813 2014 року; мобільний телефон марки «Lenovo A1000» у корпусі чорного кольору, IMEI 1: НОМЕР_2 , IMEI 2: НОМЕР_3 , із встановленими сім-картами операторів стільникового зв`язку із номерами НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , яке було вилучено під час проведення обшуку 10.10.2019.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85021845
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —335/11312/19

Ухвала від 22.07.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні