Ухвала
від 10.10.2019 по справі 808/2192/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОНОВЛЕННЯ ПРОПУЩЕНОГО СТРОКУ ПРЕД`ЯВЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ДО ВИКОНАННЯ

10 жовтня 2019 рокуСправа № 808/2192/18 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Стрельнікової Н.В. розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління ДФС у Запорізькій області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа у адміністративній справі

за позовом Головного управління ДФС у Запорізькій області

до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПРІКОН»

про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДФС у Запорізькій області (далі - позивач) звернулося до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПРІКОН» (далі - відповідач), в якому позивач просить стягнути з рахунків платника податків у всіх банках а також за рахунок готівки, що належить такому платнику суму податкового боргу з податку на додану вартість у сумі 36936 грн. 44 коп.

Рішенням суду від 20.08.2018 по справі №808/2192/18 позовні вимоги Головного управління ДФС у Запорізькій області задоволено. Присуджено до стягнення кошти з рахунків платника податків у всіх банках, обслуговуючих Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПРІКОН» , а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків суму податкової заборгованості :

-з податку на додану вартість у розмірі 36936,44 грн. (тридцять шість тисяч дев`ятсот тридцять шість гривень 44 коп.) на р/р №31116029700009, одержувач УК у Шевченківському районі м. Запоріжжя, банк отримувача - ГУ ДКСУ у Запорізькій області, код 38025367, МФО 813015, код платежу 14060100.

03.09.2019 Запорізьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по даній справі.

01.10.2019 року на адресу суду надійшла заява Головного управління ДФС у Запорізькій області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, яка обґрунтована тим, що 03.09.2019 року отримано виконавчий лист у справі №808/2192/18, у якому зазначено, що строк пред`явлення виконавчого документа до виконання до 21.12.2018 року.

Розгляд заяви призначено на 10.10.2019.

Сторони в судове засідання не з`явились.

У судове засідання, призначене для вирішення заяви про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа, представники сторін, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не прибули.

Відповідно до частини третьої статті 376 КАС України, суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У відповідності до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, суд на підставі ч. 4 ст. 229 КАС України не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вирішуючи питання про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа по справі №808/2192/18 до виконання, суд виходить з такого.

Згідно з частиною першою статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» №1404-VIII від 02.06.2016 (далі- Закон), виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Частиною шостою статті 12 вказаного Закону передбачено що стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Вирішуючи питання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання суд повинен перевірити, чи справді пропущено строк пред`явлення виконавчого листа до виконання, а якщо є підстави так вважати, то чи були поважні причини для цього.

На думку суду поважними можна вважати причини, які не залежали від волі стягувача.

Дослідивши заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання суд дійшов висновку, що позивачем зазначено поважні причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання з наступних підстав.

Частиною першою статті 376 КАС України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що 21.12.2018 року закінчився строк пред`явлення виконавчого документу до виконання, тоді як отримано представником позивача виконавчий лист 03.09.2019, а тому позивач не має можливості пред`явити виконавчий документ до виконання.

Розглянувши обставини, викладені у заяві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа у справі та з`ясовані під час судового розгляду справи, суд вважає їх поважними та такими, що об`єктивно перешкоджали своєчасному пред`явленню виконавчого листа до виконання.

Крім того, судом враховано, що оскільки з моменту набрання законної сили рішенням суду від 20.08.2018 відповідачем не було вчинено визначених законом дій щодо виконання судового рішення, а саме сплати заборгованість з податку на додану вартість у сумі 36936,44 грн., а стягувачем наведено поважні причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов висновку про обґрунтованість його заяви.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання є такою, що підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 376 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДФС у Запорізькій про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа задовольнити.

Поновити строк для пред`явлення виконавчого листа, виданого 03 вересня 2019 року у справі №808/2192/18 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАПРІКОН» про стягнення податкового боргу, з моменту набрання ухвалою законною сили.

Ухвала суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя Н.В. Стрельнікова

Дата ухвалення рішення10.10.2019
Оприлюднено21.10.2019
Номер документу85026299
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/2192/18

Ухвала від 10.10.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Рішення від 20.08.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 18.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні