Ухвала
від 15.10.2019 по справі 398/2372/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2372/19

провадження №: 2/398/1471/19

УХВАЛА

"15" жовтня 2019 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Орловського В.В., з участю секретаря судового засідання Канчуковської Д.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Олександрії цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник за довіреністю ОСОБА_2 , до Протопопівської сільської ради Олександрійського району про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

встановив:

Представник позивача, від імені позивача звернувся до суду з позовом в якому просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , рнокпп - НОМЕР_1 , після смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , в порядку спадкування за законом, право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, без змін її цільового призначення, площею 0,9868 га, кадастровий номер 3520386200:02:004:0404, яка знаходиться на території Протопопівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області, яка належала ОСОБА_3 .

Позивач та її представник в судове засідання не з`явилися, представник позивача подав заяву у якій просить розгляд справи проводити у їх відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, проти заочного розгляду справи не заперечує.

09.09.2019 року від представника Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області надійшла заява, в якій вони зазначають, що 31 травня 2018 року відбулась перша сесія сьомого скликання депутатів об`єднаної територіальної громади Приютівської селищної ради Олександрійського району, які набули повноважень в цей день. Об`єднана територіальна громада - Приютівська селищна рада Олександрійського району утворилась згідно ЗУ Про добровільне об`єднання громадян з громад, зокрема Протопівської сільської ради (сіл Протопопівка, Березівка, Діброви, Ягідне) з центром в смт Приютівка Олександрійського району.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що згідно рішення Приютівської селищної ради №1 від 31 травня 2018 року видано депутатам Приютівської селищної ради сьомого скликання нові посвідчення депутатів Приютівської селищної ради.

Згідно рішення Приютівської селищної ради Олександрійського району №3 від 31 травня 2018 року припинено повноваження сільських, селищних голів: Приютівського селищного голови, Головківського сільського голови, Протопопівського сільського голови, Войнівського сільського голови, Костянтинівського сільського голови, Ізмайлівського сільського голови.

Згідно рішення Приютівської селищної ради Олександрійського району №14 від 31 травня 2018 року розпочато процедуру реорганізації Протопопівської сільської ради (ЄДРПОУ 04366287), місцезнаходження: вул. Леніна, 41, с. Протопопівка Олександрійського району Кіровоградської області), шляхом приєднання до Приютівської селищної ради (ЄДРПОУ 05378803), місцезнаходження: вул. Шкільна, 4, смт. Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області).

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до ч. 9 ст. 223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Враховуючи, що Протопопівська сільська рада Олександрійського району припинила свою роботу та шляхом реорганізації приєдналася до Приютівської селищної ради Олександрійського району, суд вважає, що заява підлягає задоволенню та у справі необхідно залучити правонаступника Приютівську селищну раду Олександрійського району (ЄДРПОУ 05378803), місцезнаходження: вул. Шкільна, 4, смт. Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області).

Керуючись ст. 51, 223 ЦПК України, суд

ухвалив:

Залучити в якості правонаступника відповідача - Приютівську селищну раду Олександрійського району (ЄДРПОУ 05378803), місцезнаходження: вул. Шкільна, 4, смт. Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області).

Відкласти судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник за довіреністю ОСОБА_2 до Приютівської селищної ради Олександрійського району про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Направити Приютівську селищну раду Олександрійського району копію позовної заяви з додатками та надати строк 15 днів з моменту отримання для подання відзиву.

Розгляд справи призначити на 14 листопада 2019 року о 16-00 год. в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області, за адресою: 28000, Кіровоградська область, місто Олександрія, вулиця Першотравнева, 30.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Орловський

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення15.10.2019
Оприлюднено20.10.2019
Номер документу85037163
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/2372/19

Рішення від 17.12.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні