Рішення
від 18.10.2019 по справі 612/284/19
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/284/19

2/612/132/19

РIШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2019 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Лобановської С.М,

за участю секретаря Шевченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Територіальна громада в особі Лукашівської сільської ради Близнюківського району Харківської області, служба у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на малолітніх дітей , -

встановив:

Орган опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернувся до Близнюківського районного суду Харківської області з позовною заявою до ОСОБА_3 , в якій просить позбавити відповідача батьківських прав відносно малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , залишити дітей у КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 до подальшого влаштування у сімейні форми виховання та стягнути з відповідача аліменти на утримання цих малолітніх дітей у розмірі, встановленому законом, щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму відповідно до віку дитини, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду і до повноліття дітей.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що ОСОБА_3 , є одинокою матір`ю малолітніх дітей ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 . З повідомлення Лукашівської сільської ради Близнюківського району Харківської області №02-20-192/1 від 19.04.2018 року на адресу служби у справах дітей Близнюківської райдержадміністрації вбачається, що під час перевірки умов проживання малолітніх дітей було встановлено, що діти дуже брудні, одягнені також в дуже брудний одяг. На час перевірки у дітей відсутній чистий одяг, взуття, засоби гігієни, їжа, постільна білизна, подушки, ковдри, штори на вікнах, в будинку повна антисанітарія. Діти взагалі ніяк не розвиваються. Цього ж дня працівниками служби у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було здійснено обстеження умов проживання родини ОСОБА_3 . Під час обстеження було підтверджено факт невиконання батьківських обов`язків. ОСОБА_3 з 20 квітня 2018 року перебуває на обліку у службі у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації, як сім`я, яка опинилася у складних життєвих обставинах.

Позивач зазначає, що з ОСОБА_3 проведено профілактичну бесіду, роз`яснено права та обов`язки по відношенню до малолітніх дітей. За заявою ОСОБА_3 органом опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації було прийнято рішення про тимчасове влаштування до Харківського обласного будинку дитини малолітніх дітей. Цим самим, враховуючи інтереси дітей, ОСОБА_3 надавалася можливість подолати складні життєві обставини, в яких опинилася її родина та повернути дітей. За клопотанням служби у справах дітей КП Близнюківська ЦРЛ провела медичне обстеження дітей, було зібрано відповідний пакет документів і 03 травня 2018 року малолітні діти були влаштовані до КЗОЗ Обласний будинок дитини № 2 . За період з 03.05.2018 до подання позовної заяви до суду - 18 квітня 2019 року, ОСОБА_3 відвідала дітей лише 25 травня 2018 року з 9-00 до 11-00, що ще раз підтверджує те, що мати взагалі не цікавилася їхнім життям.

Посилаючись на вказане, позивач просить суд позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Представник позивача Органу опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області Макарова Н.Б. в судовому засіданні наполягала на задоволенні позовних вимог з наведених в позові підстав. Зазначила, що на сьогоднішній день діти знаходяться на повному державному утриманні у КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 . Мати, ОСОБА_3 , не бере участі у вихованні своїх синів, не надає їм матеріальної допомоги, не цікавиться життям, здоров`ям та розвитком. За період з 03 травня 2018 року не зробила жодного кроку до поліпшення умов проживання, не вжила жодних заходів для створення відповідних умов для проживання та виховання малолітніх дітей у сім`ї.

Також зазначила, що ОСОБА_3 за період з квітня 2018 року до цього часу, тобто більше ніж півтора року, жодного разу не звернулася до служби у справах дітей з питання повернення дітей додому чи зустрічі з ними, зовсім не цікавиться їх життям та розвитком.

Відповідач ОСОБА_3 в судовому засіданні позовні вимоги не визнала, заперечувала проти їх задоволення. Вказала, що любить своїх дітей та хоче повернути їх. Також повідомила, що вона не працювала і на даний час не працює. Проживає разом із співмешканцем ОСОБА_4 , який працює неофіційно. На даний час вони облаштовують придбаний будинок, оскільки чекають народження дитини. Не оспорювала доводів позивача в тому, що тривалий час не спілкується з дітьми, не цікавиться їх життям, розвитком, об`єктивних причин цьому назвати не змогла.

Представник третьої особи Територіальної громади в особі Лукашівської сільської ради Близнюківського району Харківської області Маноха Л.К. в судовому засіданні проти задоволення позовних вимог не заперечувала. Підтвердила обставини, зазначені Органом опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області у позовній заяві.

Представник третьої особи служби у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області Гриненко М.В. в судовому засіданні проти задоволення позовних вимог також не заперечувала. Підтвердила обставини, зазначені Органом опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області у позовній заяві.

Вислухавши пояснення сторін, всебічно, повно, об`єктивно та безпосередньо дослідивши наявні у справі докази, які є належними, допустимими і достовірними у їх сукупності, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , є одинокою матір`ю малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвами про народження серії НОМЕР_1 та серії НОМЕР_2 та витягами з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України № 00021394124 від 08.11.2018 та № 00021393697 від 08.11.2018. (а.с. 8-11)

Відповідно до повідомлення Лукашівської сільської ради № 02-20-192/1 від 19.04.2018 під час перевірки умов проживання малолітніх дітей виявлено, що діти дуже брудні, одягнені в брудний одяг. У дітей взагалі відсутній чистий одяг, взуття, засоби гігієни, їжа, постільна білизна, подушки, ковдри, штори на вікнах. В будинку повна антисанітарія. Діти взагалі ніяк не розвиваються. (а.с. 12)

Згідно Акту обстеження умов проживання родини ОСОБА_3 № 33 від 19.04.2018 встановлено, що у будинку безлад, повна антисанітарія, помешкання не ремонтувалось та не прибиралось. Для дітей не створено жодних умов, відсутні ліжка та дитячий одяг. (а.с. 13)

Наказом начальника служби у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області № 01-05/11 від 20 квітня 2018 року, головному спеціалісту-бухгалтеру служби у справах дітей Гриненко М.В . наказано поставити на облік малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. (а.с. 14-15)

Відповідно до заяви ОСОБА_3 від 20.04.2018 Органом опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації прийнято рішення, згідно розпорядження № 232 від 23.04.2018, про тимчасове влаштування до Харківського обласного будинку дитини малолітніх дітей ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , строком до шести місяців. (а.с. 17, 19)

Згідно Актів КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 № 40 та № 41 від 21 вересня 2018 року встановлено, що за період з 03.05.2018 по 21.09.2018 громадянка ОСОБА_3 відвідала дітей лише 25 травня 2018 року з 9-00 до 11-00. (а.с. 26)

Відповідно до Виписок із історії розвитку дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , № 5 та № 6 від 21.09.2018; повідомлень з КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 № 7 та № 8 від 21.09.2018 у дітей виявлено ряд захворювань.

ОСОБА_3 25 липня 2018 року притягувалась до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 173 КУпАП за дрібне хуліганство, що підтверджується інформацією Лозівського ВП ГУНП в Харківській області від 17.10.2019 року.

З висновку органу опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області про доцільність позбавлення батьківських прав громадянки ОСОБА_3 № 01-51/1210 від 01.04.2019 року вбачається, що вона є одинокою матір`ю малолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . На сьогоднішній день діти знаходяться на повному державному утриманні у КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 . Мати, ОСОБА_3 , не бере участі у вихованні своїх синів, не надає їм матеріальної допомоги, не цікавиться життям, здоров`ям та розвитком. За період з 03 квітня 2018 року не зробила жодного кроку до поліпшення умов проживання, не вжила жодних заходів для створення відповідних умов для проживання та виховання малолітніх дітей у сім`ї.

Згідно акту обстеження умов проживання ОСОБА_3 від 16 жовтня 2019 року, складеного комісією у складі начальником ССД Близнюківської райдержадміністрації Макарової Н.Б., директора РЦСССДМ Шумською А. Є., головним спеціалістом Гриненко М.В. та фахівцем із соціальної роботи Мовчан С.А. з метою перевірки умов проживання для виховання малолітніх дітей, встановлено, що для проживання малолітніх дітей не створено відповідних умов, відсутній одяг, іграшки, речі особистого вжитку, родина не забезпечена продуктами харчування, відсутні дрова та вугілля для опалення будинку. За результатами перевірки комісією прийнято рішення, що родина не готова до повернення дітей. Рекомендовано продовжити роботу РЦСССДМ у напрямку подолання складних життєвих обставин ОСОБА_3 , забезпечення необхідних речей особистого вжитку для дітей, продуктів харчування. Дітей залишити у державному закладі.

Вказаний акт перевірки підписаний ОСОБА_3 та підтверджений нею у судовому засіданні.

Відповідно до ст. 164 СК України, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини, жорстоко поводяться з дитиною; є хронічними алкоголіками або наркоманами; вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

В постанові № 3 Пленуму Верховного Суду України від 30 березня 2007 року Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав (Із змінами, внесеними згідно з постановою Пленуму Верховного Суду України №20 від 19 грудня 2008 року), а саме в пункті 15 зазначено, що позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно її утримують, та ін.), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків. В пункті 16 даної постанови зазначено, що ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування ними своїми обов`язками.

В силу ч. 1 ст. 3 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року (ратифікована Україною 27 лютого 1991 року, дата набуття чинності для України 27 вересня 1991 року) в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питанням соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Статтею 12 Закону України Про охорону дитини передбачено, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки, або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Відповідно до ст. 150 СК України батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Приписами статті 165 СК України передбачено, що право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Відповідно до ст. 39 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року держави - учасниці вживають всіх необхідних заходів для сприяння фізичному та психологічному відновленню та соціальній інтеграції дитини, яка є жертвою будь-яких видів нехтування, експлуатації чи зловживань, катувань чи будь-яких жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження, покарання чи збройних конфліктів. Таке відновлення і реінтеграція мають здійснюватися в умовах, що забезпечують здоров`я, самоповагу і гідність дитини.

Відповідно до положень принципу № 6, принципу № 7 абз.2 Декларації прав дитини, прийнятої резолюцією №1385 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1959 року, дитина заради повного і гармонійного розвитку її особистості потребує любові та порозуміння. Вона має, коли це є можливим, зростати під опікою і відповідальністю її батьків і в будь-якому випадку в атмосфері любові, моральної і матеріальної забезпеченості. Найкраще забезпечення інтересів дитини має бути керівним принципом для тих, на кому лежить відповідальність за її навчання; ця відповідальність покладена переш за все на батьків.

Згідно ч. 2 ст. 27 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, яка є частиною національного законодавства України, батько(-ки) або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Таким чином, аналізуючи зібрані по справі та досліджені в судовому засіданні докази, суд приходить до висновку, що відповідач ОСОБА_3 дійсно ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей, нехтує своїми батьківськими обов`язками і не піклується про фізичний і духовний розвиток дітей, не спілкується з дітьми в обсязі, необхідному для їх нормального самоусвідомлення, не сприяє засвоєнню загальновизнаних норм моралі, не виявляє інтересу до внутрішнього світу дітей, не піклується про стан їх здоров`я, хоча б мала це робити, тобто по своїй вині ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей.

Заперечення відповідача ОСОБА_3 проти позову належними та допустимими доказами не підтверджені.

В зв`язку з вищевикладеним, суд вважає необхідним позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно малолітніх дітей ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Суд зазначає, що відповідно до ч. 2, 3 ст. 166 Сімейного кодексу України особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов`язку щодо утримання дитини. При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину.

Згідно ст. 180 СК України, батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Відповідно до ст. 183 СК України, частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Статтею 182 СК України визначено обставини, які враховуються судом при визначенні розміру аліментів, а саме: стан здоров`я та матеріальне становище дитини; стан здоров`я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;) наявність на праві власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав; доведені стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів; інші обставини, що мають істотне значення. Розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Таким чином, виходячи з обов`язку батьків утримувати дітей, конституційного права особи на прожитковий мінімум, суд вважає, що є підстави для призначення аліментів в заявленому розмірі з дати пред`явлення позову згідно вимог ч. 1 ст. 191 СК України.

У відповідності до ст. 430 ЦПК України суд вважає за необхідне допустити негайне виконання рішення у межах суми платежу за один місяць.

Щодо розподілу судових витрат, суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 14 ч. 2 ст. 3 Закону України Про судовий збір , судовий збір не справляється за подання заяви, апеляційної та касаційної скарги про захист прав малолітніх чи неповнолітніх осіб.

Відповідно до ч. 6 ст. 141 ЦПК України, якщо сторону, на користь якої ухвалено рішення, звільнено від оплати судових витрат, з другої сторони стягуються судові витрати на користь осіб, що їх понесли, пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Приймаючи до уваги вимоги ч. 6 ст.141 ЦПК України, та враховуючи те, що позивачем заявлені вимоги немайнового (позбавлення батьківських прав) та майнового (стягнення аліментів) характеру, суд вважає за необхідне стягнути з відповідача ОСОБА_3 на користь держави судовий збір у сумі 1536,80 грн.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 12, 76, 78, 81, 82, 95, 141, 258, 259, 263-265, 284, 289, 354 ЦПК України, ст.ст. 150, 164, 165, 166, 180, 182, 183, 191 СК України суд, -

вирішив:

Позовні вимоги Органу опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області в інтересах малолітніх ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , треті особи: Територіальна громада в особі Лукашівської сільської ради Близнюківського району Харківської області, служба у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на малолітніх дітей - задовольнити.

Позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , батьківських прав відносно малолітніх дітей ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Залишити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у КНП ХОР Обласний будинок дитини № 2 до подальшого влаштування у сімейні форми виховання.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання малолітніх дітей ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини усіх видів заробітку (доходу) відповідача, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду - 18 квітня 2019 року і до досягнення дітьми повноліття.

Рішення в частині стягнення аліментів в межах суми платежу за один місяць підлягає негайному виконанню.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , судовий збір в дохід держави в розмірі 1536 (одна тисяча п`ятсот тридцять шість) гривень 80 копійок (отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/22030106, код за ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), рахунок отримувача: UA798999980000031211256026001, код класифікації доходів бюджету 22030106).

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 169 Сімейного кодексу України мати, батько, позбавлені батьківських прав, мають право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав.

Рішення може бути оскаржено в Харківській апеляційний суд через Близнюківський районний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Учасники справи:

Позивач.

Орган опіки та піклування Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області, ЄДРПУО 04059533, юридична адреса: вул. незалежності, 39, смт Близнюки Харківської області.

Відповідач.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт серії НОМЕР_3 , РНОКПП НОМЕР_4 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Третя особа.

Територіальна громада в особі Лукашівської сільської ради Близнюківського району Харківської області, ЄДРПУО 04400096, юридична адреса: с. Лукашівка Близнюківського району Харківської області.

Служба у справах дітей Близнюківської районної державної адміністрації Харківської області, ЄДРПУО 26354209, юридична адреса: вул. незалежності, 39, смт Близнюки Харківської області.

Повний текст судового рішення виготовлено 18 жовтня 2019 року.

Суддя С.М. Лобановська

СудБлизнюківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення18.10.2019
Оприлюднено20.10.2019
Номер документу85039392
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —612/284/19

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Рішення від 17.10.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні