Ухвала
від 17.10.2019 по справі 127/28039/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/28039/19

Провадження №1-кс/127/15686/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що СУ ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №42019020000000171 від 27.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

У вказаних вершеннях вказано, що за результатами проведених ІНФОРМАЦІЯ_1 торгів по закупівлі робіт по об`єкту: «Капустянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в АДРЕСА_1 - нове будівництво» 22 лютого 2019 року переможцем з ціновою пропозицією 8 390 000 грн. визнано ПП « ОСОБА_4 ».

13.03.2019між ІНФОРМАЦІЯ_1 (Замовник)та ПП « ОСОБА_4 »(Підрядник) укладено підрядний договір №7 на виконання робіт по вказаному об`єкту.

Відповідно розділу 9 «Зовнішнє опорядження» частини «Локальний кошторис 2-1-1 на загальнобудівельні роботи» додатку №1 тендерної документації «технічна, якісна та кількісна характеристика предмету закупівлі» вимагається проведення наступних робіт: утеплення фасадів мінеральними плитами товщиною 100 мм з опорядженням декоративним розчином за технологією «CEREZIT» (стіни гладкі) в кількості 317,5 м.2; утеплення фасадів мінеральними плитами товщиною 50 мм. з опорядженням декоративним розчином за технологією «CEREZIT» (цоколь нижче рівня землі) в кількості 37,2 м2; утеплення фасадів мінеральними плитами товщиною 50 мм (цоколь нижче рівня землі) в кількості 45,5 м2; утеплення фасадів мінеральними плитами товщиною 20 мм з опорядженням декоративним розчином за технологією «CEREZIT» (укоси, ширина до 300 мм) в кількості 12,8 м2.

На даний час посадові особи ПП « ОСОБА_4 », швидше за все, за попередньою змовою з посадовими особами Замовника та технічного нагляду здійснюють розкрадання бюджетних коштів, шляхом заміни матеріалів для виконання скритих робіт на більш дешеві, які не відповідають договірним та технічним вимогам, в тому числі даним які зазначаються в актах прийняття виконаних робіт. Шляхом візуального огляду встановлено, що виконавцем швидкими темпами здійснюється зовнішнє оздоблення фасаду шляхом утеплення не мінеральними плитами з використанням спеціального клею для приклеювання та захисту мінеральних плит, а пінопластом з використанням клею для його приклеювання. Свої злочинні дії вони намагаються приховати, шляхом швидкого зашпакльовування, штукатурки та покраски стін, так як вони розраховують на те, що ніхто перевіряти не буде. Даний факт підтверджую фотографіями, які були виконані при виїздах на об`єкт, які додаю до звернення про вчинення злочинних дій вищевказаними особами.

Враховуючи кошторисну документацію договору підряду та фактичні обставини, за моїми підрахунками на даний час злочинними діями даних осіб бюджету завдано збитків на суму близько 300 тисяч гривень.

Зважаючи на відомості які викладені у зверненнях, при провадженні досудового розслідування виникла необхідність отримати тимчасовий доступ та вилучити в ПП « ОСОБА_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , наступні документи: проектно-кошторисну документацію по закупівлі робіт по об`єкту: «Капустянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в АДРЕСА_1 - нове будівництво»; підрядний договір №7 з всіма додатками укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_4 »; документи щодо фактично понесених витрат по будівельним роботам за вказаним договором, а саме: акти приймання виконаних будівельних робіт, відомості ресурсів та розрахунки загальновиробничих витрат до них, накладні, рахунки, договори на придбання товарно-матеріальних цінностей для виконання будівельних робіт, платіжні доручення, видаткові касові ордери , звіти форми 1 дф та звіти з праці за 2019 роки, дані щодо найманих працівників залучених до виконання робіт за вказаним договором, акти прихованих робіт.

Вилучення вказаних документів та їх подальший ретельний огляд і аналіз дозволить при проведенні досудового розслідування призначити ряд експертиз, провести аудит фінансово-господарської діяльності підприємства та виконати інші слідчі дії спрямовані на встановлення осіб підозрюваних у вчиненні даного кримінального правопорушення.

Враховуючи, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів неможливо, просив задовольнити клопотання.

В судове засідання слідчий не з`явився, однак останнім було подано заяву про розгляд клопотання без його участі. Вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Суд, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи доуваги викладене,суд вважає,що єдостатні підставидля наданнядозволу натимчасовий доступдо документіву володінні ПП « ОСОБА_4 ».

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , або членам групи слідчих у даному провадженні дозвіл на тимчасовий доступдо документів,тобто можливістьознайомитись зними тавилучити їхоригінали,які знаходятьсяу володінні ПП « ОСОБА_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: проектно-кошторисну документацію по закупівлі робіт по об`єкту: «Капустянська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в АДРЕСА_1 - нове будівництво»; підрядний договір №7 з всіма додатками укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_4 »; документи щодо фактично понесених витрат по будівельним роботам за вказаним договором, а саме: акти приймання виконаних будівельних робіт, відомості ресурсів та розрахунки загальновиробничих витрат до них, накладні, рахунки, договори на придбання товарно-матеріальних цінностей для виконання будівельних робіт, платіжні доручення, видаткові касові ордери , звіти форми 1 дф та звіти з праці за 2019 роки, дані щодо найманих працівників залучених до виконання робіт за вказаним договором, акти прихованих робіт.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85049999
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/28039/19

Ухвала від 17.10.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні