Рішення
від 21.10.2019 по справі 454/504/19
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/504/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 жовтня 2019 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Адамович М. Я. ,

за участю секретаря Мандрик І.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сокаль справу за позовом ОСОБА_1 до Мурованської сільської ради Сокальського району Львівської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася в суд з даним позовом та просить визначити їй додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини після смерті матері.

Свої вимоги мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 , після смерті якої відкрилася спадщина на земельні ділянки.

Вона є спадкоємцем першої черги після смерті матері.

Мати була зареєстрвоана та проживала в с.Переспа Сокальського району. Вона перебувала на роботі за кордоном.

У зв`язку з цим вона не звернулася в 2006 році із заявою про прийняття спадщини.

У зв`язку з хворобою, лікуванням та смертю чоловіка, а також скрутним матеріальним становищем, вона не звернулася до нотаріуса у визначений законом строк.

Сторони в судове засідання не прибули, подали заяви про розгляд справи у їх відсутності.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши докази в справі суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому законом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч.1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до п.3 ст. 1272 ЦК України за позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

В судовому засіданні встановлено, що мати позивачки ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала до дня смерті в с.Переспа Сокальського району та за нею зареєстровано право власності на земельні ділянки, загальною площею 3,5473га, призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та розташовану на території Мурованської сільської ради Сокальського району, що стверджується свідоцтвом про смерть, довідкою №121 від 23.02.2018р. та державним актом.

Суд визнає, що зазначена позивачем причина пропуску строку для подання заяви прийняття спадщини є поважною, так як вона проживає в м.Червоногра та на момент відкриття спадщини взагалі була відсутня на території України, а тому їй слід визначити додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини.

Керуючись ст.ст. 12, 81, 263-265 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Позов задовольнити.

Визначити ОСОБА_1 додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , тривалістю два місяці з дня набрання рішенням законної сили.

Рішення може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Сокальський районний суд Львівської області.

Відомості, які зазначаються в рішенні суду відповідно до п.4) ч.5 ст.265 ЦПК України та не проголошуються, відповідно до ч.2 ст.268 ЦПК України.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Мурованська сільська рада Сокальського району, ЄДРПОУ:04373944 місцезнаходження: с.Муроване, Сокальський район, Львівська область.

Головуючий: М. Я. Адамович

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено22.10.2019
Номер документу85070703
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —454/504/19

Рішення від 21.10.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні