Рішення
від 21.10.2019 по справі 664/1963/19
ЦЮРУПИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21.10.2019

Справа №664/1963/19

Провадження № 2-о/664/106/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2019 року Цюрупинський районний суд

Херсонської області

в складі: судді Яценка О.М.,

за участю секретаря судового засідання Брустман О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Олешки Херсонської області в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Горностаївська районна державна адміністрація Херсонської області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документа , -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, а саме просить встановити те, що державний акт серії ХС за № 016771 на право власності на земельну ділянку, площею 5,38 га, розташованої на території Горностаївської селищної ради, виданого на ім`я ОСОБА_2 , дійсно належить йому, ОСОБА_1 . В обґрунтування вимог посилається на те, що являється власником вказаної земельної ділянки, під час оформлення та видачі державного акту на зазначену земельну ділянку його прізвище було вказано як ОСОБА_3 , проте відповідно до паспортних даних його прізвище ОСОБА_4 . Внаслідок помилки в написанні прізвища заявника виникли неузгодженості між документами, що посвідчують його особу та правовстановлюючим документом на землю. Тому просить встановити факт належності йому правовстановлюючого документу, а саме державного акту на право власності на земельну ділянку.

Заявник в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, подану заяву підтримує в повному обсязі.

Представник заявника в судове засідання не з`явився, подав клопотання про проведення судового засідання за його відсутності.

Відповідно до ч.3 ст.211 ЦПК України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Враховуючи вказане, у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з розглядом справи за відсутності сторін фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 18 листопада 2004 року на ім`я ОСОБА_2 було видано державний акт серії ХС за № 016771 на право власності на земельну ділянку, площею 5,38 га, розташованої на території Горностаївської селищної ради. Відповідно до паспорту громадянина України прізвище заявника правильно зазначається як ОСОБА_4 . У зв`язку із відсутністю можливості видання нового державного акту заявник не може встановити факт належності йому нерухомого майна, що також підтверджується відповіддю, наданою Горностаївською районною державною адміністрацією Херсонської області за вих. № 01-13/0/18-73 від 09.08.2018 року.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Відповідно до листа ВСУ Про судову практику у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення у відповідності з п.6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суди розглядають справи про встановлення фактів належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по-батькові, місце і час народження якої, що визначені в документі не збігаються з ім`ям по-батькові, прізвищам, місцем і часом народження цієї особи, визначеним у свідоцтві про народження або паспорті.

Відповідно до Постанови Пленуму ВСУ Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення при розгляді справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті, у тому числі, факту належності правовстановлюючого документа, в якому допущені помилки у прізвищі, імені, по батькові або замість імені чи по батькові зазначені ініціали суд повинен запропонувати заявникові подати докази про те, що правовстановлюючий документ належить йому і що організація, яка видала документ, не має можливості внести до нього відповідні виправлення.

Таким чином, враховуючи те, що в державному акті було дійсно допущено описку в написанні прізвища заявника, іншим, окрім судового порядку, встановити факт заявник не має змоги, тому суд приходить висновку про те, що заява ОСОБА_1 є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі ст. 315 ЦПК України, керуючись ст.ст. 12, 13, 95, 211, 247, 263-265, 319, 354,355 ЦПК України суд

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , правовстановлюючого документа - державного акту серії ХС за № 016771 на право власності на земельну ділянку, площею 5,38 га, розташованої на території Горностаївської селищної ради, виданого на ім`я ОСОБА_2 .

На рішення може бути подано апеляційну скаргу до Херсонського апеляційного суду через Цюрупинський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Заявник: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Горностаївська районна державна адміністрація Херсонської області, код ЄДРПОУ: 04060068, розташована за адресою: Херсонська обл.., смт. Горностаївка, вул.. Покровська, буд. 145.

Суддя підпис О.М. Яценко

Згідно з оригіналом.

Суддя Яценко О.М.

Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено22.10.2019
Номер документу85072309
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документа

Судовий реєстр по справі —664/1963/19

Рішення від 21.10.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Яценко О. М.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Яценко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні