Ухвала
від 17.10.2019 по справі 908/2840/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/77/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.10.2019 Справа № 908/2840/19

м.Запоріжжя Запорізької області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Бустер» , код ЄДРПОУ 36365487 (вул. Л. Жаботинського, 29, м. Запоріжжя, 69035)

Суддя Юлдашев О.О.

Представник боржника не з`явився

У підготовчому засіданні розглядається заява Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер , м. Запоріжжя, про відкриття провадження у справі про банкрутство останнього, яка подана у зв`язку з загрозою неплатоспроможності, а саме: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 10.10.2019р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 26/77/19, підготовче засідання суду призначене на 17.10.2019р. о 12-45.

Вивчивши матеріали справи, проаналізувавши діюче законодавство, суд

ВСТАНОВИВ:

Згідно з частиною 2 статті 10 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно з пунктом 1 частини 5 статті 11 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом боржник зобов`язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності).

Згідно з частиною 1 статті 16 Закону про банкрутство перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Враховуючи те, що справа порушується за заявою боржника, господарський суд у підготовчому засіданні з`ясовує ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Так, з матеріалів справи вбачається, що станом на 17.10.2019р. боржник має кредиторську заборгованість на загальну суму 10 905 310,34 грн., дебіторська заборгованість відсутня.

До цього часу кредиторська заборгованість не погашена.

Таким чином, загальний розмір заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер складає 10 905 310,34 грн.

Триста мінімальних розмірів заробітних плат на день подання заяви кредитора становить 1 251 900,00 грн.

Згідно аналізу фінансового становища від 07.10.2019р. товариство не має достатнього рівня фінансової стійкості і залежне від зовнішніх джерел фінансування, знаходиться в кризовому стані, не стабільне.

Отже, недостатність рухомого та нерухомого майна боржника для задоволення вимог кредиторів підтверджена матеріалами справи та балансом товариства станом на 31.12.2018р., тобто, на останню звітну дату

Загальними зборами Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер прийнято рішення про надання повноважень директору на подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство останнього, у зв`язку з неможливістю розрахуватися з кредиторами відповідно до частини 5 статті 11 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом .

Вищевказані факти свідчать про наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер .

За таких обставин суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер , ввести процедуру розпорядження майном, мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити розпорядника майна боржника.

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Відповідно до п.1 ч.1 статті 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

На запит суду автоматизованою системою було визначено кандидатуру арбітражного керуючого Боярчукова Сергія Григоровича (свідоцтво Міністерства юстиції України №120 від 04.02.2013р.), в якості розпорядника майна боржника.

До суду 17.10.2019р. надійшла заява від арбітражного керуючого Боярчукова С.Г. про неможливість взяти участь в якості розпорядника майна ТОВ Бустер .

Разом з тим, до суду із заявою про участь у даній справі звернувся арбітражний керуючий Мірошник Ігор Вікторович (свідоцтво Міністерства юстиції України №820 від 17.04.2013р.)

Відповідно до частини 1 статті 114 Закону у разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України .

Розглянувши заяву вказаного арбітражного керуючого, суд вирішив призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Мірошника І.В. (свідоцтво Міністерства юстиції України №820 від 17.04.2013р., адреса для листування: а/с 1176, м. Запоріжжя, 69005).

Частиною 9 статті 16 Закону про банкрутство визначено, що в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати. Відповідно до статті 115 Закону про банкрутство грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п`яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника.

Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна. Суд вважає за необхідне встановити грошову винагороду розпоряднику майна у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер , м. Запоріжжя.

Попереднє засідання суду слід призначити на 28.11.2019р. о 10-30.

Керуючись статтями 2, 10, 11, 16, 19, 22, 114, 115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , статтями 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Бустер» , код ЄДРПОУ 36365487 (вул. Л. Жаботинського, 29, м. Запоріжжя, 69035).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника.

Призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Мірошника І.В. (свідоцтво Міністерства юстиції України №820 від 17.04.2013р., адреса для листування: а/с 1176, м. Запоріжжя, 69005 ).

Встановити грошову винагороду розпоряднику майна у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер , м. Запоріжжя.

З метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Бустер , м. Запоріжжя, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Попереднє засідання суду призначити на 28.11.2019р. о 10-30.

Зобов'язати розпорядника майна боржника в установленому законом порядку до 25.11.2019р. :

- надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів;

- скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження суду;

- провести інвентаризацію майна боржника.

Зобов`язати розпорядника майна боржника повідомити усіх конкурсних кредиторів про день та час попереднього засідання суду.

Визнати обов`язковою явку в судове засідання уповноважених представників сторін та розпорядника майна.

Копію ухвали надіслати: боржнику, розпоряднику майна Мірошнику І.В., Жовтневому районному суду м. Запоріжжя, Олександрівському ВДВС м. Запоріжжя, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення - 17.10.2019р. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України, шляхом подання наразі апеляційної скарги через господарський суд Запорізької області.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення17.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85080125
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство останнього, яка подана у зв`язку з загрозою неплатоспроможності, а саме: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами

Судовий реєстр по справі —908/2840/19

Ухвала від 10.03.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 14.01.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 19.12.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 28.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні