Постанова
від 29.01.2010 по справі 2а–10372/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а - 10372/0 9/0470

Категорія стат . обліку - 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2010 року м. Дніпроп етровськ

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Барано вського Р. А.

при секретарі судового зас ідання Крутоус В.І.

розглянувши у письмовому п ровадженні адміністративни й позов Державної податкової інспекції у Красногвардійсь кому районі м. Дніпропетровс ька до Обслуговуючого коопер ативу Автогаражного коопера тиву «Темп» про припинення ю ридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Красногвардійсь кому районі м. Дніпропетровс ька, просить суд припинити юр идичну особу - Обслуговуючи й кооператив Автогаражний ко оперативу «Темп», код ЄДРПОУ 23371414.

Позовні вимоги вмоти вовані тим, що відповідач біл ьше року не надає податкову з вітність з будь-якого податк ового платежу, що відповідно до ст. 38 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб - підприє мців" є підставою для постано влення судового рішення про припинення юридичної особи.

Враховуючи, що при підгото вці справи до розгляду дотри мано вимоги Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни щодо належного повідомлен ня сторін у справі про час та м ісце судового розгляду справ и, тому суд вважає можливим ро зглянути справу за наявними у ній матеріалами.

Дослідивши матеріали спра ви, суд дійшов висновку, що поз ов належить задовольнити пов ністю із наступних підстав.

Матеріалами справи підтве рджено, що Обслуговуючий коо ператив Автогаражний коопер ативу «Темп», зареєстроване Виконавчим комітетом Красно гвардійської районної ради м . Дніпропетровська 08.12.2003 р. за ад ресою: м. Дніпропетровськ, вул . Фабрична, б. 1, код ЄДРПОУ 23371414.

26.02.2004 року відповідача взято на облік у Державній по датковій інспекції у Красног вардійському районі м. Дніпр опетровська.

Проведеною позиваче м перевіркою встановлено, що відповідач не подає передба чені законодавством податко ві декларації та документи б ухгалтерської звітності в по датковий орган з 2007 року.

У зв'язку з цим, позива чем подано позов до суду про п рипинення юридичної особи Об слуговуючого кооперативу Ав тогаражного кооперативу «Те мп», код ЄДРПОУ 23371414.

Згідно п.17 ст. 11 Закону У країни "Про державну податко ву службу в Україні" органи де ржавної податкової служби в установленому законом поряд ку мають право звертатися у п ередбачених законом випадка х до судових органів із заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації юр идичної особи.

В силу ст. 104 Цивільного Коде ксу України та ст. 33 Закону Укр аїни " Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" юридична о соба припиняється в результа ті передання всього свого ма йна, прав та обов'язків іншим ю ридичним особам - правонасту пникам у результаті злиття, п риєднання, поділу, перетворе ння (реорганізації) або в резу льтаті ліквідації за рішення м, прийнятим засновниками (уч асниками) юридичної особи аб о уповноваженим ними органом , за судовим рішенням або за рі шенням органу державної влад и, прийнятим у випадках, перед бачених законом.

Згідно з ч.1 та 2 ст. 38 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних та фізичних осі б-підприємців" державна реєс трація припинення підприємн ицької діяльності юридичної особи проводиться у разі пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи. При ць ому, підставою для винесення рішення про припинення підп риємницької діяльності юрид ичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особ и, зокрема, є неподання протяг ом року органам державної по даткової служби податкових д екларацій, документів фінанс ової звітності відповідно до закону.

Частина 1 пункту 2 статті 9 Зак ону України «Про систему опо даткування», зобов' язує под ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчи сленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плате жів).

Виходячи зі змісту ст. 124 Конс титуції України, згідно якої юрисдикція судів поширюєтьс я на всі правовідносини, що ви никають у державі та статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" в силу якої підставою для вин есення рішення про припиненн я підприємницької діяльност і юридичної особи, що не пов'яз ане з банкрутством юридично ї особи, зокрема, є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону, суд вважає обґр унтованим звернення позивач а до суду з вимогою припинити юридичну особу саме з наведе ної підстави.

Суд приходить до висновку, щ о вимоги позивача про припин ення юридичної особи законні та обґрунтовані, тому позов п ідлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 11, 14, 70, 71, 86, 159-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, ст. 11 Закону Ук раїни «Про державну податков у службу України», ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Красногвардійському рай оні м. Дніпропетровська до Об слуговуючого кооперативу Ав тогаражного кооперативу «Те мп» про припинення юридичної особи задовольнити повністю .

Припинити юридичну особу - Обслуговуючий кооператив Ав тогаражний кооперативу «Тем п», що зареєстроване за адрес ою: м. Дніпропетровськ, вул. Ф абрична, б. 1, код ЄДРПОУ 23371414.

Копію постанови направити сторонам та Державному реєс тратору для виконання вимог статті 38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців».

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки. У р азі подання апеляційної скар ги постанова, якщо її не скасо вано, набирає законної сили п ісля закінчення апеляційног о розгляду справи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня складення постанови в повному обсязі, заяви про ап еляційне оскарження і поданн я після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подаче ю її копій відповідно до кіль кості осіб, які беруть учать у справі.

Якщо постанову проголошен о у відсутності особи, яка бер е участь у справі, то строк под ання заяви про апеляційне ос карження обчислюється з дня отримання нею копії постанов и.

Постанова складена в повно му обсязі 03.02.2010 р.

Суддя /підпис/ Р .А. Барановський

Дата ухвалення рішення29.01.2010
Оприлюднено11.05.2010
Номер документу8508526
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а–10372/09/0470

Постанова від 29.01.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барановський Роман Анатольевич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні