Ухвала
від 16.10.2019 по справі 405/7116/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/7116/19

1-кс/405/4085/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Кропивницький 16 жовтня 2019 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши на відкритому судовому засіданні клопотання слідчого відділуСУ ГУНаціональної поліціїв Кіровоградськійобласті ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.06.2019 №12019120150000379, за ознакамикримінальних правопорушень,передбачених ч.1ст.185,ч.1ст.358,ч.5ст.191 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий в клопотанні стверджує, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі, а також предмети та документи, що мають значення для розкриття вчиненого кримінального правопорушення мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей, а також предметів та документів з наступною можливістю їх вилучення.

Слідчий на судове засідання не з`явився, про дату та час повідомлений належним чином, звернувся до суду з заявою, в якій просить провести розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » на судове засідання не з`явився, про дату та час повідомлений належним чином, причини неявки до суду не повідомив.

Вивчивши клопотання, надавши оцінку доданим матеріалам на предмет їх належності та допустимості, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що слідчим відділу СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.06.2019 №12019120150000379, за ознакамикримінальних правопорушень,передбачених ч.1ст.185,ч.1ст.358,ч.5ст.191 КК України.

Досудове слідство у даному кримінальному провадженні здійснюється у зв`язку з підробкою документів ОСОБА_4 документів про право власності на майновий комплекс ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який розташований за адресою: АДРЕСА_1 ; службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за попередньою змовою з службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом незаконної перереєстрації майна, привласнили нерухоме майно, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Крім цього, 16.07.2019 державний реєстратор ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_5 , на підставі акту прийому-передачі майна до статутного капіталу, поданих реєстратору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », здійснила реєстрацію права власності на об`єкти нерухомості розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

У відповідності до п. 5 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні зазначаються, зокрема значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя вважає, що для отримання відомостей про колишню адресу реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », встановлення кола осіб засновників та керівників Товариства, кола причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень осіб, існує необхідність у проведенні тимчасового доступу до документів, які стосуються надання в оренду приміщення за адресою АДРЕСА_4 , оплати наданих послуг, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_5 .

Слідчий суддя вважає, що документи до яких слідчий просить отримати доступ, перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази.

Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, тому існує необхідність у наданні тимчасового доступу до них, а клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.159-166, 369-372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів задовольнити.

Надати слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 , слідчому відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_8 тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення в оригіналах, які перебувають у володінні ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », код НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_5 , а саме:

- договорів оренди приміщення за адресою: АДРЕСА_4 , укладених з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »;

- актів прийому передачі приміщення;

- рахунків про оплату наданих послуг

Строк дії ухвали визначити до 16.11.2019.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення16.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85092739
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/7116/19

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні