Ухвала
від 10.10.2019 по справі 757/54188/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54188/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 жовтня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 42019101060000290 від 19.09.2019 надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019101060000290 від 19.09.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що згідно повідомлення ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, ТОВ Телекарт закупив ліцензоване програмне забезпечення у ТОВ Софтліст, який в свою чергу не здійснював в офіційному порядку його закупівлю у резидентів на території України та компаній не резидентів. Зазначені факти містять ознаки імітації постачання сертифікованого програмного забезпечення. Крім того, в рамках даних тендерів здійсненно постачання обладнання в кількості 1669 комплектів на загальну суму 20,9 млн. грн. За наявною інформацією, вартість закупівлі даного обладнання у фірми виробника на 6,5 млн. нижча від вартості її постачання на комунальне підприємство.

Органом досудового розслідування встановлено, що офіс ТОВ «Софтліст»(33086430)знаходитьсяв нежитловомуприміщенні за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 53А,яке знаходиться на праві власності ТОВ ІНФОРМ-ПРОЕКТ-2 (код ЄДРПОУ 34695929) та яке фактично використовує ТОВ «Софтліст» (33086430), в якому можуть знаходитись предмети, речі та документи, які можуть мати значення для встановлення обставин, які згідно статті 91 КПК України підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Згідно відомостей Інформаційної довідки із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на нежитлове приміщення за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 53А, зареєстроване за ТОВ ІНФОРМ-ПРОЕКТ-2 (код ЄДРПОУ 34695929).

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурору Київської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_3 , а також прокурорам групи прокурорів та слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 42019101060000290 на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 53А, яке фактично використовує ТОВ «Софтліст» (код ЄДРПОУ 33086430)та яке перебуває на праві власності за ТОВ ІНФОРМ-ПРОЕКТ-2 (код ЄДРПОУ 34695929)з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, відшукання речей, документів, а саме:документальних матеріалів (договорів з додатками) зі змінами і доповненнями, первинних фінансово-господарських документів, актів виконаних робіт та прийому-передачі, платіжних документів, залучених субпідрядних організацій, специфікацій, видаткових та прибуткових, товарно-транспортних накладних, а у випадку ввезення товарів на митну територію України і вантажно-митних декларацій; технічних умов, регламентів та сертифікатів відповідностей на поставлені товари та програмні продукти; текстовий опис ліцензій на програмне забезпечення Virtus, кількість ліцензій, строк дії ліцензій, серійні номери або коди (ключі) активації програмного забезпечення Virtus, посилання на сторінки мережі Інтернет для завантаження програмного забезпечення Virtus, умови ліцензійних угод з посиланнями на офіційний сайт розробника для їх завантаження в яких сторонами є ТОВ «Софтліст» (33086430)з ТОВ «Телекарт»(кодЄДРПОУ 38746725);MadlenaenterpriseFZE (розробником програмного продукту Virtus, Dubai); інші офіційні дистриб`ютори програмного забезпечення Virtus на території України; виданих та отриманих податкових накладних тощо, оригіналів абоможливості уповноваженим співробітникамСБ Українизробити криміналістичнікопії матеріальнихносіїв інформації(дисківCD/DVD,флеш накопичувачів,жорстких дисків,комп`ютерної техніки,серверів),що містятьпрограмне забезпеченняабо іншідані,що єоб`єктом купівлі/продажу/орендив рамкахдоговорів ТОВ «Софтліст» (33086430)з ТОВ «Телекарт»(кодЄДРПОУ 38746725);MadlenaenterpriseFZE (розробником програмного продукту Virtus, Dubai); іншими офіційними дистриб`юторами програмного забезпеченняVirtusна територіїУкраїни,які включають паперові або електронні матеріали переписки з такими постачальниками за період з 01.01.2018 по теперішній час; доступів до комп`ютерів, ноутбуків, планшетів, мобільних телефонів та інших матеріальних носіїв інформації за адресами проведення слідчих дій, які мають значення для потреб кримінального провадження з можливість їх вилучення, а також інші предмети, які використовувались для вчинення кримінального правопорушення, та які можуть мати доказове значення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/54188/19-к.

Примірник 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85098751
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/54188/19-к

Ухвала від 10.10.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні