Ухвала
від 22.10.2019 по справі 314/4182/19
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/4182/19

Провадження № 2/314/1391/2019

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

22.10.2019 року м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області у складі судді Кіяшко В.О.,розглянувши матеріали справи

за позовною заявою позивача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , ІНН НОМЕР_1

до відповідача: ОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , інші відомості не відомі,

третя особа: Антонівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області, адреса: Запорізька область, Вільнянський район, село Антонівка, вул. Центральна, 48, код ЄДРПОУ 24906248

про усунення перешкод у володінні та користуванні земельною ділянкою, -

встановив:

до суду надійшов позов ОСОБА_1 про усунення перешкод у володінні та користуванні земельною ділянкою.

Згідно з вимогами Цивільного процесуального кодексу України , зазначена позовна заява підсудна Вільнянському районному суду Запорізької області. Заява подана і оформлена в порядку, встановленому ст.ст. 175-177 ЦПК України . Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд не вбачає.

З наведених підстав, суд дійшов висновку про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та призначення підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 175-177 , 187 , 189-190 ЦПК України, суддя -

постановив:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 314/4182/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа: Антонівська сільська рада Вільнянського району Запорізької області про усунення перешкод у володінні та користуванні земельною ділянкою.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у справі № 314/4182/19 на 27.11.2019 р. о 15.30годинів приміщенні Вільнянського районного суду Запорізької області за адресою: м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 4, ІІІ поверх .

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України .

Роз`яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України , звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подачі відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача відповідно до ч. 4 ст. 178 ЦПК України , одночасно з наданням (надісланням) відзиву до суду, надіслати (надати) його копію та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Судом роз`яснюється відповідачу, що згідно з ч. 8 ст. 178 ЦПК України , у разі ненадання останнім відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Також, відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України , відповідач має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України , копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України , копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Треті особи також мають подати відзив або пояснення на позов. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються тотожні для відзиву правила.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб, свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив - до закінчення підготовчого провадження.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленими ст.ст. 116-119 ЦПК України .

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

Уразі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud0805/ .

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України ) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:В. О. Кіяшко

22.10.2019

Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85102164
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —314/4182/19

Рішення від 01.09.2022

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Рішення від 22.08.2022

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 29.01.2021

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Кіяшко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні