Ухвала
від 22.10.2019 по справі 340/2315/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 жовтня 2019 року м.Дніпросправа № 340/2315/19

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Баранник Н.П. (доповідач),

суддів: Дурасової Ю.В., Юрко І.В.,

перевіривши на відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 на ухвалу Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2019 року у справі № 340/2315/19 за позовом ОСОБА_2 до Соборного відділу державної виконавчого служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті особи: Сільськогосподарське приватне підприємство Біле озеро , Товариство з обмеженою відповідальністю Доброульянівка , Товариство з обмеженою відповідальністю Зоря нив , Товариство з обмеженою відповідальністю Колодязнянське , Приватне акціонерне товариство Страхова компанія Інгосстрах про визнання дій протиправними та зняття арешту,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2019 року відмовлено у відкритті провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_2 до Соборного відділу державної виконавчого служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області про визнання дій протиправними та зняття арешту.

До Третього апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 на ухвалу Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2019 року у справі № 340/2315/19.

Розглянувши матеріали апеляційної скарги, колегія суддів вважає, що її необхідно повернути скаржнику, з огляду на наступне.

Відповідно до частини першої статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Згідно з частиною другою статті 55 КАС України особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника.

За змістом частин першої, другої статті 59 КАС України повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені довіреністю фізичної або юридичної особи, зокрема, довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або, у визначених законом випадках, іншою особою.

Частинами шостою, восьмою цієї ж норми визначено, що оригінали документів, зазначених у цій статті, копії з них, засвідчені суддею, або копії з них, засвідчені у визначеному законом порядку, приєднуються до матеріалів справи. У разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

Аналіз наведених норм дає підстави для висновку, що право на подання і підписання апеляційної скарги має особисто особа або її представник, повноваження якого повинні бути визначені у відповідному документі, що посвідчує такі повноваження.

Апеляційна скарга подана від імені ОСОБА_2 та підписана ОСОБА_1 .

Водночас, до матеріалів апеляційної скарги скаржником не додано документу, що підтверджує повноваження ОСОБА_1 на підписання апеляційної скарги від імені ОСОБА_2 ..

За таких обставин, апеляційна скарга ОСОБА_2 підписана представником за відсутності повноважень такої особи на здійснення представництва.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Оскільки апеляційну скаргу підписано особою, право якої на вчинення таких дій не підтверджено у встановленому законом порядку, апеляційна скарга підлягає поверненню відповідно до п.1 ч.4 ст.298 КАС України.

Керуючись п.1 ч.4 ст.298 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 на ухвалу Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2019 року у справі № 340/2315/19 - повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст.325 КАС України та може бути оскаржена до Верховного Суду в порядку та строки визначені ст.329 КАС України.

Головуючий - суддя Н.П. Баранник

суддя Ю. В. Дурасова

суддя І.В. Юрко

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено24.10.2019
Номер документу85120953
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/2315/19

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

К.М. Притула

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні