Ухвала
від 23.10.2019 по справі 724/1673/19
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/1673/19 Провадження № 2-о/724/68/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 жовтня 2019 року м.Хотин

Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Гураль Л.Л.

секретаря судового засідання: Рижак П.С.

розглянувши в порядку окремого провадження в місті Хотині Чернівецької області справу за заявою Хотинської районної державної адміністрації в інтересах ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 про звільнення опікуна від його обов`язків,-

В С Т А Н О В И В:

23 вересня 2019 року заявник Хотинська районна державна адміністрація звернулася до Хотинського районного суду Чернівецької області із заявою про звільнення опікуна від його обов`язків.

В обгрунтування заяви посилається на те, що рішенням Хотинського районного суду від 06.11.2.008p. справа № 2-759/2008 ОСОБА_3 була позбавлена батьківських прав відносно її малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначено опікуном над дитиною його прабабусю ОСОБА_2 , 1935 р.н., жительку АДРЕСА_1 .

Пояснює, що на даний час ОСОБА_2 фактично не опікується неповнолітнім правнуком ОСОБА_1 . Відповідно до розпорядження Вижницької районної державної адміністрації від 05.08.2019 № 138 Про поповнення дитячого будинку сімейного типу Кукуняків та влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування на виховання та спільне проживання Опально ОСОБА_4 влаштований до дитячого будинку сімейного типу.

Тому заявник просить суд звільнити ОСОБА_2 від обов`язків опікуна відносно неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник представник Хотинської РДА Новіцька О.А. в судове засідання не з`явилася, але належним чином була повідомлена про розгляд справи, про причини неявки не повідомила.

Заінтересована особа ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася, проте надала суду заяву, в якій просить справу слухати без її участі, вимоги заяви підтримує, проти звільнення її від обов`язків опікуна відносно правнука ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 не заперечує .

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що вимоги заяви підлягають задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Судом досліджено копію рішення Хотинського районного суду від 06.11.2008p. справа № 2-759/2008, згідно якого ОСОБА_3 була позбавлена батьківських прав відносно її малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначено опікуном над дитиною його прабабусю ОСОБА_2 (а.с.3).

Розпорядженням Вижницької районної державної адміністрації від 05.08.2019 № 138 Про поповнення дитячого будинку сімейного типу Кукуняків та влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування на виховання та спільне проживання Опально ОСОБА_4 влаштований до дитячого будинку сімейного типу (а.с.4-6).

Статтею 75 частиною 3 Цивільного кодексу України передбачено, що за заявою органу опіки та піклування суд може звільнити особу від повноважень опікуна або піклувальника у разі невиконання нею своїх обов`язків, порушення прав підопічного, а також у разі поміщення підопічного до навчального закладу, закладу охорони здоров`я або закладу соціального захисту.

Згідно з ч.2 ст.300 ЦПК України, суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. Суд за заявою особи, над якою встановлено піклування, може звільнити піклувальника від його повноважень і призначити за поданням органу опіки та піклування іншого піклувальника, про що постановляє ухвалу. Суд розглядає питання про звільнення опікуна або піклувальника в судовому засіданні з повідомленням заінтересованих осіб. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про звільнення опікуна або піклувальника.

З огляду на викладене, оцінюючи докази у їх сукупності, суд приходить висновку, що заяву слід задовольнити, та звільнити ОСОБА_2 від обов`язків опікуна відносно неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки останній влаштований до дитячого будинку сімейного типу.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 247, 259- 261, 300 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Хотинської районної державної адміністрації (вул. Незалежності, 25а, м. Хотин Чернівецької області, код ЄДРПОУ 04062191) в інтересах ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) про звільнення опікуна від його обов`язків - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_2 від обов`язків опікуна відносно неповнолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду, а у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено та підписано 23.10.2019р.

Суддя: Л. Л. Гураль

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення23.10.2019
Оприлюднено24.10.2019
Номер документу85138789
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —724/1673/19

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні