Ухвала
від 16.09.2019 по справі 757/48892/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48892/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання начальника першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує наступне.

Першим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019100000001044, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.08.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч. 2 ст. 364 КК України, -

Мотивуючи клопотання слідчий вказує, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 з управління зоною відчуження в особі заступника голови ОСОБА_4 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі в.о. директора ОСОБА_5 та начальника служби забезпечення пропуску та супроводу відвідувачів зони відчуження ОСОБА_6 , у злочинній змові з громадянином ОСОБА_7 , можуть бути причетні до розкрадань бюджетних коштів виділених для виконання робіт на території зони відчуження ЧАЕС.

Проведеними заходами встановлено, що з метою привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення заходів з відновлення зони відчуження, використовуючи необхідність проведення відповідних закупівель, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в системі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » оприлюднено звіти про укладені договори з придбання послуг з архітектурного проектування (розробка проектно-кошторисної документації за завданням на проектування по об`єкту «Будівництво навісу КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області»; закупівля робіт з розробки проектно-кошторисної документації за завданням на проектування по об`єкту: «Реконструкція асфальтно-бетонованого майданчика шляхом влаштування ФЕС на території КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », Іванківський район, Київська область»; закупівля робіт з розробки проектно-кошторисної документації по об`єкту: «Капітальний ремонт будівлі АДРЕСА_1 » та придбанню робіт з розробки проектно-кошторисної документації за завданням на проектування по об`єкту: «Будівництво інформаційно-сервісного центру (терміналу) на КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області»). Відповідно до зазначеної інформації, виконавцем послуг за всіма процедурами закупівель являється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яке в період з 01.12.2018 року по 25.06.2019 року надавало вищевказані послуги на загальну суму в розмірі 1,8 млн. грн.

За результатами проведення іншої низки тендерних процедур (закупівля робіт з розробки робочого проекту «Будівництво комплексу інтегрованих систем безпеки та контролю доступу на КПП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області»; закупівля робіт з розробки робочого проекту «Будівництво комплексу інтегрованих систем безпеки та контролю доступу на КПП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області»; закупівля будівельних робіт на об`єкті «Будівництво комплексу інтегрованих систем безпеки та контролю доступу на КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області» та закупівля приладів звукової та візуальної сигналізації) договори укладено з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ). Загальна сума укладених договорів складає 1,87 млн. грн. Станом на 30.07.2019 здійснено оплату по одному із договорів (закупівля будівельних робіт на об`єкті «Будівництво комплексу інтегрованих систем безпеки та контролю доступу на КПП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у зоні відчуження Іванківського району Київської області») в розмірі 0,85 млн. грн.

Проведеним аналізом отриманої інформації встановлено, що посадові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за попередньою змовою із керівниками зазначених суб`єктів господарювання, штучно завищили вартість робіт та надали недостовірні відомості у тендерній документації з метою привласнення частини бюджетних коштів.

З метою забезпечення повного, швидкого та неупередженого досудового розслідування та надання правової оцінки діям службових осіб державного підприємства та суб`єктів господарської діяльності необхідним є огляд, дослідження з приєднанням до кримінального провадження первинних документів бухгалтерського та податкового обліку (договори, додатки та додаткові угоди до договорів, видаткові накладні, податкові накладні, акти приймання передачі, виконаних робіт/наданих послуг, виписки з банківських рахунків), та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

У судове засідання слідчий не з`явився, до суду подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходиться речі та документи у судове засідання не з`явився, просив проводити розгляд клопотання за його відсутності, заперечив в частині надання оригіналів документів.

Враховуючи положення ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе розглянути клопотання за відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження за клопотанням та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, аналізуючи обґрунтування слідчого з відповідністю до фабули кримінального правопорушення, приходить до висновку, що документи, до яких просить доступ слідчий, дійсно перебувають у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та в подальшому може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-160, 161, 162, 163, 542 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання начальника першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих: ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ; ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , , ОСОБА_13 ; ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, а саме: первинних документів бухгалтерського та податкового обліку (договори, додатки та додаткові угоди до договорів, видаткові накладні, податкові накладні, акти приймання передачі, виконаних робіт/наданих послуг, виписки з банківських рахунків), та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження;

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_20

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/48892/19-к

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні