Ухвала
від 24.10.2019 по справі 580/3336/19
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

24 жовтня 2019 року справа № 580/3336/19 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Бабич А.М., перевіривши матеріали адміністративного позову Управління Держпраці у Черкаській області до Дочірнього підприємства Грім приватного підприємства фірми Гром про застосування заходів реагування,

УСТАНОВИЛА:

23.10.2019 Управління Держпраці у Черкаській області (18000, м. Черкаси, бульв.Шевченка, буд.205; код ЄДРПОУ 39881228) (далі - позивач) подало у Черкаський окружний адміністративний суд позов про застосування до Дочірнього підприємства Грім приватного підприємства фірми Гром (20133, Черкаська обл., Маньківський р-н, с.Паланочка, вул. Українська, буд.66; код ЄДРПОУ 32230747) (далі - відповідач) заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - зобов`язати зупинити до усунення порушень, які створюють загрозу життю працюючих:

експлуатацію навантажувача телескопічного JCB 531-70 (днз 37643 НОМЕР_1 );

експлуатацію обладнання складу паливно-мастильних матеріалів: резервуарів для зберігання паливно-мастильних матеріалів (3 од.), паливно-роздавальної колонки (1 од.);

виконання шиномонтажних робіт;

експлуатацію свердлильного і заточного верстатів без інвентарних номерів, що знаходяться в ремонтній майстерні;

виконання газонебезпечних робіт, - за адресою АДРЕСА_1 обл. АДРЕСА_2 Маньківський р- АДРЕСА_3 с. АДРЕСА_4 , вул. АДРЕСА_5 , буд.66.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідач порушує вимоги законодавства з охорони праці, які створюють загрозу життю і здоров`ю людей.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Позивач просив розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного провадження. Зважаючи на характер спірних правовідносин і предмет спору, обсяг наданих до позовної заяви доказів та предмет дослідження, значення заявленого предмета спору для відповідача, наявні ознаки складної справи. Тому клопотання позивача не є обґрунтованим та наявні підстави прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження, а справу вирішити у загальному позовному провадженні.

Частинами 1, 2 ст. 173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з ч.ч.1-2 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Тому наявні підстави призначити підготовче засідання у справі та витребувати докази для забезпечення судового розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИЛА:

1. Прийняти позовну заяву Управління Держпраці у Черкаській області до розгляду.

Відмовити повністю у задоволенні його клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відкрити загальне позовне провадження у справі.

2. Призначити підготовче засідання на 08 листопада 2019 року об 11 год. 00 хв. , що буде проводитись одноособово суддею Бабич А.М. у залі Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м.Черкаси, бульвар Шевченка, 117.

3. Встановити відповідачу строк, тривалістю п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, для надіслання: суду - відзиву на позовну заяву та всіх письмових і електронні доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копії відзиву та доданих до нього документів. Зобов`язати відповідача в разі надання відзиву зазначити у ньому, серед іншого, конкретні правові підстави та фактичні обставини порушення законодавства з охорони праці.

Зобов`язати позивача надати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали належим чином завірені копії усіх документів, що були передумовою та предметом перевірки, за наслідками якої складений акт від 13.09.2019 №746-070. Зобов`язати позивача у разі неможливості надати наявні докази у вищевказаний строк письмово повідомити суд про причини та надати на їх підтвердження відповідні докази у п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали.

Встановити позивачу строк тривалістю п`ять днів з дня отримання відзиву для подання суду відповіді на відзив.

4. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

5. У підготовче засідання викликати учасників справи. Сторони можуть надати клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

6. Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов`язані завчасно повідомити про це суд.

7. Копію ухвали направити учасникам справи.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та у разі порушення правил підсудності може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом 15 днів з моменту її складення.

Суддя А.М. Бабич

Дата ухвалення рішення24.10.2019
Оприлюднено25.10.2019
Номер документу85146056
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —580/3336/19

Рішення від 20.12.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Рішення від 20.12.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 24.10.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні