Ухвала
від 23.10.2019 по справі 679/1024/19
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/679/20/2019

Справа № 679/1024/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2019 року м.Нетішин

Нетішинський міський суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Базарника Б.І.,

за участю секретаря судового засідання Дмітрієвої О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Нетішин заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Пулинська селищна рада Пулинського району Житомирської області, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Нетішинського міського суду Хмельницької області перебуває вищевказана заява про встановлення факту, що має юридичне значення.

23.10.2019 року до суду через канцелярію суду від представника заявниці надійшло клопотання про витребування доказів.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що предметом розгляду означеної справи є зокрема встановлення факту, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , є однією і тією ж особою, а також встановити факту реєстрації 28 листопада 1957 року Відділом державної реєстрації актів цивільного стану Житомирського міського управління юстиції актового запису № 1190 про шлюб між ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Вказує, що в підтвердження означених фактів заявниця з поміж іншого посилається на те, що свідоцтво про укладення шлюбу між її батьками не збереглося, проте є витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію шлюбу із зазначенням відомостей про другого з подружжя № 00022799106 від 08.05.2019 року, у якому зазначено, що батько заявниці укладав шлюб в 1957 році із ОСОБА_5 .

В той же час у вказаному витягу з актового запису не зазначено дати народження нареченої та місце її народження, а тому його неможна співставити із відповідними датами та місцем народження ОСОБА_3 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_5 в м. Коростень, а тому виникає необхідність в отриманні інформації щодо місця народження ОСОБА_5 .

Окрім того, вважає за необхідне отримати інформацію щодо реєстрацію шлюбу ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Також зазначає, що заявницею отримано від своїх брата та сестри, які станом на сьогодні проживають за межами України, свідоцтв про їх народження в яких є виправлення із відповідними застереженнями щодо по батькові народжених, а також щодо імені та по батькові матері народжених ОСОБА_3 .

Таким чином, виникає необхідність в ознайомленні із актовими записами про народження сестри заявниці - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , та брата заявниці - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Ухвалою суду від 30.07.2019 року відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду.

В судове засідання представник заявниці ОСОБА_8 не з`явився, подав заяву, в якій просив подане ним клопотання розглядати без його участі.

Заінтересована особа - Пулинська селищна рада Пулинського району Житомирської області належним чином повідомлена про дату, час та місце судового засідання, свого представника не забезпечила.

У відповідності з ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами, в тому числі, письмовими доказами.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.ч.6, 7 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне задоволити клопотання представника заявниці та витребувати запитувані документи, а розгляд справи відкласти.

Керуючись ст.ст.76, 84, 260, 261 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявниці ОСОБА_8 - задовольнити.

Витребувати з Коростенського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області (11500, м. Коростень, вул. Грушевського, 25) витяг з актового запису про народження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та витяг з актового запису про народження ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Витребувати з Житомирського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Соборний, 1) відомості щодо укладення шлюбу ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Гадяцького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області (37300, Полтавська обл., місто Гадяч, вулиця 50 р. жовтня, будинок 13, АДРЕСА_1 ) відомості (витяг з актового запису) про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Витребувати із виконавчого комітету Коростенської міської ради копію карти по квартирного обліку (домової книги) щодо ОСОБА_3 ( ОСОБА_9 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати із виконавчого комітету Коростенської міської ради (вул.Грушевського, 22, м.Коростень. 11500) копію карти по квартирного обліку (домової книги) щодо ОСОБА_3 ( ОСОБА_9 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати з Рашівської сільської ради Гадяцького району Полтавської області (код ЄДРПОУ 21051243, вул. Миру, 50, с. Рашівка, Гадяцького району Полтавської області 37343) копію з погосподарської книги за 1960-1965 роки в частині, що стосується ОСОБА_3 ( ОСОБА_9 ) ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копії ухвали направити для виконання.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Розгляд заяви про встановлення факту, що має юридичне значення відкласти на 15 годину 30 хвилин 25.11.2019 року.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї можуть були включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Б.І. Базарник

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.10.2019
Оприлюднено25.10.2019
Номер документу85172420
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —679/1024/19

Рішення від 25.11.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Базарник Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні