Рішення
від 24.10.2019 по справі 593/1303/19
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о/593/54/2019

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"24" жовтня 2019 р. м.Бережани

Бережанський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Шміло В.І.

при секретарі Макійчук Г.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Бережани цивільну справу за заявою ОСОБА_1 до заінтересованої особи Підвисоцької сільської ради, Бережанського району, Тернопільської області про встановлення факту, належності правовстановлюючого документу,-

В С Т А Н О В И В:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до Бережанського районного суду із заявою про встановлення факту, належності правовстановлюючого документу, посилаючись на те, що вона народилася 1938 року у с. Мечищів Бережанського району, Тернопільської області. Як колгоспному пенсіонеру їй було виділено земельний пай на території Підвисоцької сільської ради, Бережанського району, Тернопільської області та 01 грудня 2005 року видано Державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯА № 493067. Однак, в даному Державному акті було помилково вказане її прізвище - " ОСОБА_1 ", замість " ОСОБА_1 ", як є фактично. Через вищезгадану описку у зазначенні її прізвища у Державному акті на землю, вона не може на власний розсуд розпорядитися належною їй земельною ділянкою, що порушує її права-власника землі, а тому вона вимушена звернутися до суду і просить суд встановити юридичний факт того, що Державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯА в„– 493067 виданий 01 грудня 2005 року Бережанським районним відділом земельних ресурсів на ім"я ОСОБА_1 фактично належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як одній і тій самій особі.

В судове засідання заявниця не з"явилася, однак надіслала на адресу суду письмову заяву, в якій зазначила, що заявлені вимоги підтримує та просить суд її задовольнити, а також просить суд розгляд даної справи проводити без її участі.

Представник заінтересованої особи - Підвисоцької сільської ради, Бережанського району, Тернопільської області в судове засідання не з"явився, однак надіслав на адресу суду клопотання, в якому зазначив, що проти задоволення заяви не заперечує та просить суд розгляд даної справи проводити без участі представника селищної ради.

Дослідивши та оцінивши докази по справі, суд встановив наступні факти:

Відповідно до п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім"я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем , ім"ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що заявниця народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 , в с. Мечищів Бережанського району, Тернопільської області, що підтверджується свідоцтвом про народження Серії НОМЕР_2 повторно поновленим 07.08.2019 року Бережанським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, а також паспортом громадянина України Серії НОМЕР_3 виданим 19 листопада 1998 року, Бережанським РВ УМВС України в Тернопільській області.

Як колгоспному пенсіонеру їй було виділено земельний пай на території Підвисоцької сільської ради, Бережанського району, Тернопільської області та 01 грудня 2005 року видано Державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯА № 493067. Однак, в даному Державному акті було помилково вказане її прізвище - " ОСОБА_1 ", замість " ОСОБА_1 ", як є фактично. Через вищезгадану описку у зазначенні її прізвища у Державному акті на землю, вона не може на власний розсуд розпорядитися належною їй земельною ділянкою, що порушує її права-власника землі, а тому вона вимушена звернутися до суду з даною заявою.

Із довідки за № 74 виданої 15 березня 2019 року Підвисоцькою сільською радою, Бережанського району, Тернопільської області вбачається, що на території сільської ради гр. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 не зареєстровано і не проживає .

Проаналізувавши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд прийшов до висновку про доведеність того факту, що Державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯА в„– 493067 виданий 01 грудня 2005 року Бережанським районним відділом земельних ресурсів на ім"я ОСОБА_1 фактично належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , як одній і тій самій особі, а тому заявлені вимоги ОСОБА_1 є підставними і підлягають до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.10,13, 43, 49, 69, 76, 293, 315, 319, 354 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити юридичний факт того, що Державний акт на право власності на земельну ділянку Серії ЯА в„– 493067 виданий 01 грудня 2005 року Бережанським районним відділом земельних ресурсів на ім"я ОСОБА_1 фактично належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( жительці с. Підвисоке, Бережанського району, Тернопільської області, пошт . інд. 47523, РНОКПП : НОМЕР_4 , паспорт Серії НОМЕР_3 вид. 19.11.1998 року Бережанським РВ УМВС України в Тернопільській оюласті), як одній і тій самій особі.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Тернопільського Апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя В.І.Шміло

СудБережанський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення24.10.2019
Оприлюднено26.10.2019
Номер документу85184590
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —593/1303/19

Рішення від 24.10.2019

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Шміло В. І.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Шміло В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні