Постанова
від 25.10.2019 по справі 274/5768/19
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 274/5768/19

н/п 3/0274/2395/19

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.10.2019 року суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Замега О.В., розглянувши матеріали, які надійшли з Бердичівського ВП ГУ НП в Житомирській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, проживаючого за адресою: Житомирська область АДРЕСА_1 Бердичівський район, с АДРЕСА_2 Никонівка; працюючого: бетонярем, ТОВ " АДРЕСА_3 "; за ч. 1 ст. 130 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В:

Згідно протоколу від 30.08.2019 року, громадянин ОСОБА_1 30.08.2019 року о 21 год. 40 хв. в смт. Гришківці по вул. Старий Шлях, 77, керував автомобілем "ВАЗ", д.н.з. НОМЕР_1 , в стані алкогольного сп"яніння, чим порушив вимоги п. 2.9 (а) ПДР України, за що передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину визнав. Пояснив, що мали місце обставини, зазначені в протоколі. Заявив клопотання про передачу його на поруки трудового колективу, оскільки працює на підприємстві в м. Києві та змушений постійно пересуватись на транспортному засобі на різні об"єкти. З приводу вчиненого щиро кається.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 - адвокат Паламарчук С.В. заявив клопотання про передачу ОСОБА_1 на поруки трудового колективу, оскільки останній вину визнає, щиро розкаюється, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, працює на підприємстві в м. Києві бетонярем та змушений автомобілем пересуватись по різним об"єктам на далекі відстані.

Вина ОСОБА_1 також доводиться матеріалами адміністративної справи, зокрема, протоколом та роздруківкою тесту "Драгер" від 30.08.2019 року.

За таких обставин суддя приходить до висновку про доведеність вини ОСОБА_1 у скоєнні ним адміністративного правопорушення та кваліфікує його дії за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

25.10.2019 року на адресу Бердичівського міськрайонного суду від трудового колективу ТОВ "ВАМ-БУД" надійшло клопотання з проханням передати ОСОБА_1 на поруки трудового колективу.

Відповідно до ст. 245 КУпАП, одним із завдань провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне й об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

У відповідності до ст. 21 КУпАП, особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, в тому числі передбачене частиною першою статті 130 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи характер вчиненого правопорушення, ступінь вини ОСОБА_1 , особу порушника, який раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, працює, характеризується виключно позитивно, пом`якшуючу відповідальність обставину - щире каяття порушника та визнання ним вини, а тому суддя вбачає підстави для задоволення клопотання трудового колективу про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу для застосування до нього заходів громадського впливу, що буде достатнім для його виправлення та попередження вчинення правопорушень.

Згідно із ч. 2 ст. 284 КУпАП при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу виноситься постанова про закриття справи.

На підставі викладеного та керуючись статтями 21, 130 ч. 1, 279, 280, 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати ОСОБА_1 винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП, з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТОВ "ВАМ-БУД" (ЄДРПОУ: 42807689, м. Київ, вул. Гната Хоткевича, 12, офіс 177) для застосування до нього заходів громадського впливу.

Про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , директор ТОВ "ВАМ-БУД" повинен не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити Бердичівський міськрайонний суд.

Справу провадженням закрити.

Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Бердичівський міськрайонний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя: О.В. Замега

Дата ухвалення рішення25.10.2019
Оприлюднено26.10.2019
Номер документу85188295
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —274/5768/19

Постанова від 25.10.2019

Адмінправопорушення

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Замега О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні