Ухвала
від 25.10.2019 по справі 802/3338/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

25 жовтня 2019 р. Справа № 802/3338/13-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Жданкіної Наталії Володимирівни розглянувши в письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну сторони у виконавчому листі виданому у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі до суб`єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі до суб`єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Постановою суду від 20.08.2013 адміністративний позов задоволено.

Стягнуто з суб`єкта підприємницької діяльності ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) на користь управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі (22500, Вінницька область, м. Липовець, р/р 37193104000210 ГУДКСУ у Вінницькій області, МФО 802015, код 20115403) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у розмірі 8582,72 грн. Рішення набрало законної сили.

20.08.2013 видано виконавчий лист в адміністративній справі.

16.10.2019 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницької області про заміну стягувача у виконавчому листі її правонаступником, в якій заявник просить замінити сторону стягувача у виконавчому провадженні, а саме Управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницької області.

Ухвалою суду від 17.10.2019 заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №802/3338/13-а призначено до розгляду у судовому засіданні на 25.09.2019.

Сторони та заявник в судове засідання не з`явились, будучи належним чином повідомлення про час, дату та місце розгляду заяви.

Натомість від Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області надійшло клопотання за вх. № 50358, в якому останній просить суд здійснити розгляд заяви без участі представника управління.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За приписами ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі заявника та осіб, які беруть участь у справі, за наявними у справі матеріалами в порядку письмового провадження.

Визначаючись щодо заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходив з такого.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" від 02 червня 2016 року № 1404-VIII виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

За приписами ч. 1, 2, 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до виконавчого листа, виданого Вінницьким окружним адміністративним судом 20.08.2013 у справі №802/3338/13-а стягувачем вказано управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі.

З наданих заявником доказів суд встановив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2018 року №628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Хмільницьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. Також в матеріалах справи наявний витяг з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 22 серпня 2019 року за №1005676304, з якого встановлено, що управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі припинено 15 серпня 2019 року.

Відповідно до положень ст. 104 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Таким чином, правонаступником управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі відповідно до вимог ст. 104 Цивільного кодексу України є Головне управління Пенсійного України у Вінницькій області.

З огляду на те, що Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області є правонаступником управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі, враховуючи вимоги ч. 4 ст. 379 КАС України, суд дійшов висновку про необхідність заміни стягувача у виконавчому листі Вінницького окружного адміністративного суду №802/3338/13-а.

Керуючись ст.ст. 248, 379, 293-295 КАС України, -

у х в а л и в :

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому листі, виданому 20.08.2013 Вінницьким окружним адміністративним судом у справі №802/3338/13-а, а саме: стягувача управління Пенсійного фонду України у Липовецькому районі його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 13322403).

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 25.10.2019

Суддя Жданкіна Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення25.10.2019
Оприлюднено27.10.2019
Номер документу85200100
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —802/3338/13-а

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 17.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Постанова від 20.08.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 30.07.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні