Ухвала
від 28.10.2019 по справі 947/26554/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/26554/19

Провадження № 1-кс/947/14719/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.10.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за №12019160000000014, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого, погодженого прокурором про надання дозволу на проведення обшуку приміщення офісу №15, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві приватної власності ТОВ «ОДЕСАХІМОПТТОРГ», код ЄДРПОУ 01882503 та знаходиться у користуванні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, виявлення та вилучення знарядь вчиненого кримінального правопорушення (підроблених печаток, штампів та документів) та інших речей, комп`ютерної техніки, програмних продуктів, матеріальних носіїв інформації, які зберегли на собі сліди вчиненого кримінального правопорушення, документів, що стосуються організації та сприяння незаконному переправленню осіб-іноземців через державний кордон України, грошей та інших цінностей, здобутих в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Згідно клопотання, слідчим управлінням ГУ НП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019160000000014 від 09.01.2019 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, кваліфікованого як незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що 09 січня 2019 року до слідчого управління ГУНП в Одеській області із УБЗПТЛ ГУНП в Одеській області надійшли матеріали, із яких вбачається, що з червня 2018 року по теперішній час група невстановлених осіб, діючи за попередньою змовою між собою, організували на території міста Одеси та Одеської області незаконну схему переправлення осіб - іноземців через державний кордон України, та легалізації іноземців на території України.

Так, встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який організовує діяльність з незаконного переправлення осіб-іноземців через державний кордон України, вербування іноземців, надання відповідним органам державної влади та посадовим особам недостовірних відомостей та підроблених документів, з метою отримання дозвільних документів на перетин державного кордону.

Встановлено, що свою діяльність ОСОБА_5 здійснює у орендованому ним приміщенні офісу АДРЕСА_2 , де повинні знаходитися знаряддя кримінального правопорушення та речові докази: підроблені печатки, штампи, підроблені документи, та інші документи, що стосуються зайняття протиправною діяльністю із сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, гроші та інші цінності, здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення.

З урахуванням викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, відшукання та вилучення зазначених у клопотанні речей та документів, слідчий, за погодженням з прокурором звертається до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України в рамках кримінального провадження №12019160000000014 від 09.01.2019.

Так, з матеріалів поданого клопотання вбачається, що до можливого вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України може бути причетний громадянин ОСОБА_5 , який свою діяльність здійснює у орендованому ним приміщенні офісу АДРЕСА_2 .

З огляду на викладене, слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи сторони обвинувачення в частині того, що в приміщенні офісу №15,розташованого за адресою:Одеська область,смт.Авангард,вул.Базова,13, можуть знаходитися речі та документи, які можуть бути використані як докази в рамках вищевказаного кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.332 КК України, що свідчить, що обшук є найбільш ефективним та доцільним способом відшукання таких речей та документів.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 є ТОВ «ОДЕСАХІМОПТТОРГ».

На підставівикладеного,враховуючи обґрунтованістьклопотання сторониобвинувачення,наявність правовихпідстав дляйого задоволення,оскільки врезультаті проведенняобшуку можутьбути виявленніта вилученніречі тадокументи,які будутьвикористані якдокази врамках кримінальногопровадження напідтвердження фактута обставинвчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.2ст.332 КК України, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшогослідчого СУГУНП вОдеській області ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 про проведенняобшуку укримінальному провадженніза №12019160000000014,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань09.01.2019,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.332КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення офісу №15, розташованого за адресою: Одеська область, смт. Авангард, вул. Базова, 13, яке належить на праві приватної власності ТОВ «ОДЕСАХІМОПТТОРГ», код ЄДРПОУ 01882503 та знаходиться у користуванні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, виявлення та вилучення знарядь вчиненого кримінального правопорушення (підроблених печаток, штампів та документів) та інших речей, комп`ютерної техніки, програмних продуктів, матеріальних носіїв інформації, які зберегли на собі сліди вчиненого кримінального правопорушення, документів, що стосуються організації та сприяння незаконному переправленню осіб-іноземців через державний кордон України, грошей та інших цінностей, здобутих в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення28.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу85213880
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —947/26554/19

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні