Ухвала
від 24.10.2019 по справі 740/4615/19
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/4615/19

Провадження № 2/740/1373/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

24 жовтня 2019 року м.Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області Олійник В.П., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОКІМ» , місцезнаходження в смт. Мала Дівиця Прилуцького району Чернігівської області, вул. Слобідська, 22, до ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання в АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОК-АГРО» , місцезнаходження в с.Галиця Ніжинського району Чернігівської області, вул.Франка, 25, про визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію та визнання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі укладеною,

встановив:

Позивачем заявлені вимоги про визнання недійсним договору оренди землі укладеного 12 грудня 2018 року, скасування рішення про державну реєстрацію речового права оренди земельної ділянки та визнання укладеною додаткову угоду від 12 грудня 2018 року про поновлення договору оренди землі від 16 липня 2008 року.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження,- відсутні, у зв`язку з чим наявні обставини для відкриття провадження у справі відповідно до ст.187 ЦПК України.

Згідно ст.ст.19, 274 ЦПК України дана справа, спір по якій виник з підстав визнання договору оренди землі недійсним, підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.19, 187, 274 Цивільного процессуального кодексу України, суддя,-

ухвалив

Прийняти до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОКІМ» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОК-АГРО» про визнання договору оренди землі недійсним, скасування рішення про державну реєстрацію та визнання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі укладеною, та відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 09-00 год. 13 січня 2020 року у приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області (16600, Чернігівська область, м.Ніжин, вул.Шевченка, 57 А), про що повідомити учасників справи.

Витребувати з відділу державної реєстрації Борзнянської міської ради Чернігівської області реєстраційну справу, заведену 25 грудня 2018 року за номером запису про інше речове майно 29668281.

Запрпонувати відповідачам надати завірену належним чином копію договору оренди землі від 12 грудня 2018 року, укладеного між ТОВ«КРОК-АГРО» та ОСОБА_1 .

Встановити строк для подання відповідачами відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк подання відповіді на відзив в порядку ст.179 ЦПК України протягом десяти днів з дня отримання від відповідача копії відзиву та доданих до нього документів.

Встановити відповідачам строк подання заперечення в порядку ст.180 ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Сторони зобов`язані повідомити суд до або під час підготовчого засідання про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, які стосуються предмету спору.

Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій. Учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, зловживання процесуальними правами не допускається.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на веб-адресі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет- http://ng.cn.court.gov.ua .

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачам -копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі в частині витребування доказів надіслати відділу державної реєстрації Борзнянської міської ради Чернігівської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності

може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Чернігівського апеляційного суду через Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя В.Олійник.

Дата ухвалення рішення24.10.2019
Оприлюднено29.10.2019
Номер документу85215887
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення договору оренди землі укладеною

Судовий реєстр по справі —740/4615/19

Рішення від 24.11.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

Рішення від 24.11.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Олійник В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні